Dark Mode Off / On
Questions & Answers

Dag 1 – En bild på dig och 10 faktapunkter

Fick bli mig i Orsadräkten som bild. Älskar den verkligen, känner sig fin på ett speciellt vis.

10 faktapunkter.

 1. Jag är född och uppväxt i Orsa. Känt för Orsa är Orsaspelmän med Kalle Moraeus i spetsen, Malin Olsson från sommarlovsmorgon och annat i SVT, samt Sveriges endaste park med Isbjörnar, samt Orsa-Yran som är väl värt ett besök. Jag tyckte det var den tråkigaste platsen i världen när jag var tonåring, men nu på senare år tycker jag det är mysigt att åka dit för att hälsa på familjen.
 2. Min pappa dog när jag var nio år fyllda i en bilolycka mellan Bäcka och Våmhus, han och den som körde krockade mot ett träd. Det här var väldigt jobbigt för mig, jag var sånt där barn som stängde känslorna inom mig och istället för att visa sorg så använde jag tekniken att inget visa på utsidan. Det blev istället något som växte på insidan och har varit tungt för mig att bära.
 3. Jag tycker sex och samlevnad som ämne är det absolut mest spännande som finns. Jag älskar att nörda mig i forskning kring kvinnokroppen, mens och bröst. Jag tycker det är jättespännande att diskutera sex och är helt ohämmad med sådant tillsammans med vänner. Jag är inte det minsta rädd för att diskutera sex, kroppen och annat med barn och ungdomar. Faktiskt känner jag ibland att det är det ämnet jag är bäst på. Jag skulle gärna vilja arbeta med ungdomar som sexualupplysare och liknade.
 4. Jag flyttade hemifrån när jag var sjutton år. Till en lägenhet där jag hade en dörr så jag kom direkt ut på vinden direkt ifrån lägenheten. Det fanns massor med äckliga kryp där och ibland hörde jag ljudet av råttor springande i väggarna. Det var även någon person som bajsat i tvättstugan där så jag bar min tvättkorg till min mormor och tvättade under 10 månaders tid.
 5. Jag flyttade till Falun när jag var nitton år gammal. Hade en blodpropp under perioden och läkaren som upptäckte proppen sa att du får inte använda preventivmedel jag tog läkaren på orden och blev gravid med William nitton år gammal. Det är det bästa som hänt mig.
 6. Jag får ofta frågan kring och om vem Björn är. Han är alltså Williams pappa, en vän till mig och vi är inte ett par. Vi umgås och har det trevligt tillsammans, åker på semestrar som ni som läst ett tag vet och gör annat men vi har alltså ingen kärleksrelation till varandra.
 7. Jag vet fortfarande inte vad jag vill bli. Jag är undersköterska, förskollärare och grundskollärare samt doula. Jag kommer börja studera till specialpedagog nu men vet inte till hundra procent ännu om det är yrket jag drömmer om. Jag funderar på författare, journalist och fotograf. Stundvis så undrar jag vad jag vill göra? Kanske öppna en lite butik? När vet man vad man vill bli? Jag provar mig fram och försöker hitta mitt i livet.
 8. Jag avskyr frågan om varför jag ”bara har ett barn” dels tycker jag att det är oförskämt att fråga människor kring barnfrågan. Vissa har gjort valet att vara barnfria och andra är barnlösa, dels så kanske man fått något fel som gör att man inte kan få fler barn och andra är nöjda med ett eller femton barn. Tycker faktiskt inte man ställer den frågan. Om folk vill berätta om sånt berättar de om saken själva, inte för att du frågar och lägger näsan där den inte hör hemma.
 9. Jag mår dåligt när det är rörigt omkring mig. Jag vill ha städat hemma, därför får jag lite panik när folk kommer hem till mig oanmälda. Det är nämligen oerhört stressande för mig när någon knackar på och man kanske har disk i diskhon eller liknade. Det här är rätt drygt för mig också men jag blir stressad om det inte är fint hos mig.
 10. Jag har stort behov av att vara ensam ibland. Jag tycker det blir alldeles för intensivt med för många människor runt mig hela tiden, eller när folk kräver och kväver mig. Jag måste få mitt space, därför tycker jag att det är rätt skönt när det är alldeles tyst och man är ensam. Inte hela tiden, men ibland. Jag gillar ensamheten stundvis.

20 Comments

 1. Å gud vad jag håller med dig om barnfrågan. Det är ju fasen privat.

  Och ledsamt att höra om din pappa.jag beklagar♡♡♡

  Du verkar va en så härlig och underbar människa.hoppas du haft en fin första arbetsdag.

  Kram

  1. Ja förstår verkligen inte att folk ställer den så som folk gör :/. Man borde vara med försiktig av sig. Åh så fint av dig att skriva så glad jag blir <3

 2. Nej, när vet man vad man vill bli när man blir stor? Jag vill bli författare, det har varit en dröm sedan jag var liten. Men övriga yrken… Det finns så mycket som känns intressant och kul.

 3. Riktigt intressant att få höra dessa lite mer ”djupare” sakerna 🙂 Fint att du och Björn har en så bra relation till varandra så att William får ha en nära realtion till båda sin föräldrar 🙂

 4. Kul att få veta mer om dig. Viktigt det du skriver om bara ett barn. Precis som du skriver, ett kontra 10 barn vem är de att dömma… Tråkigt med din pappa. Min mamma gick bort när jag var 1,5år och visst att inte växa upp med mamma gjorde ont men att vara nio måste varit svårt.

  1. Kul att du tycker det :). Ja det är viktigt man ska inte lägga sig i olika människors familjesituation vi är ju alla olika :).
   Åh måste varit tufft för dig 🙁 <3

 5. Det är så roligt att veta mer om personen bakom bloggen! <3 Så häftigt att du har så pass mycket utbildning, det siktar jag med på att ha 🙂 . Och oh vad oförskämt av folk att fråga varför du ”endast” har ett barn.. att folk inte vet bättre ://

 6. Jag förstå med att få oförskämda frågor… min standart fråga som jag får är ”vart kommer du ifrån”. Jag ser inte ut som ”typiskt” svensk, men allt annat är mer svenskt än utländskt, så ska folk alltid slänga upp frågan. Folk ser sin rätt att få ställa den frågan + att få svar på den… Handlar inte om att jag skäms utan att jag har min rättighet att inte behöva svara på personliga saker om mig och mitt liv! Ha det fint tjejen, kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: