Dark Mode Off / On
Böcker Tävlingar Tipspromenad

Valborg och tipspromenad med vinster!

Så var det alltså åter igen Valborg då, dagen när det känns som alla har födelsedag. Jag vet nämligen ett flertal som fyller år just sista april. Ganska spännande, imorgon på första maj ska vi på kalas hos Williams tremänning som fyller 13 år. William har två stycken tremänningar födda samma år som honom. En på min sida och en på Björns sida, alltså blev båda släkter berikade med två barn samma år kan man väl säga. Men nog om det.

Idag började jag dagen med att gå tipspromenad runt Tisken. Det blev ingen vinst för mig denna vecka men det gjorde inget eftersom det sen blev Tipspromenad i Kniva. Det var även femkamp och lotterier. Jag vann något ur allt, först på tipspromenaden där jag vann en tandborste. Sedan i femkampen där jag vann en magnet, och så sist med inte minst i lotteriet vann jag en bok. Just med boken hade jag tänkt innan, att om jag vinner något är det den jag helst av allt vill ha.

Jag är ju lärare och boknörd. Barnböcker ser jag alltid som ett redskap i jobbet och något man inte kan få för många av. Så det var rena lyckan när jag fick just denna bok. Helt perfekt ju! 
Efter tipspromenaden åkte Björn och William vidare för att kolla på brasa. Jag gillar inte sånt, jag brukar må sämre i astman på grund av röken. Så jag åkte hemåt, tog då med mig Williams vinst och Williams farfars vinst som han gav till William. William vann nyckelringar för märkning eller vad de nu kan ha för namn, och Williams farfar vann bland annat tre böcker med Dalslands deckarna, dessa fick då William som blev jätteglad. Nu har han något att läsa i sommar han med.

Det var alltså min Valborg. Nu ska jag börja gå och lägga mig, tänkte försöka gå ut tidigt imorgon som jag gjort andra dagar för att få motion. Dessutom är det väl bäst att vara tidigt ute nu när stan är fulla med nazister som ska demonstrera här. Det är även motdemonstrationer och fullt med poliser. Rent av obehagligt skulle jag vilja påstå, därför vill jag ta en rätt tidig promenad för man vet aldrig vad som händer här i stan imorgon. Jag ska försöka hålla mig inne så mycket som möjligt förutom när vi åker på kalaset då. Tycker inte om att utmana ödet, och något besök ner på stan är det inte tal om för mig imorgon.

20 Comments

  1. men är du en liten turgumma?
    här är tipspromenaden i morg men blir inget för mitt knä tyvärr kanske maken går själv

    önskar en fin 1 maj vännen nu börjar våren hoppas vi kramar

  2. Se där, du vann igen :0)
    Tack för dina fina ord inne hos mig. Intressant att din mamma och familj gick samma öde till mötes som för vår bara att det var min pappa som blev ensam med tre barn. Som sagt, man vet aldrig vad som händer. Ha en fin dag

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: