Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Att bona om för nyfödd.

Inlägget är i samarbete med Barnparadiset.

Det är ingen hemlighet att jag samsovit med min son, det började jag med direkt när vi kom hem från neonatal. För mig kändes det skönt att ha honom nära, han kunde somna i sin spjälsäng men sedan lyfte jag över honom till mig. Sedan har min säng varit en välkomnade plats där han gärna fått sova under tiden han växte upp.

Men det är också viktigt när man samsover att tänka på säkerheten. Här är babynest något jag märker att många nyblivna föräldrar som vill samsova använder sig av. Det verkar dessutom väldigt praktiskt eftersom du kan ha det överallt. I sängen, i soffan eller i barnvagnen. Det finns så många fina varianter och skulle jag idag få en liten, skulle jag inte tveka att köpa ett. Jag tänker också att det blir lika ombonat som i magen för den lilla. Sedan tycker bebisar om att ligga trångt och inte ha för mycket plats. Fördelen med dessa babynest är att du kan ta med dem till BB, mor & farföräldrar när ni är på besök där eller var du nu ska ta dig.

Just babyprylar och barnsaker ligger mig varmt om hjärtat, som doula känns det som något jag kan ställa mig bakom att man faktiskt kan handla. Som de flesta som någon gång haft småbarn vet är sömnen något man värderar ganska högt som småbarnsförälder och att sova tillsammans kan jag verkligen rekommendera då det är bland det mysigaste man kan göra.

Visste du förresten att det finns flera olika babynest? På Barnparadiset finns flera olika varianter så du kan hitta en variant som passar just dig och ditt barn? Det är ändå väldigt roligt tycker jag när man kan få något efter sina egna önskemål.

12 Comments

  1. Babynest är nått som jag aldrig förstod mig på när mina barn var små, sen så var de inte så vanligt med det när dom var små. Det är först på senare år de har börjat bli poppis tycker jag. Om jag skulle få fler barn skulle jag fundera på att skaffa det.

  2. Babynest är såå smidiga och härliga! Har en variant som är lite större och högre kanter på. Vi använde den jätte mycket i början men nu sover han mest i egen säng 🙂 Tycker också det är super mysigt att sova med dom små liven! Han brukar få komma till oss om han vaknar för mat.

  3. Om jag bara fick välja en enda sak att ha till kommande bebis så skulle det vara ett babynest, herregud ja! Jag kommer ihåg hur mycket jag sörjde när Lilla My hade växt ur sitt. Det var perfekt att ha mellan oss i sängen, ute i soffan och till och med i vagnen när hon var pytteliten. Nu är jag på jakt efter ett nytt till lillebror men gillar mest de hemmagjorda och avskyr de som man knyter med snöre nedtill, jag vill ha rejäla band! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.