Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

En klok människa sa en gång till mig att…

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Visdomsord någon annan sagt till dig. Nog har man hört många sådana, William säger ofta kloka saker trots sin ålder på snart femton år har han alltid varit väldigt klok. Som liten kunde han lätt plocka fram smarta kommentarer som kändes rätt.

Han sa till mig som fyraåring ”Mamma, livet inte så lätt och rättvist alla gånger”. Det finns en klok sanning bakom den saken, speciellt när ett barn så litet som han var då säger det.

Vad har en klok människa sagt till dig?

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie
Mösstanten

42 Comments

 1. Vilken klok grabb. Om han sa det som fyraåring så kan jag tänka mig att det kommer många kloka kommentarer nu elva år senare.

 2. Jag älskar när barn säger så kloka saker speciellt när dom är små. Det William sa låter väldigt klokt. Just nu kommer jag inte på något klokt som någon har sagt

 3. Det främsta ord jag har hört är livet är inte alltid rättvist ❤️ vissa ord har man med sej hela livet klok liten kille du har

 4. Barn är så kloka. De krånglar inte till allt som vi vuxna ofta gör tyvärr. Din William kunde inte sagt det bättre även om det känns surt att livet är orättvist förstås

 5. Mina barn säger också väldigt kloka saker ganska ofta, min tonåring sa en gång ”Kan du göra något åt det?” och jag svarade nej, då sa han ”Nej, men då så.” och även om man inte tänker att det är så värst klokt så är det ju det. 🙂

 6. Så klok redan som så liten. Jag vet inte vem det var som sa det men det var ett citat som löd ”Låt aldrig rädslan över att förlora bli större än viljan att vinna” och det har hängt med mig i många år.

 7. Ohh barn kan vara så sanna och det är många ggr så rätt också. Bellis sa en gång då jag bad henne städa sitt rum, samt jag sa att hon sedan skulle göra något efter det. Då sa hon mamma jag kan väl inte göra allting på en gång heller, då kunde jag inte annat än fnissa

 8. Sådan djup insikt att komma från en liten grabb. Ibland tänker jag att barn kan vara så förståndiga och insiktsfulla att man undrar om deras själ har levt tidigare och tagit med sig lärdomar från dess..

 9. Så klok han är. Han har ju helt rätt i det också! Min morfar säger alltid ”jag bryr mig inte om folk inte gillar mig, det är deras förlust”

 10. skulle gärna haka på kul att du kör de månad för månad

  hur gör man om man vill hänga på? jag är intresserad

 11. Barn har en förmåga att sätta ord på mycket och så även i detta fall. Många har sagt kloka saker till mig men jag fastnade för ett uttryck 😉

 12. Så roligt att han bara var 4 år när han sa det där 🙂 Jag kan bara hålla med om att inte livet är så rättvist så det stämmer så himla bra 🙂 Jag kan tyvärr inte komma på nåt som någon klok skulle ha sagt till mej 🙂

 13. Kloka och bra ordspråk kryllar det av men just nu kommer jag inte på nått annat än min fars Det kunde varit värre.

 14. Det var väldigt klokt sagt av en fyraåring! Otroligt faktiskt. Men han brås väl på sin kloka mamma;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d