Dark Mode Off / On
Böcker

Bokläsardag.

Idag efter jag kom hem såg jag senaste avsnittet av SKAM och sedan slängde jag mig på soffan för att läsa ut boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för två. Den var så bra och läsvärd. Jag hade hört mycket om den sedan tidigare, men fick nu då alltså äntligen orken att läsa den. Det här är väl en sån där bok alla förskolor och skolor borde ha, där all personal skulle läsa den. Det är en sån bok alla vårdnadshavare borde läsa och fundera kring.

Jag är feminist men även väldigt intresserad av genusfrågor, det märks nog mestadels när jag kommer igång och talar om ämnet och i bloggen syns det nog inte lika tydligt. Jag orkar nämligen sällan ge mig ut till människor med mina åsikter om just genus. Eller jag kan ge med ut på saken med människor i verkliga livet men inte på nätet.

Varför jag inte skriver eller pratar om saken på nätet så ofta är för att jag inte orkar med alla människors ilska. Jag undviker ilska och då försöker jag undvika ämnen där jag behöver bli en del i förbannade människors vardag. Kanske svårt att förklara, men det är så jag fungerar. Jag står helt enkelt hellre upp för mina åsikter face to face än på en datorskärm.

Har ni läst den här boken? Om ni är intresserade ges den snart ut igen, annars så tipsar jag om att låna den på närmaste biblioteket. Jag lovar att ni kommer få er en ögonöppnare.

30 Comments

  1. Jag tycker också det är intressant med genus, har ju inga barn eller arbetar med barn men jag tycker det är intressant att lyssna och diskutera om det 🙂

    kram

  2. Jag undviker också politikprat, mest för att jag själv är en väldigt ocharmig debattör. Sist det hände råkade jag kalla personen för obildad och att den verkade ha två hjärnceller. Men den uttryckte sig rasistiskt så då får man lite skylla sig själv.

  3. Förstår hur du menar med att undvika vissa ämnen på nätet! Har varken läst eller hört talas om boken tidigare, men den kanske är intressant att läsa även om jag inte har egna barn eller jobbar med andras?☺

  4. Jag är likadan som dig i sånna frågor. Har väldigt mycket att tycka och tänka om sådana känsliga frågor men orkar inte få massa hat och ilska från personer och sitta och diskutera över nätat så det får vara istället 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: