Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Smink & hår

Klippa och färga sitt hår hemma.

Det var flera år sedan jag gick till frisören. Om man ska tänka då riktig frisör, jag har gått hos personer på gymnasiet som utbildar sig men ingen riktig på flera år.
Runt 2002 blev jag rejält besviken efter en klippning, så till den grad att jag slutade gå till frisören, på den tiden var det heller inte bara att kolla på youtube efter klipptekniker utan jag fick lära mig själv. Jag började då med att klippa toppar, någon gång gjorde jag en uppklippning. Sen färgade jag och blekte håret hemma, efter ett tag så insåg jag att det där med frisör behöver man inte om man inte helt ska byta frisyr då. När man klipper, färgar eller stylar håret behöver man bra produkter. Jag hittade sidan lottoff.se som säljer frisörtillbehör på nätet. Här hittar man frisörsaxar, frisörutrustning och massor med olika stylingprodukter. På sidan finns det även jättesnygga sminkboxar som blir ett riktigt villhöver när man ser. Här finns även frisyrhuvuden om man skulle känna för att träna på någon annan. Jag tänker att om man är lite kreativ kan man nog börja greja lite hemma och pyssla med sånt när man har tråkigt, däremot skulle jag aldrig ge mig på att klippa någon annan. Så duktig anser jag mig verkligen inte vara, men att pyssla med sig själv är en helt annan sak tycker jag.

Går ni bara till frisören eller är ni som jag? Varför/varför inte?

12 Comments

  1. Jag gick alltid till frisör tidigare, men fick en trimer för några år sedan, så nu har jag en kompis som alltid drar av allt hår, blir mycket billigare så och inte alls mycket sämre! Däremot vet jag inte om jag hade vågat klippa håret själv sådär hemma… Tror inte det hade blivit så bra 😉

    SV: Ja, så är det verkligen! Men ändå blir det nog lätt så att vi tar saker och ting förgivet, i synnerhet sådana ”vardagliga” saker, typ drickbart rinnande vatten, tak över huvudet eller en säng att sova i, för att inte tala om de nära och kära som finns runtomkring oss…

  2. Jag har sån tur att min faster är frisör så hon har en hemmastudio. Vi får ju extrapris så det lönar sig ju på så vis.
    SV Jag vet faktiskt inte, läste att andra fick besök av Bamse… så ska inte säga säkert =)

  3. jag går till frisör har testat att färga själv, och har alltid blivit missnöjd efteråt, så jag vågar ej själv, men jag har ju mer kortklippt frisyr. Men Bellis klipper jag ju själv =D, men ska ta na till frissan snart hon behöver går igenom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa