Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Lermask och det fanns en tid när jag inte förstod syftet med foundation.

Jag tog mig en promenad nu på kvällen i lite kvällssol. Gick upp till kyrkogården och pratade lite. Jag vet egentligen inte med vem jag pratar, men när jag går dit faller det sig naturligt att bara prata där lämna tankar och jag känner ofta en form av frid efter att jag gått runt och bara känt, lämnat och funderat.

När jag kom hem beslutade jag mig för att ge huden lite kärlek och då framförallt ansiktet. Det fick bli en lermask, med en grund med mandelolja så nu känner jag mig ren. Fick ett lite skrattanfall när jag började minnas hur jag som tonåring tillsammans med kompisar inte förstått syftet med foundation. Så jag köpte mörkaste nyansen och satte på huden för att se brun ut. Ungefär som ovan, hur pinsamt och jackan sen. Var i alla fall så att det var mer regel än undantag på den tiden, alla såg ut så och sen jätteljusa läppar på det.

Det är ändå ganska kul och något man idag kan skratta åt. Livet alltså, och så inser jag att min son går på högstadiet sen i onsdags och det känns skumt. Högstadiebarn liksom, minns själv när jag gick på högstadiet. Han har dock turen att gå med samma klass, slippa att byta skola och allt sånt där. Han behöver aldrig känna det jag kände för högstadiet, det känns bra i hjärtat. Han får vara tonåring på en plats där han känner sig trygg, i en värld där allt annat känns så otryggt.

 

24 Comments

  1. Trygghet, ja det är inte självklart inom skolans värld, tyvärr.

    Höstterminen i 4an var hemsk för Elin, nu i 5an så har de en ny lärare å hittills, det är andra veckan nu, så trivs hon å tycker skolan är skoj.

  2. Vad skönt att slippa byta skola. Precis som du fick jag med göra det. Lite läskigt..
    Skrattar gott åt det där med foundation. Jag gjorde likadant när jag var yngre haha

    1. Ja verkligen det känns tryggt att han får gå på samma skola med samma vänner :). Det var hemskt alla i byn på samma plats :-o. Inte speciellt trevligt heller, skolor som konkurrerat på alla olika tävlingar i 6 års tid skulle helt plötsligt bli ihop i samma klasser, det var ju uppgjort för gräl.

  3. Haha ja, foundation var inte samma färg som halsen och man hade för skarp rouge. Samt oj högstadiet, tänk så stora de blir

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: