Bokläsardag.

Idag efter jag kom hem såg jag senaste avsnittet av SKAM och sedan slängde jag mig på soffan för att läsa ut boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för två. Den var så bra och läsvärd. Jag hade hört mycket om den sedan tidigare, men fick nu då alltså äntligen orken att läsa den. Det här är väl en sån där bok alla förskolor och skolor borde ha, där all personal skulle läsa den. Det är en sån bok alla vårdnadshavare borde läsa och fundera kring.

Jag är feminist men även väldigt intresserad av genusfrågor, det märks nog mestadels när jag kommer igång och talar om ämnet och i bloggen syns det nog inte lika tydligt. Jag orkar nämligen sällan ge mig ut till människor med mina åsikter om just genus. Eller jag kan ge med ut på saken med människor i verkliga livet men inte på nätet.

Varför jag inte skriver eller pratar om saken på nätet så ofta är för att jag inte orkar med alla människors ilska. Jag undviker ilska och då försöker jag undvika ämnen där jag behöver bli en del i förbannade människors vardag. Kanske svårt att förklara, men det är så jag fungerar. Jag står helt enkelt hellre upp för mina åsikter face to face än på en datorskärm.

Har ni läst den här boken? Om ni är intresserade ges den snart ut igen, annars så tipsar jag om att låna den på närmaste biblioteket. Jag lovar att ni kommer få er en ögonöppnare.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

30 thoughts on “Bokläsardag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: