Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Questions & Answers

Dag 1 – 10 fakta om dig.

1 – Jag är född den 11 februari 1984 på Mora BB.
2 – Jag har fyra syskon där två av dessa är helsyskon.
3 – Jag tyckte skolan var pest och pina som barn och tonåring, ansåg att det var ett fängelse och ett straff. Jag hoppade av gymnasiet efter ett år på IV (numera IM) och ett år på barn och fritid.
4 – Jag fick en djup ventrombos när jag var nyss fyllda 19.
5 – När jag var nitton och fortfarande hade en ventrombos sedan ungefär 4 månader träffade jag Björn och vi blev vänner. 4 månader senare var jag gravid, fortfarande nitton år gammal.
6 – Jag började läsa in gymnasiet när William var 10 månader, när William var 8 år var jag nyexaminerad lärare. Så jag studerade mig igenom småbarnsåren och första skolåren, det var en dröm eftersom han inte behövde börja på förskolan förrän han var 2,5 år.
7 – Jag har själv valt att arbeta deltid, jag vill ta vara på den korta tiden man har tillsammans med sitt barn, och pengar är egentligen ganska oviktigt för mig. Så länge jag har mat på bordet, hela och rena kläder och kan göra lite små saker utöver det är jag glad.
8 – Jag hör när folk säger att jag är bra på saker, men jag känner mig aldrig bra på saker. Därför vågar jag sällan prova något nytt. Jag skulle så gärna vilja lära mig sy, skapa smycken eller vara mer kreativ för jag tycker skapande är kul, men jag har så dålig självkänsla.
9 – Jag har en nära relation till min mamma och mormor, berättar mer eller mindre allt för dem båda. Samma relation har jag till min son, öppen dialog där inga ämnen är förbjudna. Det är viktigt för mig.
10 – Jag är högkänslig, jag är även otroligt kärleksfull och bryr mig om människor mer än mig själv. Dock har jag lyckats bli bättre på detta då jag fick utmattningssyndrom och fått kämpa med att faktiskt prioritera mig själv och mina känslor.

10 Comments

  1. Vad roligt att få hitta in här! själv är jag en lärarstudent (lågstadiet) och har precis gjort mina 2 av 4 år. Nu kommer jag ta ett års uppehåll då vi får en liten krabat i september. Roligt att få läsa att det gått bra för dig även fast du har barn och pluggat och lyckats ändå 🙂 kram

    1. Men du tack <3. Så roligt att du läser till lärare <3, ett yrke som verkligen är världens bästa :D. Spännande att du/ni även ska ha en liten <3. Roligt att du tycker det, jag lever på mottot att du kan klara allt så det kommer du också att göra 🙂

  2. Vad roligt att läsa och imponerande att du läste så du tillslut vart lärare efter att du hoppat av från början =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa