Det här vet du inte om mig.

1. Lär man känna mig så är jag väldigt rolig att umgås med. Jag har inga problem med att driva med mig själv, och jag har inga problem med att skämta med glimten i ögat.
2. När jag var tretton och fjorton år var mitt rum tapetserat med pojkgruppen Hanson.
3. Jag mår bra av att lyssna på djupa sångtexter. Där och då känner jag mig som ett med musiken.
4. Alkohol ger mig ångest, om jag dricker alkohol kommer ångesten som ett brev på posten. Därför dricker jag sällan, utan väljer att vara chaufför om jag ska ut. Det här gör att många tycker synd om mig för att jag får köra. Det är självvalt, jag kör hellre än mår dåligt.
5. Jag dansar aldrig nykter, i alla fall inte bland andra. Hemma släpper jag loss och dansar medan jag hänger, viker eller sorterar tvätten. Men med andra dansar jag aldrig. Det är som en spärr inombords att dansa inför andra. Eftersom jag sällan dricker alkohol blir det sällan dans för mig.
6. Jag värderar vänskap och det gör också att jag blir oerhört sårad om vänskapen inte värderas högt av andra. För mig är vänskap något som finns där, man behöver inte umgås ofta men den ska vara uppbyggd på tillit och förståelse för varandras likheter och olikheter.
7. Att köra stora bilar är frihet för mig. Att köra fram med en raggarbil på vägen ger mig en oerhörd trygghet inombords. Att åka en gammal bil som inte vill köra så fort på vägen, men är så pass bred att den tar en stor del av vägytan är en känsla helt utöver något annat. Ren och skär trygghetskänsla för mig,
8. Det du sagt det kommer jag ihåg. Jag minns allt människor sagt till mig. Har du berättat om en händelse för mig minns jag den, det gör att jag ofta hör samma historier om- och om igen. Men vet ni det är okej, för jag respekterar att du inte minns att du berättat historien för mig förut.
9. Jag har detaljminne, människor jag ser på stan eller i affären kommer jag ihåg flera veckor efteråt. Fastän vi inte haft något med varandra att göra, jag glömmer aldrig ett ansiktet eller hur någon gick klädd. Det här kan vara rätt jobbigt ibland speciellt när man försöker att undvika att hälsa på någon. Jag kommer alltid ihåg dig…
10. När jag var 10 år sjöng jag och min kör med Carola. Hon smekte mig och min barndomsvän på kinden under sången. Nu är inte Carola någon jag lyssnar på, men det var en häftig upplevelse för en tioårig tjej.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

35 thoughts on “Det här vet du inte om mig.

 • 3 april, 2018 at 13:48
  Permalink

  Åh, vilket roligt inlägg. Jag hade också Hanson överallt 😉 Vi pratade faktiskt om det senast igår när MMMBop spelades på en pub vi var på.

  Reply
  • 3 april, 2018 at 14:41
   Permalink

   Så kul eller hur ?. Så roligt att du också gillade dem 🙂

   Reply
 • 3 april, 2018 at 13:50
  Permalink

  Vad kul att läsa! Och häftigt att sjunga med Carola! 🙂

  Reply
 • 3 april, 2018 at 15:36
  Permalink

  Haha, själv känner jag inte ens igen människor som jag faktiskt haft dialog med. Det dröjer massor med gånger innan jag kan känna igen en person utanför vårt vanliga sammanhang. Typ om jag skulle möta en kollega på stan så måste vi ha varit kollegor i flera månader innan jag kan placera personen utanför jobbets lokaler.. 😛

  Reply
  • 3 april, 2018 at 21:12
   Permalink

   Så himla olika med sånt :). Jag glömmer aldrig människor, men namn däremot så dålig på sånt :-p

   Reply
 • 3 april, 2018 at 18:02
  Permalink

  Roligt inlägg! Coolt att få sjunga med en kändis som Carola. Och Hansonbröderna, vem var inte intresserad av dem liksom? Haha ?.

  Reply
  • 3 april, 2018 at 20:52
   Permalink

   Åh så roligt att det uppskattades :D. Eller hur Hanson, såg en film på dem som de ser ut idag, och nog klappade hjärtat till lite när jag såg en vuxen Taylor ;).

   Reply
 • 3 april, 2018 at 20:52
  Permalink

  Du låter som en underbar määnniska! <3

  Reply
  • 3 april, 2018 at 21:40
   Permalink

   Så kul att du tycker det :). Alla har ju olika saker man är bra på :D.

   Reply
 • 3 april, 2018 at 21:25
  Permalink

  Det är klokt av dig som avstår från alkohol om du bara får ångest av det. Viktigaste är att lyssna på kroppen och att må bra i själen! <3 Kramis

  Reply
  • 3 april, 2018 at 21:41
   Permalink

   Ja absolut :). Jag tänker på vad som får mig att må bra :). kramar

   Reply
 • 3 april, 2018 at 21:36
  Permalink

  Så roligt att läsa.. Mitt rum var täckt med BSB.. ???

  Reply
  • 3 april, 2018 at 21:43
   Permalink

   Så himla glad jag blir att inlägget uppskattats :D.
   Åh BSB, tänker alltid på pojkvännen jag hade som sjuttonåring när jag hör deras musik. Han brukade ha radion på och så kom deras låtar, han var absolut min första kärlek :).

   Reply
  • 3 april, 2018 at 22:24
   Permalink

   Det har jag märkt när vi träffats :). Vi borde ses snart igen 😀

   Reply
 • 3 april, 2018 at 22:28
  Permalink

  Här har du en till som gillar att sitta bakom ratten på en stor amerikansk bil. Körde mycket förr, nu nöjer jag mig att titta eller åka med. Till helgen är det Power Meet Vårmarknad här i stan och är det fint väder då kommer en och annan raggarbil rulla på gatorna i stan. Till sommaren har vi Power Big Meet här 🙂

  Reply
  • 3 april, 2018 at 22:30
   Permalink

   Åh så härligt :). Det är härligt att titta med, sådan mäktig känsla att se dessa gamla bilar samlas. Då bor du i Lidköping? Vet att det var flyttat från Västerås sedan något år tillbaka :).
   Jag var till VÅS på PBM ett år, men har tyvärr inte blivit så mycket mer än så :). Däremot en hel tid på Classic car week i Rättvik :).

   Reply
   • 4 april, 2018 at 22:43
    Permalink

    Men så roligt! Jag var på CCW i Rättvik flera år i rad! 🙂

    Reply
 • 4 april, 2018 at 16:07
  Permalink

  Att få en klapp av Carola, som 10-åring, hade jag också velat ha!

  Reply
 • 4 april, 2018 at 22:40
  Permalink

  Spännande att få vet lite mer om dig! 🙂
  Och jag är helt tvärt om, kommer knappt ihåg om jag klev ur sängen dagen innan… Men det är väl det som är charmen med det hela – att vi är olika! 🙂

  Reply
  • 5 april, 2018 at 11:58
   Permalink

   Så roligt att du tycker det :). Det är så olika det där med vad man minns :D. Visst är det så 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: