Dark Mode Off / On
Sjukdomar

Provsvar: Förhöjda värden på sköldkörteln.

Har ni ibland känslor? Som att kroppen talar till er och ni liksom börjar lyssna till kroppen? När jag fick utmattningssyndrom struntade jag i alla dessa signaler, trots att jag tidigare varit väldigt lyhörd. Men nu sedan kanske en månad tillbaka har en röst talat till mig, det är något som inte är bra. Det är nog sköldkörteln… Det här låter konstigt kan jag tänka mig men jag har liksom bara haft en känsla. Sen att jag ökat i vikt på väldigt kort tid, vågen har liksom pekat rakt uppåt trots att jag motionerar och äter nyttigt.

Så för exakt en vecka sedan i husvagnen när min läkare skulle ringa mig gällande min allergi frågade jag om det fanns möjlighet att testa sköldkörteln på mig. Berättade om viktuppgången och att jag har det i släkten. Självklart sa min läkare och därför lämnade jag tre rör med blod idag. Läkaren ringde precis och berättade att ett av värdena är precis på gränsen till för högt. Eftersom det kan vara så tidigt stadium måste jag lämna nya prover igen om lite mer än en månad.

Så här sitter jag nu och funderar lite, kan det vara så att rösten hade rätt? Det får jag ju inte veta förrän om lite mer än en månad men ändå. Eftersom jag har det i släkten, är mellan 30-40 är det ju inte helt ovanligt, vad jag förstått är det ju runt då som det bryter ut. Sen kalla mig konstig, men nog skulle förklaringen till min viktuppgång så här plötsligt kännas ganska skön om det är sköldkörteln, för då får jag ju en förklaring på saken. För jag förstår allvarligt inte hur jag kan gå upp i vikt när jag rör mig som jag ska och äter nyttigare än någonsin.

Men ja, den som lever får se. Intressant ändå, det där med magkänslan. Man ska lyssna på magkänslan det känns faktiskt som den många gånger vet bäst.

30 Comments

 1. Tycker definitivt det låter som om din magkänsla var rätt ute denna gång och bra att du bad om prover. Om det nu är sköldkörteln så är det ju jättebra att det upptäcks tidigt…jag har det också i släkten så testade för det i början av året men då var värdena normala iaf.

 2. Skönt att få det svart på vitt i så fall, det går ju att göra något åt det. Jag har själv alltid varit så trött, frusen, vägt lite osv. och velat testa sköldkörteln länge. Nu när jag är gravid och över 35 testas man automatiskt. Dock var mina värden helt okej – vilket på ett sätt också var skönt att veta för då är det säkert ”bara” dåliga järnvärden som spökar.

  1. Ja jag hoppas det, får se vad som sägs om en månad. Är det samma då antar jag att det är sköldkörteln då. Har ju i släkten så är egentligen mer förvånad som det inte skulle visa sig gått tillbaka :).

 3. Den känsla är både den bästa och aningens skrämmande! För länge sen så gick jag och farsan en föreläsning om ”människans ursprungs känslor” och då var det bl.a. om denna magkänslan som vi har =)… tycker också det är intressant om sånt! TREVLIG HELG nu

 4. Jag tror verkligen att magkänslan kan säga mycket! Jag har lärt mig sista två veckorna att alltid lyssna på den i både stort och smått. Hoppas det inte stiger mer för dig! Är jobbigt och tråkigt när kroppen inte vill fullt ut

 5. Förhöjda världen hypertyreos är att man är överaktiv. Viktnedgång.

  Låga världen hypotyteros… där går man upp i vikt.

  1. Oavsett vilket så säger ju värdena att något är så tidigt att jag lär vänta en månad innan jag något vet. Enligt läkaren är det ju kanske något på gång. Lär ju ha den varianten i så fall som man går upp av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: