Dark Mode Off / On
Läraryrket

Första arbetsdagen på nya jobbet och känslor.

Så har jag då tagit mig igenom första arbetsdagen på ett helt nytt ställe. Det kändes väldigt bra, faktiskt väldigt bra ganska direkt. Fin stämning och atmosfär, trevliga människor och så här efter endast sju timmar tillsammans med människorna där känns det härligt med något nytt.

Jag började morgonen med att gå ner till lasarettet för att ta bussen därifrån. Var nervös men det tycker jag är naturligt. Klev av vid skolan jag ska arbeta på och hittade till personalrummet där vi samlades. Blev bjuden på frukost och minglade runt lite, fint sätt att börja på. Sedan slog dagen igång med information och allt annat som alltid sker i början av uppstarten för ett nytt läsår.

Mycket känns ju igen när man arbetat tidigare. Planeringar, och program men så är det också mycket nytt. Mest är det ju att komma ihåg alla namnen och kunna placera ut rätt människa på rätt namn. Men det ska nog gå fort hoppas jag.

Jag slutade klockan 16:00 och då tog jag bussen hemåt. Imorgon ska jag ta cykeln, slutar 16:00 då också men närmare hemmet då vi ska på föreläsning på eftermiddagen. Väl hemma lagade jag lite middag åt mig själv och var imponerad att jag både hunnit med att äta och se på Game of thrones och klockan inte ens var 18:00. Tidigare år har jag ju varit hemma ungefär klockan 17:00 när jag åkt buss nu var jag hemma mycket snabbare, rena lyxen kändes det som.

Väntar på William och Björn som snart kommer hit, då ska jag ut och pumpa upp luften i min cykel. Sen ska jag prata lite med William och ladda upp inför morgondagen. Är ju mycket information nu men så är det ju alltid när man är ny.

18 Comments

 1. åh va skojigt att det verkar bra det låter lovande
  o tiden gud så skönt är me kortare tid hem otroligt mycket va det gör ja vet

 2. Skönt att det kändes bra. Visst ser de flesta planeringsdagar likadana ut och jag tycker personligen de är riktigt jobbiga eftersom jag har så svårt för att sitta still hela dagar.

 3. Så bra den första dagen verkar varit, alltid skönt då det är bra i början 🙂

  Går William oxå i skola i Falun eller vart går han skola
  har han börjat skolan nu,
  jag vet ju att han går privatskola – heter det så?

  Elin börjar skolan nästa vecka på onsdag.

  1. Ja det känns jättebra, är så nöjd :).
   William går i skola i Falun, friskola heter det, förr sa man privat men det är alltså friskolor som är den rätta benämningen :). Han börjar på onsdag nästa vecka :). Så han har egen vecka ledigt för sig själv 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: