Dark Mode Off / On
Hälsa & motion

Den höstiga morgonpromenaden.

I samband med att William gick till skolan idag så tog jag och passade på att ta mig en längre promenad i ett riktigt kyligt och kallt Falun. Hela staden var verkligen täckt av dimma, hade det varit mörkare ute hade luften och känslan varit som i en spökstad. Jag mötte några pensionärer ute med sina hundar, men annars var det tyst och lugnt med ljudet av Podcast i öronen. När jag kom mot Lugnet möttes jag av synen av en hoppbacken och dess hoppbackar som syntes som en siluett i dimman. Det fanns något magiskt med att se dessa mitt där i skuggan.

Sedan alla dessa vackra löv som finns på marken. Alla färgerna som faller neråt och ger ett lugn och berättar att nu är vi på väg mot vintern. Det var halt idag också vilket även det gav mig uppmaning om att det när som helst kan komma snö nu. Är det inte konstigt hur nära vi närmar oss vintern? Jag brukar inte längta efter vinter, men det hade gärna fått bli mycket snö i år utan slask och is. Utan en riktig vinter, jag avskyr stadsvintern som vi numera har i Sverige. Den där slaskiga och isiga skiten som gör skorna iskalla och rumpan röd över att man ramlat. Nej jag vill ha en riktig vinter, jag säger inte att jag längtar efter den jag hade gärna haft sommar året runt. MEN eftersom vi nu måste få vinter skulle jag då gärna ha en vinter i ett riktigt vinterlandskap och inte någon storstadsvinter.

När man ser frosten i bakgrunden påminns man lätt av den vinter som är på väg. Någon kanske undrar över hur jag mår i magen idag. Det är bättre, jag vet att min kropp fungerar så här. Jag har åkt in vid flertalet tillfällen för just blindtarmen och jag har haft inflammation då och inte infektion därför känner jag ingen oro. Skulle smärtan bli extrem skulle jag så klart åka men inte när något är hanterbart under en dag. Idag mår jag betydligt bättre. Nu ska jag alldeles strax gå mot Maxi för att handla och sedan är min fredag ganska oplanerad. Vad ska ni göra?

12 Comments

  1. Den värsta tiden är nu (om solen inte skiner) innan man lärt sej att klä sej varmt nog… Frosten bakom dej är vacker… Tråkigt att ha ont <3

  2. Skriv din kommentar här..Här var det inte lika skönt igår, men i torsdgs och onsdags var det sådär riktigt hög och frisk luft, såå skönt att vara ute då! 🙂

    SV: Jag tror inte enbrt att det beror på hur vi ritar samhället, men jag tror definitivt att det är en del i det stora hela och en viktig faktor i att vi blir mer och mer stillasittande…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: