Fem saker sociala medier inneburit för mig.

När jag var fjorton år kom jag för första gången i kontakt med sociala medier på riktigt. Jag satt i Mediaverkstán på skolan som det kallades och letade efter bilder på mina då stora idoler Hanson. Jag skaffade min första e-post på internet hemma hos min vän Anna, och strax efteråt köpte sig min mamma dator genom jobbet. Året var 1998 och jag samt mina vänner födda runt denna tid var nog bland de första att kliva in i en social rymd med möjligheter. Det är snart tjugo år sedan internet skapade vägar till kommunikation för mig och jag tänkte lista upp fem saker som sociala medier inneburit för mig som människa.

  1.  Först ut kommer vänskap. Jag hade aldrig haft så många vänner, och bekanta om inte sociala medier funnits. Först ut var så klart Lunarstorm där jag träffade fina människor när jag var nittion/tjugo och väntade barn. Jag undrar hur livet varit om jag inte haft sociala medier under denna tid? Jag hade förmodligen varit ganska ensam, då ingen av mina vänner hade barn vid tillfället.
  2. Ett hav av kunskap. Utan sociala medier hade jag aldrig lärt mig så mycket som jag gjort. Genom sociala medier har jag lärt mig mängder om hur människor tänker, integrerar och är.
  3. Att lära mig olika former av skapande. Genom sociala medier har jag vågat prova olika former av fotografisk bild, att skriva så andra kan läsa, att lära mig grunder i webbdesign.
  4. Att återuppta kontakten med gamla vänner. Genom sociala medier har jag åter fått kontakt med barndomsvänner, som flyttat eller på annat vis försvunnit ur mitt liv. Utan sociala medier hade detta aldrig skett utan människorna hade varit någon från ett minne.
  5. Att lära känna olika människor, och att umgås utanför sin lilla trygga bubbla. Genom sociala medier har jag mött människor jag annars inte skulle umgåtts med. Personer som är helt olika mig själv, men ändå visat sig vara så lika.

Sociala medier har inneburit ett berikande liv för mig. Jag är glad att min son är född in i detta, han har fått möjligheten att lära känna hela världen från dag 1.

Vad har sociala medier inneburit för dig? Berätta gärna, eller om du vill skriv det i din blogg. Hänvisa gärna till mig, och kommentera här så jag får läsa.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

18 thoughts on “Fem saker sociala medier inneburit för mig.

  1. Jag tycker ärligt det suger med sociala medier och ändå sitter jag här som en halvt trogen läsare av din blogg:p

  2. Kan låta negativt men just sociala media har väl inte gett mig mer än vad jag skulle ha varit utant =P… visst, i alla aspekter en viss mån men jag fixar alltid saker å ting på annat sätt! För min del: njaaa…. men det är härligt att för er andra att det har berikats mer i ert vardag =) Ha en super TREVLIG HELG tjejen nu! + lov…

  3. En annan är dubbelt så gammal som dig. Jag minns när internet gjode sitt inflytt i vardagen. Då trodde man aldrig att tekniken skulle gå så fort fram eller att man nu 20 år senare sitter å pekar på skärmen ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: