My little pony tröja.

Som ni vet samlar jag på My little Ponys. Eftersom jag idag igen gick hemifrån jobbet passade jag på att gå in på Maxi för att handla. Där fann jag denna skönhet hängandes på barnavdelningen i 86-92 och jag köpte den. Tvekade faktiskt inte en sekund, älskar man My little ponys från 80-talet som jag gör kan man bara inte tveka när man hittar såna små pärlor.

 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

14 thoughts on “My little pony tröja.

 • 28 september, 2017 at 18:48
  Permalink

  Så söt! Det är faktiskt en dröm jag har, att börja samla på leksaker från 80-talet. 🙂 Särskilt My Little Pony låg mig varmt om hjärtat som liten (och He-Man, haha) så det är ett måste. 🙂

  Reply
  • 29 september, 2017 at 14:02
   Permalink

   Visst är den :D.
   Åh men börja samla :D. Älskar också 80-talets leksaker och He-Man minns jag mycket väl själv 😀

   Reply
 • 28 september, 2017 at 23:47
  Permalink

  ha ha du är för tokig <3 önskar en fin fredag kram kram

  Reply
 • 29 september, 2017 at 07:38
  Permalink

  Vad gör Du med Dina My little pony grejjer?
  Har Du ett skåp där de står eller har Du dem utplacerad överallt?
  Samlar William på något?

  Reply
  • 29 september, 2017 at 13:44
   Permalink

   Jag har alla i en stor klädkammare :). Där står de mörkt vilket inte stressar plasten och så får de plats 😀
   William samlar inte på något speciellt 🙂

   Reply
 • 29 september, 2017 at 09:40
  Permalink

  Hade ingen aning om att du samlar på my little ponny. Jag älskade dom när jag var barn ??

  Reply
 • 29 september, 2017 at 10:37
  Permalink

  Hur blev du doula? Var gick du utbildningen? Kram Ida

  Reply
  • 29 september, 2017 at 13:33
   Permalink

   Hej Ida! Jag gick utbildningen i Stockholm med inriktning Föda utan rädsla hos Susanna Heli som skrivet boken föda utan rädsla. Det finns även utbildningar i Göteborg och Malmö, skickar en länk här till ODIS så kan du kolla närmare på utbildningen :). Är du intresserad att bli doula kan jag varmt rekommendera dig utbildningen :).

   http://www.doula.nu/utbildningar/

   Reply
   • 29 september, 2017 at 14:50
    Permalink

    Ja. Kollat upp utbildningen i Göteborg som är närmast mig. Kan man jobba med det på heltid? Svårt att få “kunder” ? Kram

    Reply
    • 29 september, 2017 at 23:45
     Permalink

     Om du bor i/runt Göteborg skulle jag säga att chanserna är stora att du får uppdrag. Jag är medlem i doulagruppen på Facebook och där ser man att det är vanligt att få många uppdrag neråt i landet. Här uppe behöver man ha lite kontakter och ligga i ganska hårt däremot. Jag har haft ett uppdrag men hon födde i ambulansen så fick inte vara med vid själva tillfället när bebisen föddes, men annars följde jag med på allt :).
     Just heltid är nog svårt, du är ute i jour i 2 veckor före BF och 2 veckor efter BF. Vet att vissa kan ha två kvinnor på gång samtidigt men jag tänker att jag själv inte skulle vilja riskera att få avboka en mamma. Många som vill ha doula är ju rädda och vill ha det extra stödet och redskapen till ett fint förlossningsminne och då skulle i alla fall jag känna att jag sviker mamman om jag skulle behöva avboka för att jag hjälper en annan.

     Som doula går du ju heller inte hem utan stannar från det den födande vill ha dig tills efter bebisen är född, det kan ju ta många timmar utan sömn. Så för att orka är det nog svårt. Nyutbildade doulor ska helst ta minst 3000 medan erfarna kan ta betydligt mer, men det ska skattas på pengarna så det blir inte så mycket. Kan dock rekommendera dig att bli doulor, för doulor behövs 🙂

     Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: