Krokus tittar upp.

Jag fick ju två krokusar i födelsedagspresent. Den ena upptäckte jag till min stora glädje att den blommar i morse. Blev varm inombords, februari och på ett vis så känns det som att snart är våren här. Hur fint är det inte med våren?! Solen värmde även när jag gick från matsalen för en stund sedan, tillräckligt för att börja känna att innan man vet ordet av är våren här. För ett år sedan på den här dagen var min mamma här i Falun och jag minns att solen värmde i ansiktet då. Nu är det inte riktigt sådant vänder, under den här tiden förra året var det knappt någon snö kvar men det är desto mera snö i år.

Klockan är 12:12, dagen slutar 14:35 för mig. Då ska jag försöka åka hem och sova middag en stund. Detta då jag sovit dåligt inatt, vaknade 03:00 och grubblade fram tills 04:00. Jag har dålig nattsömn, det bara är så. Vaknar mitt i nätterna och tänker, jag somnar lätt men vaknar på precis samma sätt. Aldrig helt utvilad utan stressad och osäker.

Vad gör ni idag? Har ni fint väder?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

14 thoughts on “Krokus tittar upp.

 • 13 februari, 2018 at 19:04
  Permalink

  Å ja, våren är ju verkligen helt underbar 🙂 Längtar så! Det är massa takdropp här och det gör mig såå glad 🙂

  Reply
  • 14 februari, 2018 at 20:49
   Permalink

   Samma här :). Jag fick äntligen promenaderna själv idag så himla härligt :D.

   Reply
 • 13 februari, 2018 at 21:13
  Permalink

  Härligt vårtecken så här i mitten av februari, jättefint 🙂
  jag skulle vilja ha vårlökar…
  typ krokus som växte “vilt” i gräsmattan, tycker det är så fint.
  Hörde att Vasa-loppet i år hade problem med för mycket snö…
  tydligen har Dalarna fått väldigt mycket mer snö mot normalt.

  Reply
  • 14 februari, 2018 at 20:54
   Permalink

   Ja verkligen :D. Åh håller med om det där skulle vilja kunna plantera men bor i lägenhet :-p.

   JA vi har mängder men Mora och Orsa har tydligen dubbelt så mycket 🙂

   Reply
 • 14 februari, 2018 at 06:18
  Permalink

  Så fint med vårblommor!
  Vi hade strålande solsken här idag, jag och min lilla var ute och åkte lite pulka innan badhuset. Planen var att ta en frisk promenad efter badet och njuta av solstrålarna men jag fick se mig besegrad av huvudvärk…
  Återigen måste jag få rekommendera boken Hjärnstark (jag gillar den så mycket)! Kanske för att jag själv upplever alla positiva effekter av träning så som förbättrad sömn. Framför allt att stressen vid brist av sömn inte påverkar mig så mycket längre!
  Kram på dig!

  Reply
  • 14 februari, 2018 at 20:51
   Permalink

   Ja verkligen :D. Älskar våren så ser framemot att få den. Den låter jättebra, grejen är den att min sömn inte kommer hjälpa med böcker. Har provat allt :(. Mindfulness, sömntabletter, lägga mig tidigt eller sent. Det hänger förmodligen ihop med att jag har antingen GAD eller PTSD 🙁

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: