Då var jag riktigt förbannad.

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag i mormor och morfars kök var mellan 9-11 år.

Förbannad är jag inte ofta, men det händer. Jag tänkte att jag tar upp tillfället när jag sa ifrån för första gången mot en vuxen som barn.

När jag på lågstadiet hade jag en lärare som verkligen inte tyckte om mig. Hon gjorde det till sitt livsverk att göra mina tre år där till ett rent helvete. I trean ville jag inte gå till skolan. Hur som helst var det vårtermin och jag misstänker att det nog var maj eller juni för skolavslutningen närmade sig. Jag hade precis fått min hund Sassa som då var valp. Efter skolan hade jag tagit en promenad med henne och satte mig sedan och gjorde läxan.

Kommer till skolan varpå min lärare börjar hävda att jag inte gjort läxan. Det här har du inte gjort! Jag bara satt där återigen förnedrad inför mina klasskompisar, men kände hur det kokade inom mig så jag svarade rejält argt “DET HAR JAG VISST!” varpå hon säger “VAD använder du för ton mot mig?!” och jag bara stirrar iskallt och förbannat in i hennes ögon och säger “JAG ANVÄNDER DEN TONEN JAG BRUKAR ANVÄNDA NÄR JAG ÄR ARG!“, hon backade från min bänk och säger chockad “Jag hör det…

Hon gick därifrån och vi talade inte med varandra igen. Hon fick ingen kram av mig när jag slutade trean, och presenten klassen hade samlat in till henne var jag inte med på, hon lärde mig vad hat var. Än idag hatar jag henne, och kommer så fortsätta göra. Det hon gjorde mot mig var oförlåtligt, och även om vissa påstår att man inte får hata så får man det. Hat är en känsla precis som kärlek, jag älskar så många människor att hatet för denna inte tynger mig mer än de få gånger jag tänker på henne och vad hon gjorde mig barnet i mig.

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

14 thoughts on “Då var jag riktigt förbannad.

  • 10 maj, 2019 at 16:16
   Permalink

   Ja hon var verkligen hemsk, sån där som inte skulle jobbat som lärare. Din låter som min verkligen, usch blir så ledsen 🙁

   Reply
 • 5 maj, 2019 at 12:02
  Permalink

  Oj här är vi olika ^^… jag är temperamentsfull och rak på saken, hahahhaaa! Jag är grandiosa med mycket allt på direkten utan genvägar S Vissa förtjänar att bli hatad och inget fel med det, så det sååå!! Ha det super tjejen =)

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:53
   Permalink

   Handlar nog mer om vad man vill ta för fajter. Jag säger ifrån när det behövs, och man behöver inte alltid säga ifrån 🙂

   Reply
 • 5 maj, 2019 at 14:34
  Permalink

  Jag hade en lärare som gjorde mitt liv till ett helvete mina första tre år i skolan också. Hon var t ex en av de som mobbade mig så jag till slut inte ens ville till skolan. Så jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver men jag vågade aldrig säga ifrån. Jag ville men vågade inte.

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:11
   Permalink

   Blir så ledsen på lärare som uppfört sig så här, många lärare från förr tycks inte förstått hur man ska vara med barn 🙁

   Reply
 • 5 maj, 2019 at 15:55
  Permalink

  Men fy vilken lärare. Hade också en lärare på högstadiet som inte gilla mig. jag var ju rätt tyst men jag råkade prata en gång o hon ba skrek “MEN ELIN PRATAR DU???!” & det var inte trevlig ton o alla hörde. Hade några på en annan skola som va elaka mot mig. Sjukt att det är lärare som var elaka. Inte eleverna.
  Elin recently posted..Vet inte va den ska heta

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:10
   Permalink

   Ja hon var långtifrån snäll :(. Usch hon låter hemsk din med <3.

   Reply
 • 5 maj, 2019 at 21:42
  Permalink

  Fy sådana lärare är fruktansvärda, även jag har mött på det ? tänk vad sådana avtryck kan göra på barn ❤
  Så sött kort ❤
  psst…du får gärna lägga till mig på listan ?

  Reply
 • 5 maj, 2019 at 23:24
  Permalink

  Håller helt med dig! Den kärringen ska man få hata. Å japp, man får hata/avsky lika mycket som man får älska. Hoppas bara att man inte gör det lika ofta – hata alltså…
  BP recently posted..Skyltsöndag #208

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: