Orsahästar och det vackra med att få bo i Dalarna.

Jag sitter och väntar på att Iphonen ska laddas upp lite, sen ska jag ta en promenad. Vi har just ätit pannkakor här hemma så jag tänkte att efter en sån onyttig middag mår nog magen bra av en längre promenad. Jag får väl se om jag får med William, annars går jag ensam.

Går jag ensam kan jag lyssna på något medans jag går. När jag kommer hem ska jag förresten färga håret. Tänkte att jag gör det ikväll, eller så kanske jag ska ställa klockan på tidigt imorgon? Får se hur jag gör? Jag ska fixa naglarna 9:30, och då är det ju skönt om man får vara lite fin i håret innan? Vilket velande!

Ser ni dessa fina hästar jag har här ovan? Ni vet ju att jag är Orsakulla, jag samlar på det mesta från Dalarna känns det som. Dessa hästar som heter just Orsahästen har jag fått av min mamma. Så himla fina, den röda tror jag är julhäst eller något men båda står så klart framme ändå. Hört att det ska finnas en vit också, och kanske borde man köpa den vita med så har man trillingar.

Hur är det med er? Samlar ni på något från orten eller samhället där ni bor? Något jag upplever med åldern är att jag mer och mer känner kärlek för mitt landskap och min hembygd. Det är rätt spännande, för bara några år sedan förstod jag inte folk som blev lyriska vid Siljan eller som pratade om hur vackert det är vid Orsasjön. Men nu när jag åker till mamma då känner jag det där jag med. Åh så vackert det är över Orsasjön.

Så känner jag också när jag är här hemma i Falun. När jag går på platser här, då slås jag ofta av hur fantastiskt vacker jag har det här och hur otroligt lyckligt lottad jag är som får bo i vackra Dalarna. Det är verkligen något med Dalarna, mitt vackra landskap dig lämnar jag aldrig.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “Orsahästar och det vackra med att få bo i Dalarna.

 • 20 juni, 2017 at 20:11
  Permalink

  Samlar faktiskt inte på något men vet inte riktigt om det finns något att samla på här ifrån som jag bor 🙂

  Reply
 • 20 juni, 2017 at 21:34
  Permalink

  Samlar faktiskt inte på något, men dalahästar är jättefina. Ska färga håret imorrn, längtar

  Reply
  • 20 juni, 2017 at 23:03
   Permalink

   Jag samlar på en del saker :D. Tycker det är roligt :). Åh så kul 😀

   Reply
  • 20 juni, 2017 at 23:01
   Permalink

   Åh ja :). Det är fint att känna att man trivs där man bor :). Åh underbart, jag hoppas på att få besöka Gotland någon gång 🙂

   Reply
 • 20 juni, 2017 at 22:02
  Permalink

  Läste ditt förra inlägg om klåda.Köp Loratodin receptfritt på apoteket.Allergimedicin som tar bort klådan!

  Reply
  • 20 juni, 2017 at 22:59
   Permalink

   Tack för ditt fina tips :). Jag tar dubbeldos på recept med just Loratadin men det hjälper inte mig så mycket tyvärr :(. Men så mycket tack för tipset ändå <3

   Reply
 • 21 juni, 2017 at 00:32
  Permalink

  ska nog me färga i morg ev. kul att fräscha upp det lite
  va fin hästen va

  Reply
  • 22 juni, 2017 at 16:02
   Permalink

   Visst är den fin :D. Finns det något specifikt just för din ort? 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: