Onsdagsmorgon och ätstörningstankar.

Så var det alltså onsdag då. Befinner mig fortfarande i sängen men ska alldeles strax gå upp. Känner mig svullen efter gårdagens matfest på studiedagen.

Det känns som att jag helt kom ur allt efter behandlingen. Det gick så bra när jag var på Dala ABC med regelbundenheten, men när jag släpptes fri kom allt tillbaka igen. Så här efteråt inser jag att 1 dag i veckan i 8 veckor förmodligen var fel behandlingsform för mina ätstörningar. De är helt klart tillbaka och har mig i sitt våld igen.

Jag försöker tro mig men det är absolut inte så lätt som det låter. Jag måste kämpa på, stundtals undrar jag dock om det är dags att skriva in mig igen. Jag får se, ger det till jullovet.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

55 thoughts on “Onsdagsmorgon och ätstörningstankar.

 • 13 november, 2019 at 06:12
  Permalink

  Nej fy vad jobbigt för dig men det är bra att du är medveten om det. Om det känns för jobbigt kanske du inte ska vänta ända till jullovet men du vet säkert bäst själv om hur du ska göra. Sänder dig många styrkekramar och ta hand om dig <3

  Reply
 • 13 november, 2019 at 07:13
  Permalink

  God morgon, läste ditt inlägg från 30 oktober 2018
  Det måste vara förskräckligt med ätstörningar oavsett om man äter för mycket eller för lite.
  Vi är väll många som väger oss ofta och inte känner stolthet över sina kroppar. Men därifrån till ätstörningar är gapet jättestort.
  Läser hos ett flertal bloggare om detta helvete.
  Skickar dig omtanke och styrka

  Reply
  • 16 november, 2019 at 15:49
   Permalink

   Ja det är inte kul, att varje dag kämpa med att inte ha regelbundenheten eller kunna se mat som mat. :/

   Reply
 • 13 november, 2019 at 07:47
  Permalink

  Men usch vad tråkigt att läsa om din ätstörningsproblematik. Det här har jag helt missat, vilket säger en del om hur lite tid jag hunnit lägga på att läsa bloggar på sista tiden <3 Hoppas verkligen du kan komma till rätta med problemen oavsett om det är på “egen” hand eller om du måste skriva in dig igen! Kram
  MADDISENJ.SE – mode och föräldraskap recently posted..När träning innebär ren glädje!

  Reply
 • 13 november, 2019 at 09:01
  Permalink

  Jag förstår att det inte är lätt. Det måste vara jättesvårt att inte falla tillbaka. Tycker du är stark som kämpar på och inte ger upp . Håller tummarna för dig kram
  Lisa recently posted..Dagens ord / Milo

  Reply
 • 13 november, 2019 at 09:23
  Permalink

  Skriv in dig! Du behöver helt klart stödet! Har ju levt med ätstörning i familjen, så vet en del hur det fungerar. Ska du verkligen vänta tills efter jul?
  Får man bara skriva in sig sådär? Här var det verkligen svårt att få plats och väntan kan ju knäcka vem som helst! Hade inte jag som mamma till vuxet barn, ringt och gråtit i förtvivlan och maktlöshet, hade det säkert dröjt ännu längre!
  Var rädd om dig!
  eval8 recently posted..Måndag förmiddag

  Reply
  • 16 november, 2019 at 11:46
   Permalink

   Jag vet att jag borde det, är bara som att steget blir att börja från ruta ett igen och det är så himla krävande allt. Kan tänka mig att det är speciellt att ha en person i familjen som har ätstörningar gör att man får
   mer perspektiv på sakerna. <3, det är ju så jobbigt att ta sig över dit själv när det är ens sjukdom man tampas med. Jag ska, orken ska bara finnas.

   Reply
 • 13 november, 2019 at 09:38
  Permalink

  Åh 🙁
  Men ändå fantastiskt bra att du har sån bra insikt att du själv känner att det inte är bra.
  Tycker absolut att du ska skriva in dig igen och fortsätta behandling (eller kallas det så?) Så du får må bra igen!

  Kram kram

  Reply
  • 13 november, 2019 at 09:39
   Permalink

   Tror jag aldrig har fått in “bra” så mycket i en kommentar förut… 4 gånger på den korta texten… hahahaha…. trött

   Reply
 • 13 november, 2019 at 10:33
  Permalink

  Det är så lätt att falla tillbaka av egen erfarenhet. Men man måste kunna göra misstag och förlåta sig själv för att gå vidare. Har du ingen kontakt alls med vården nu?

  Reply
  • 16 november, 2019 at 11:43
   Permalink

   Så är det ju. Nej har inte de, efter den tiden man får behandling så släpper de en så får man söka igen.

   Reply
 • 13 november, 2019 at 11:40
  Permalink

  Det är läskigt när man släpps fri från sin behandling. Jag var orolig efter jag gick klart behandlingsterapin. Blev van med att ha nån nära & prata med. Jobbigt att tankarna kommer tillbaka. Det är svårt jag vet men försök tänk på va dom sa på terapin? Om det hjälpte dig. Ta hand om dig <3 du är fin

  Reply
  • 16 november, 2019 at 11:41
   Permalink

   Ja det är ju så. Det var mycket kring att hitta andra saker än matångesten men den är kvar för mig liksom.

   Reply
 • 13 november, 2019 at 13:32
  Permalink

  Vet precis hur det är, det är så himla svårt när hjälpen försvinner. Man tror man har kontroll, men det är helt okontrollbart i vissa lägen.

  Har ingen specifik ätstörning, mer generell, vilket innebär att jag i vissa perioder äter för mycket (av stress, glädje, irritation, ledsamhet etc) och får ångest över det så att jag tillslut slutar äta. Då svälter jag mig själv istället.

  Får inte rätt hjälp numera. Fick förut och kom på bra spår, men dietisten slutade och jag fick en helt okunnig.
  Lil babustyle recently posted..Julklappstips #2

  Reply
  • 16 november, 2019 at 15:41
   Permalink

   Visst är det så, känns som att kampen blir värre då. Jag har ospecificerad jag med, har liksom allt och då blir det skitjobbigt när man inte kan kämpa på 🙁

   Reply
 • 13 november, 2019 at 13:37
  Permalink

  Ger dig världens styrkekram och tycker det är ett bra tecken att du delar med dig och faktiskt funderar på att skriva in dig igen om det inte blir bättre! Starkt! <3
  Louise recently posted..Besatt av is kaffe

  Reply
 • 13 november, 2019 at 14:48
  Permalink

  Jag tror att man känner vissa dagar att man inte orkar men hoppas det går bra med dej och att du känner vad det bästa blir för dej ?

  Reply
 • 13 november, 2019 at 15:05
  Permalink

  Vad tråkigt att du känner att du fastnat i det igen, och att hjälpen inte var rätt för dig. Har du några tankar själv vad du behöver?

  Reply
 • 13 november, 2019 at 17:33
  Permalink

  Men så tråkigt att ätstörningarna kom tillbaka igen!? Dock så kan jag tänka mig att det är stor skillnad på att ha hjälp och stöd från en klinik, och att klara sig alldeles själv. Kämpa på! Jag hoppas att du finner styrkan att stå emot inom dig <3

  Reply
  • 16 november, 2019 at 11:37
   Permalink

   Ja det är absolut inte roligt :(. Ja så är det ju, känns som denna form inte var helt rätt för mig.

   Reply
 • 13 november, 2019 at 18:24
  Permalink

  Förlåt att jag frågar men vad var alternativen till 1 dag i veckan i 8 veckor?? Skulle det funka bättre med nåt annat alternativ eller inläggning??? Usch vad jag lider med dig, så himla jobbigt 🙁 Styrkekramar i massor!!

  Reply
  • 16 november, 2019 at 11:40
   Permalink

   Det finns två behandlingar, den ena är 5 dagar i veckan i 10 veckor. Den andra är 1 dag i veckan i 8 veckor. Jag fick alternativ två, vilket jag inte tror var helt rätt för mig.

   Reply
 • 13 november, 2019 at 19:16
  Permalink

  Jag måste ha missat detta helt, hade ingen aning om att du haft/har ätstörningar 🙁 det gör mig så ledsen att höra… duktig du är som kämpar! Ibland när jag och mina vänner pratar kan jag bli ledsen över att höra att vi inte kommit längre när man kommer in på kroppsideal och mat & hur man ser på sig själv! En stor kram till dig!
  Sanna recently posted..Hår & makeup – gravidfotografering

  Reply
  • 16 november, 2019 at 11:40
   Permalink

   Jag har haft det i många år, sökte hjälp för ett år sedan och gick i våras från 30/4 och 7 veckor framåt på behandling. Eller egentligen skulle vi börjat veckan innan det så vi fick bara 7 betäckningstillfällen istället för 8. Det blev jättesvårt för mig som haft ätstörningar sedan jag var 8-9 år att ta till mig. Har liksom haft allt, bulimi, anorexia och nu är den ospecificerad eftersom jag har allt ungefär.

   Reply
 • 13 november, 2019 at 22:31
  Permalink

  Fina du, det låter inte bra alls.
  Jag har aldrig haft några större ätstörningar men om du själv känner dig orolig är det nog bra om du får hjälp. Var rädd om dig ❤
  Mina recently posted..Rivstart och gofika

  Reply
 • 13 november, 2019 at 23:18
  Permalink

  åh näe sånt här är verkligen inte lätt, har ju själv varit där fast väldigt länge sen nu. Det är en sån inre kamp bara att lära sig ha ett sunt tänk kring sin kropp. Det är ju liksom inte bara att äta. det är en stor psykologisk bearbetning man måste göra med sig själv. Om du någon gång skulle behöva prata ut med någon utomstående eller va man säger, så är det bara att skriva till mig, vet verkligen hur tufft det kan vara. Och du är bara så otroligt starkt som skriver om detta öppet i din blogg. <3 kram
  jessica recently posted..Random blogglista

  Reply
  • 16 november, 2019 at 11:34
   Permalink

   Ja det är ju det. Ätstörningar är inget lätt som bara förändras är ett jobb och just nu känns det inte som jag får in rutinen alls. Tack fina du <3

   Reply
 • 14 november, 2019 at 00:50
  Permalink

  Men så tråkigt att höra vännen, det är tyvärr alldeles för lätt att hamna där igen Jag är mycket friskare idag men kämpar fortfarande och får bakslag. Hoppas du snart mår bättre! Ta hand om dej, kramar❤️
  Yela recently posted..Vad vill ni läsa?

  Reply
 • 14 november, 2019 at 01:23
  Permalink

  Kan tänka mig att det är jobbigt ibland och att vissa dagar är svårare än andra men jag tror på dig och att du kommer klara detta.
  Förresten jag såg att du hoppades att vi skulle hinna ses när du är i västerås. den 12 december tror jag ska gå bra. Säg bara till vilken tid 🙂

  Reply
 • 14 november, 2019 at 06:14
  Permalink

  Vad jobbigt att ätstörningarna kom tillbaka. Det är svårt att bryta tankemönster särskilt om man haft tankarna länge. Jag hoppas att tankarna snart vänder. Men behöver du inte söka hjälp tidigare än jullovet egentligen?
  Hannas krypin recently posted..Får jag börja smyga fram julen lite?

  Reply
  • 16 november, 2019 at 11:36
   Permalink

   Ja det är väl inte helt ovanligt kanske, man måste förändra sitt tankesätt och mycket fallerade för mig när det blev sommar.

   Reply
 • 14 november, 2019 at 07:53
  Permalink

  Där känner du dig själv och jag tycker att jullovet är absolut sista dagen att vänta till. Det viktiga är att inte allt du jobbat med är borta.
  My wonderful loves recently posted..Stolta killar

  Reply
  • 16 november, 2019 at 11:35
   Permalink

   Ja det är sant egentligen, känns som inte som jag har riktigt utrymme ännu. Jag måste försöka se om jag får tiden till saken och då är jullovet närmast i tid.

   Reply
 • 14 november, 2019 at 10:15
  Permalink

  Du kommer att fixa de vännen, jag tror på dig <3

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: