Dark Mode Off / On
My little pony

My little pony tröja.

Som ni vet samlar jag på My little Ponys. Eftersom jag idag igen gick hemifrån jobbet passade jag på att gå in på Maxi för att handla. Där fann jag denna skönhet hängandes på barnavdelningen i 86-92 och jag köpte den. Tvekade faktiskt inte en sekund, älskar man My little ponys från 80-talet som jag gör kan man bara inte tveka när man hittar såna små pärlor.

 

14 Comments

 1. Så söt! Det är faktiskt en dröm jag har, att börja samla på leksaker från 80-talet. 🙂 Särskilt My Little Pony låg mig varmt om hjärtat som liten (och He-Man, haha) så det är ett måste. 🙂

  1. Hej Ida! Jag gick utbildningen i Stockholm med inriktning Föda utan rädsla hos Susanna Heli som skrivet boken föda utan rädsla. Det finns även utbildningar i Göteborg och Malmö, skickar en länk här till ODIS så kan du kolla närmare på utbildningen :). Är du intresserad att bli doula kan jag varmt rekommendera dig utbildningen :).

   http://www.doula.nu/utbildningar/

   1. Ja. Kollat upp utbildningen i Göteborg som är närmast mig. Kan man jobba med det på heltid? Svårt att få ”kunder” ? Kram

    1. Om du bor i/runt Göteborg skulle jag säga att chanserna är stora att du får uppdrag. Jag är medlem i doulagruppen på Facebook och där ser man att det är vanligt att få många uppdrag neråt i landet. Här uppe behöver man ha lite kontakter och ligga i ganska hårt däremot. Jag har haft ett uppdrag men hon födde i ambulansen så fick inte vara med vid själva tillfället när bebisen föddes, men annars följde jag med på allt :).
     Just heltid är nog svårt, du är ute i jour i 2 veckor före BF och 2 veckor efter BF. Vet att vissa kan ha två kvinnor på gång samtidigt men jag tänker att jag själv inte skulle vilja riskera att få avboka en mamma. Många som vill ha doula är ju rädda och vill ha det extra stödet och redskapen till ett fint förlossningsminne och då skulle i alla fall jag känna att jag sviker mamman om jag skulle behöva avboka för att jag hjälper en annan.

     Som doula går du ju heller inte hem utan stannar från det den födande vill ha dig tills efter bebisen är född, det kan ju ta många timmar utan sömn. Så för att orka är det nog svårt. Nyutbildade doulor ska helst ta minst 3000 medan erfarna kan ta betydligt mer, men det ska skattas på pengarna så det blir inte så mycket. Kan dock rekommendera dig att bli doulor, för doulor behövs 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: