Dark Mode Off / On
Fika & måltider

Dagens vegetariska middag – Recept hittat på Facebook.

Jag hittade ett jättespännande recept på Facebook på morgonen som jag bestämde mig för att laga till middag. Får erkänna att det uppskattades och mottogs väl här hemma. Enkelt var det också, blev väldigt billigt för tre personer och en matlåda till Björn.

Ingredienser:
3 små sötpotatisar (funkar säkert med 1 stor)
4 ägg
4 dl mjölk
Salt och peppar
1 påse med färsk spenat
1 paket fetaost.
Olivolja
Två paket soltorkade tomater

Så här gör du:
Ugnen på 190 grader.

Skala sötpotatisen, och skär den sedan i runda bitar. När du är klar med detta lägg sötpotatisbitarna i en bunke och häll i olivolja och krydda med salt och peppar. Efteråt lägger du ner alla bitarna i en form och lägger in allt i ugnen i 20 minuter.
Under tiden kan du skölja spenaten (jag vet att det står färdigsköljd på påsen, men litar inte på sånt) och låta den stå och droppa av. Vispa äggen med mjölken, salta och peppra och ha sedan i soltorkade tomater.

När sötpotatisen är klar i ugnen, ta ut formen. Lägg i spenaten, häll röran med äggen, mjölken och soltorkade tomaterna över allt och lägg sedan tärnad fetaost över. In i ugnen igen i 30 minuter.

Den här rätten blev uppskattad här hemma, så jag kan rekommendera den. Vegetariskt och gott, som ni säkert förstått äter jag ägg och dricker mjölk. Detta är dock inte så ofta. Men det händer, jag utesluter dock köttprodukter där djuren blivit dödade för att kunna ätas. Sen vet jag att mjölk och äggindustrin är fruktansvärd med, och tanken är att helt sluta med mjölk och ägg också. Jag är dock inte där ännu.

Related Tags:

10 Comments

  1. Vad enkelt och gott det lät! Jag tycker du har kommit långt som har uteslutit kött! Det är ett sådant stort steg. Jag har snarare ökat min konsumtion sista tiden och det är inget jag är stolt över:( försöker inbilla mig att det är mer okej då jag handlar lokalt men vet att det bara är bortförklaringar. Hoppas jag också kan bli redo snart!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: