Dark Mode Off / On
Semesterresor

En härlig dag i Furuvik.

IMG_8107

Vi skulle egentligen inte till Furuvik i år. Något William velat och pratat mycket om. Men nu befann vi oss i Gävle och vi fick veta att Björns moster och hennes barnbarn, samt hennes karls barnbarn var på Furuvik. Williams tremänning Lucas var där, och Lucas är 5 månader äldre än William så vi tänkte, varför inte?

IMG_8112

Vi började med att leta upp dem, djuren är väl egentligen inte det William vill göra allra mest på Furuvik, utan han vill självklart åka karuseller. Men vi kikade lite. Lemurerna tycker jag är spännande djur måste jag säga.

IMG_8116

Sen gick vi till mina favoriter getterna! Jag har en helt sjuk förälskelse i just getter. Jag älskar att titta på dem och klappa på dem. Getter är verkligen ett sånt där djur jag mer än gärna skulle ha hemma, tillsammans med höns. Sen kanske det inte är det mest lämpliga djuret i lägenhet. Men jag menar självklart om jag bodde i villa!

IMG_8120

Visst är dem söta? Dem ser så himla obekymrade ut, väldigt spännande djur måste jag säga.

IMG_8142

William och Lucas ville åka karuseller så tog först en tur genom Amazonas. Jag passade på att titta på Alpackan, väldigt spännande djur.
IMG_8139

Medan vi väntade tittade jag även på chimpanserna. Jag har dock svårt för att se apor och vilda djur i Sverige. Dem hör inte hemma här och mitt hjärta blöder för dem!

IMG_8123

  Grisar däremot är härliga djur! Denna bjässe njöt av livet!
IMG_8145

Äntligen kom William och Lucas ut från floden, dem hade jättekul och verkade gilla att åka runt där.

IMG_8153

Vi gick in och kikade på lite djur i ett slags växthus skulle jag vilja kalla det? Här fanns apor, krokodiler och sköldpaddor. IMG_8159

Krokodiler tycker jag är så där halvläskiga måste jag medge. IMG_8173

Sen gick vi och åt lunch. Jag tog en veganska kebab, och den var riktigt god! Sedan fick William och Lucas äntligen gå ut och åka karusellerna.
Vi befann oss sedan vid tivolit i flera timmar.

IMG_8184

Först ut blev det slänggungan!

IMG_8174

William fick testa lotteriet men utan vinst just på denna. Björn vann dock en apa till honom senare. IMG_8188

TVÅ enormt glada killar i favoriten av alla karusellerna.

Vi hade en riktigt bra dag i Furuvik, galet mycket getingar även här dock. Folk gick och beklagade sig över stick överallt. Vi klarade oss tack och lov!

40 Comments

  1. Vi var där i måndags 🙂
    Ingen vinst för oss heller. Jag gav upp efter att ha spenderat 200 kr. Dyrt att spela på chokladhjulen. Vi hade Spike med oss så det blev inga karuseller för mig eller sambon.

  2. Så mysig dag på Furiviks park. Jag gillar även djur. Förr i tiden var det vanligt att ha höns och getter som husdjur . Just för att värma sig. Tur att nu inte blev stuckna av arga bin eller getingar. Kram

  3. Det är roligt för både stora och små med parker av det här slaget. Jag tycker krokodiler är riktigt otrevliga. Ryser bara jag tänker på dom.
    Jag förstår att ni var nöjda med ert besök på Furuvik! 🙂

    1. Den är jättemysig :). Sonen vill helst åka karuseller så vi åkte dit därför :). Tycker inte om det här med djur på cirkus och på djurparker. Mår riktigt dåligt av att se djur i sina orätta element.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: