Efter många år med psykisk ohälsa blir det till slut som att det blir en del av ens liv. Jag har vant mig vid att må dåligt, att känna mig ledsen och nedstämd. Gå runt med en evig klump i magen och då panikångest. Någonstans så tänker man till sist att det är så här livet ska vara.

Därför är jag så himla glad över det faktum att jag sedan Skilla flyttade hit mår så mycket bättre. Jag säger inte att skaffa hund eller andra djur är svaret på att bli frisk från sin psykiska ohälsa men för mig har det hjälpt massor. Att ta dessa promenader med Skilla, att varje dag klappa på henne, leka och träna. Det får mitt mående på helt nya nivåer. Jag känner mig glad på ett plan jag inte gjort på många år!

Idag börjar jag mitt nya jobb, det känns konstigt att lämna William och Skilla hemma idag då semestern är slut. Men jag ser framemot alla kvällar, helger ocj lediga fredagar när vi kan umgås fritt igen. För livet känns bra just nu, bra på ett plan jag saknat i många år.

20 kommentarer

 1. Men vad härligt fina du att din psykiska ohälsa har blivit bättre sedan du skaffar hund. Jag brukar låna min syster hund i bland och det gör verkligen under att komma ut med en hund. Lycka till på jobbet idag med <3
  Amanda recently posted..En ny vecka

 2. Så skönt att läsa! Hoppas din första arbetsdag blir bra! Kommer Skilla att vara ensam om dagarna sen? Inte för att jag tror det är dåligt, jag undrar bara. Hon sover säkert hela tiden.

  1. Åh ja, det gör mig så glad att få känna så här :D. Hon kommer vara med min bror, och sedan kommer sonen ha vissa halvdistansdagar så då kan hon vara hemma. Sedan om brorsan får jobb så får jag försöka hitta på någon som kanske kan passa henne dagtid. Jag tror det löser sig dock, hon sover mest på förmiddagarna ändå 🙂 .

 3. Jag relaterar så mycket, min lilla vovve har gett mig så mycket kärlek och bättre stunder ❤️ Fantastiskt vad de små liven gör med oss. Lycka till på nya jobbet ❤️

 4. Wow, tänk vilka effekter det får med djur! Själv skaffade jag katt när jag flyttade hemifrån (pappa är allergisk annars hade de skaffat åt mig). Katten finns fortfarande kvar i mitt liv! 🤗
  Anna recently posted..Family tour

 5. Husdjur är den bästa medicinen man kan få. Sen måste man ha orken att ta hand om den, och du verkar vara en jättefin matte. Så glad att se hur situationen har blivit så bra för er bägge.

 6. Så härligt att du mår bättre. Det spelar väl ingen roll om vad man skaffar eller gör bara man klarar av det och mår bättre pga av det 🙏😘

 7. Jag har själv psykisk ohälsa och kan hålla med om att skaffa djur kan vara nyckeln till att börja må bättre. Jag har av egen erfarenhet sätt att man ska inte skaffa djur om man mår jätte dåligt. Jag skaffade nämligen katt när jag bodde i egen lägenhet men efter ett par månader så var mamma tvungen att omplacera leo som han hette då jag åkte in och ut på psyket.

 8. Det gör mig så glad att läsa ditt inlägg! Å en mera positiv start på ditt nya jobb hade du knappt kunna önska dig.
  Önskar dig all lycka på ditt nya jobb!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: