En härlig dag på Rullsand och Gävle city.

IMG_8080

Nästan varje år åker vi till Rullsand. Vi åker dit över dagen och badar tillsammans, i år bodde vi med husvagnen vid havet men William var inte så imponerad av den badplatsen så vi åkte till Rullsand igen. Det var mysigt, men fy sjutton för alla getingar! Jag fick panik, har aldrig sett så många getingar på en och samma plats tidigare dem var verkligen överallt!

IMG_8081

William kom upp för att fika från stranden och då kom getingarna i en hel svärm. Det blev således ingen fika och besöker på Rullsand blev ganska kort, vädret blev dessutom förändrat när vi var där. Från fint solsken och ganska varmt till kyligt och mulet. Men vi hade det trevligt ändå, och jag tog mitt tredje bad för i år!

IMG_8088

Medan jag och William badade, kom det massor med fåglar fram till Björn. Det såg väldigt roligt ut för oss som befann oss i vattnet. Både jag och William simmade ju och såg alla fåglarna som bråkade runt Björn.

IMG_8096

Jag och gick upp och då gick Björn ner och badade, då kom en and fram till mig så passade på att fotografera den. Anden bara några decimeter ifrån mig så det var jättekul! Fick riktigt bra bilder på den också. Strax efter blev det kallt och började blåsa så vi begav oss mot bilen.

IMG_8104

Vi var hungriga och åkte till Gävle city. Där parkerade Björn bilen i ett parkeringshus och vi begav oss ut och letade både matställen och Pokémon så klart!

IMG_8105

Jag tycker Gävle är en väldigt vacker stad, och gillar att gå runt där. Vi brukar besöka Gävle lite då och då.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

20 thoughts on “En härlig dag på Rullsand och Gävle city.

 • 5 augusti, 2016 at 12:21
  Permalink

  usch då, getingar kan verkligen förstöra!

  Reply
 • 5 augusti, 2016 at 15:57
  Permalink

  Vi har också haft väldigt mycket getingar i stugan nu i sommar…

  Reply
 • 5 augusti, 2016 at 18:59
  Permalink

  Gud vad härligt. Jag älskar stranden, men getingar kan jag vara utan. Usch, fick mitt första stick i livet för någon vecka sedan och det var typ den värsta smärtan jag varit med om, haha… Ok, typiskt någon som inte har fött barn 🙂 …

  Reply
  • 8 augusti, 2016 at 22:45
   Permalink

   Åh ja :D. Usch så trist, ogillar verkligen getingar så förstår verkligen smärtan! Det gör galet ont med sticken! Sen angående jämförelse med att föda barn, all smärta är individuell. Förlossningssmärta kan vara väldigt befriande, det är inte ett getingstick ;). Så du får absolut tycka att det gjorde ont 🙂

   Reply
 • 6 augusti, 2016 at 05:21
  Permalink

  Hejsan
  Låter så mysigt , nu menar jag inte med getingarna förstås.
  Vi i Skåne har haft varmt , men lite regn har det kommit, igår hade vi fint väder förstås.

  Reply
  • 8 augusti, 2016 at 22:18
   Permalink

   Låter härligt :). Skulle verkligen vilja besöka Skåne 🙂

   Reply
 • 6 augusti, 2016 at 07:55
  Permalink

  Usch för getingar! Vi har också haft många här, de är inte alls trevliga.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: