Dark Mode Off / On
Julkalender

Julkalender 2017 – Lucka 20, Linn om mobbning.

Det inte hur jag ska börja men hoppas jag når ut. Vill inte påstå att det är synd om mig eller smutskasta någon men det är viktigt budskap om ämnet mobbning.

Jag har aldrig tagit förgivet över att ha en massa vänner. Det började redan i tidig ålder i låg och mellan stadiet var det en tuff period som jag fick konstant höra hur ful eller konstig jag var,fick mitt hår riktigt kort klippt och det var mig de hånade åt. De som var dem talade om för mig vilken självbild jag skulle ha.För att jag var annorlunda och alltid gått min egna väg för att vara mig själv.. Det gjorde att jag tvingades till skolan men gick ändå för att det var obligatoriskt. Dessa ord hjärntvättade mig totalt av den anledningen. När du får höra konstant i 5 år tror du på det till slut men det var inte slut där än.

När jag fick en ny granne blev jag erbjuden att gå i musiklass. Då fick jag en ny möjlighet för ett bättre liv för jag byte skola . Jag fick göra något som jag älskade för det var så känslorna hade kommit ut tidigare. Under mobbnings tiden hade jag varit tyst utan att visa vad jag verkligen känt. Jag hade det som min livskraft angående musiken. Ifrån den nya skolan fick jag vänner för livet,göra något jag älskar. Tyvärr fortsatte mobbarna med näthat via playhead som var och bloggen. Jag hade inte skrivit ut någonting förut eller varken pratat om detta och det var bloggen jag framförde mina känslor på .

Idag har jag läsare som verkligen ger riktigt fina ord. Vänner och familjen som finns där och framför allt har jag blivit stark. För att ha varit på botten har jag nått toppen.Jag är oerhört tacksam över alla jag har mött på sedan tonåren började. Men det har ärrat mig för de tog några år tills jag kunde känna mig bekväm vid mitt egna område. Även idag har jag svårt att släppa in folk. Min självkänsla är något som jag jobbar på konstant och detta tog slut för 8 års sedan.

Det jag vill med detta är att vi bör tänka på vad vi säger för de sårar mer än vad vi tror. Sen peppa varandra är viktigt för att få vara den vi är oavsett för vi ska respektera varandra. Det är otroligt viktigt för att vi ska må bra i oss själva ❤.

Linns blogg: http://nouw.com/sarahlinnsliv/

3 Comments

  1. Ett viktigt ämne…som mobbad går man under eller så blir man stark, skönt att höra att du växer dej stark.

    Att vara annorlunda skrämmer oftast andra och som barn blir man ofta mobbad, som vuxen däremot, ses det annorlunda som en bra egenskap och en styrka,…man vågar vara sej själv och står för sina åsikter…..inte bara glider med i den grå massan….som Louise Hoffsten sjunger ”Only The dead fish follow the stream”

    Är själv mobbad som barn och även min son, som idag är en av de mest modiga och starka människor jag vet….
    Kram

  2. Jättetråkigt att du behövt gå igenom detta men otroligt viktigt och bra budskap du förmedlar med din text, så viktigt att vi är snälla mot varandra!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: