Så är det söndag, solen lyser och en del av mig kan inte låta bli att önska att det redan var semester. Man får känna en längtan fastän det nästan är en hel månad kvar. Det betyder inte att jag inte vill jobba, så är inte fallet. Utan mer att jag njuter av värmen och få solsken i livet, när man jobbar är det ju ofta inomhus.

Dagens lilla morgongröt, med en satsumas och en jordgubbe som dekoration. Jag ska gå till MAXI lite senare för att handla jordgubbar och frukt så jag kan dekorera min morgongröt. William sa till mig för någon dag sedan; “Du gör alltid konstverk när du gör frukost“. Det är sant, jag sitter alltid och försöker skapa något vackert mönster när jag ska äta frukost. Inte för att jag är duktig, det finns så många bloggar, Instagramkonton och annat som är så duktiga på detta och dit upp når jag inte alls. Men jag tycker det är roligt att skapa för min egen skull, sedan får jag respons av er läsare ibland med kommentarer att det ser fint ut blir jag så glad över.

Jag tror på att vi äter en del av maten med ögonen. Framförallt att barn äter med ögonen, men även att flera människor med olika former av funktionsnedsättningar kan behöva mat som är vackert upplagt för att vilja äta den. Visste ni att många barn, samt även människor med funktionsnedsättningar ofta vill att maten är uppdelad i olika hörn på tallriken? Detta så de ska kunna äta av varje del för sig?

Ni har säkert hört om matvägrande barn, i vissa fall kan det vara just för att maten är blandad. Som ni förstår gäller detta inte alla, utom vissa. Vi är alla olika, men det är en bra sak att tänka på och ta till sig. Just i skrivande stund har jag inte källan på detta, men jag har läst det i en bok eller hört det på en föreläsning. Mitt huvud är ett stort bibliotek som samlar på sig massor med fakta från alla håll och kanter, men vill ni undersöka detta mera kan jag försöka hitta källorna åt er.

Hoppas du har en fin söndag att se framemot. Ska du göra något speciellt idag?

34 kommentarer

 1. Det ser riktigt gott ut?
  Jag är en sån som gärna vill ära när det ser vackert ut,jag har börjat följa många på instagram med just olika färgglada tallrikar,och man vill ju så gärna äta dom?så jag tror oxå på att man äter gärna mer om det ser fint ut och gärna färgglatt med?

 2. Jag håller verkligen med dig! Att längta efter semester behöver inte alls betyda att man inte gillar sitt jobb. Jag driver företag och älskar det jag gör, men ibland vill man få längta efter de där dagarna att släppa på måsten och njuta av livet utanför jobbet. Den största delen av vår vakna tid lägger vi ju ändå på jobb.

 3. Ja, jag längtar också till semestern! Även fast att jag inte har något problem att jobba och njuta efteråt, men det är ju skönare att ta en heldag ute i solen också 😀

  Sv; ja, det är dem. Din son kanske skulle tycka om böckerna 🙂

 4. ja de är sant, har haft kusiner som velat ha de uppdelat till och med en kompis 😉 själv blandar ja oftast allt haha

 5. Gillar också att pyssla på med maten innan jag äter beroende på om jag har tid eller inte. Blir godare tycker jag 🙂 såg jättegott ut din gröt 🙂

 6. Vad kul att du gillar att dekorera maten! Det gör INTE jag, det är därför det är extra skönt att ha slutat fota maten till bloggen (även om jag ibland är sugen för att spara recept och inspiration och så…). För nu slänger jag bara på allt på tallriken, hehe ;D

 7. Jag tycker också om att göra fint när jag äter, duka upp eller lägga fram det på kvargen eller så 🙂 Och visst är det härligt med värmen, längtar så tills lediga dagar 😀

 8. såg nu när jag kommenterade att det var gamla bloggadressen som var länkat nedan.. men det har väl inte varit så tidigare? Nu ska det vara rätt i alla fall =)

 9. Håller med dig! Jag tror också att man äter med ögonen till viss del 🙂 Framförallt vid vissa tillfällen och när någon annan än en själv har lagat maten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: