Tänkte var med i den här bloggutmaningen. Gör jag alltså en dag fram tills slutet av mars.

Detta är en del av sweetwords och maxarna utmaning #maxword.

22 – Så fick du ditt namn

Min mamma hade intalat sig att jag var en pojke, då var namnet Mattias bestämt från hennes sida. Eftersom det namnet var bestämt från mammas sida fick pappa bestämma flicknamn. Han ville att jag skulle heta Madeleine, så det fick jag heta. Jag heter även Sara i mellannamn något mamma valde. 2014 la jag dock till Åsa och Barbro som namn, detta då min mamma heter Åsa och min mormor Barbro. Det kändes självklart att få dela deras namn med mig. Mamma som är min mamma, och mormor som varit som min andra mamma genom livet. Så jag heter Åsa, Barbro, Sara Madeleine.

44 kommentarer

 1. Bara en kul detalj: häromveckan hittade jag just en sådan barnmössa i garderoben (har nog legat där länge, men dolts under otaliga städbefriade år). Min syster (numer 50+) hade den som barn. I måndags fick jag ett barnbarn, en flicka än så länge namnlös. Mössan följer med vid min första möte med tösen (hon ska få lite annat också), för jag tycker den är så fin.

 2. Du är verkligen full av namn 🙂 För mig är det bara “dåligt” två. Sven Torsten.
  Men min yngsta dotter kommer med Svenja Lisabeth Skrållan ganska nära dig in … Astrid Lindgren inspirerade också med den stora dottern. De kallade Madita (tyska för Madicken). Din son har ett fint namn förresten . Min morfar kallades också William. Det finns redan fint namn 🙂
  Hälsningar från söder! ?

 3. Vad fint att du la till din mamma och din mormors namn! Klingar fint alla namn tillsammans, tycker jag. Jag heter Eva Ellen Rebecka. Eva för att många i släkten heter det och Rebecka för att det var såååå nära att jag fick det som tilltalsnamn, men pappa oroade sig att det skulle vara för svårt för mig att stava när jag blev äldre, haha.
  Ellen recently posted..En bit in i vecka 12

  1. Hon önskade sig en flicka om man får säga så ;). Så hon blev väldigt glad, men hon intalade sig att jag var en pojke liksom :). Hon hade ju blivit lika glad oavsett så klart, men hon blev glad :). Hon fick sin Mattias som tredje barn sen 😀

 4. Jag har aldrig tänkt på att man kan lägga till namn i vuxen ålder,
  inte för att jag ens tänkt tanken 😉

  Tidigare har jag tänkt ta min fars namn + dotter som efternamn,
  men det blev aldrig av å nu heter vi ju lika samma hela lilla familjen så det känns ju dumt. Elin heter dock sin fars namn + dotter i andranamn/tilläggsnamn.
  åsa i åsele recently posted..Alla kan se Dig

  1. Åh förstår det :). Jag valde att lägga till då jag kände att jag var den enda som inte hade en koppling till släkten i namnet :). Av mina syskon alltså, sen tycker jag det kändes hedrande mot min mormor och mamma. 🙂

 5. Jag har anlag för sjukdomen och har tappat förr, men distriktssköterskan på mitt jobb sa samma sak, att den ju kan utlösas av stress. Och då tänker jag tillbaka på alla andra gånger jag tappat håret: en gång var inför mitt eget bröllop – STRESS, även om jag då upplevde den som positiv stress, en gång var inför en skolstart efter sommarlovet i en ny stad – STRESS. Den första gången är den enda som jag inte kan koppla ihop med stress.

  Men KBT-kursen jag gick på igår verkar lovande… hoppas!
  ljuva julia recently posted..En matlista för de hungriga

 6. Jag har alltid haft ditt namn som dubbelnamn ^^… Sara-Madeleine! Har faktiskt trott det hela tiden, hihihiiii…. beror nog på att det var mitt första intryck när jag kom in här, oavsett så är det fina namn! Ha en fortsatt TREVLIG VECKA och HELG på dig, ta hand om dig tjejen =)

  1. Hehe, ja alltså kan tänka mig att man nog lätt tror att det är så :). Tog det mest som ett alias för nätet liksom :D. Enkelt för mig själv ;). Trevlig helg till dig med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: