Har du börjat göra upp semesterplaner ännu?

Jag kör en bloggutmaning i februari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Nej det har jag inte, misstänker att det nog är många som redan bokat resor och sitter inne på långa och färdigställda planer för sommaren 2020. Men det gör alltså inte jag. Det enda som är planerat för sommaren är Williams resa till Spanien tillsammans med sina kompisar från klassen. Lite roligt på ett sätt att han reser vid nian, jag åkte till och från Tunisien på klassresa i årskurs nio. Nu drar sonen på utlandsresa till Spanien också vid nian men då avslutad sådan.

Jag hoppas att det blir någon resa med husvagnen i sommar. Kanske till underbara Rullsand där bilderna ovan är fotograferade sommaren 2018 i vädret som var totalt för bra för att vara sant. Drömma kan man alltid göra.

Har du planerat sommarens semester?

Deltagare i februariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Louise
Marianne
Hanna – Hälsa och träningsglädje
Amandizan
Zinnie
En jordemors liv och lustar
Geddfish

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

41 thoughts on “Har du börjat göra upp semesterplaner ännu?

 • 5 februari, 2020 at 07:18
  Permalink

  Brukar planera i god tid, men ingenting är gjort ännu. Funderar på att låna barnbarnen och åka till typ High Chaparall eller något. Känner jag mig själv rätt kommer det säkert bli en utlandssemester också

  Reply
  • 6 februari, 2020 at 21:16
   Permalink

   Kanske blir snart något som planeras för dig då? Låter trevligt med High Chaparall hört att det är roligt där 🙂

   Reply
 • 5 februari, 2020 at 07:50
  Permalink

  Inga planer här. Jag planerar sällan utan tar dagarna som dom kommer. Oftast dagsutflykter för min del.
  Morgan recently posted..Det gamla.

  Reply
 • 5 februari, 2020 at 07:56
  Permalink

  Jag har inte gjort upp några planer än. Mer än att jag har börjat planera lite inför min 30 års fest som är i sommar. Att fylla år mitt i sommaren är inte alltid så roligt 🙈 Så mysigt om ni fick till en lite husvagnssemester, jag älskar att sova i husvagn 🙂

  Reply
 • 5 februari, 2020 at 09:30
  Permalink

  Vi planerade en vecka med husvagnen på kusten redan i augusti förra året! 😊 Allt är bokat och klart!
  Anna recently posted..Veckans middagar

  Reply
   • 7 februari, 2020 at 07:48
    Permalink

    Vi åker alltid till västkusten, det är hemma för oss. 😊 Gärna nära Kungshamn. Själv har jag spenderat varenda vår och sommar kring Orust när jag var liten. Första båtturen till Gullholmen var startsignalen för sommaren! 😎
    Anna recently posted..Efter regn kommer solsken

    Reply
    • 7 februari, 2020 at 11:52
     Permalink

     Åh det låter fint där :). Kul att ha en sån där slående sak man gör varje år 🙂

     Reply
 • 5 februari, 2020 at 10:35
  Permalink

  Vi har inte heller bestämt något än förutom att vi pratar med barnen och ser vad de är sugna på. Ida vill till Smögen och grabbarna till Gotland. Får se vad det blir. Känns lite oklart med semester över huvudet taget då jag framöver kommer börja ett nytt jobb. Men jag ska väl få något ledigt iallafall… Kul att han ska åka till Spanien med klassen, vilken upplevelse. Och vad roligt med Tunisienresan. Berätta gärna mer om det om du vill. 🙂

  Reply
  • 5 februari, 2020 at 11:50
   Permalink

   Han åker dit med några kompisar inte med klassen. De är alltså några kompisar ur hans klass samt han som åker.

   Jag reste jag med klassen på klassresa i nian.

   Reply
 • 5 februari, 2020 at 10:48
  Permalink

  Vilka skolresor de gör nuförtiden, minns inte var mina ungar åkte på skolresa, om de ens åkte, men utomlands var det i alla fall inte. Rullsand är fint, det är väldigt länge sedan jag var där, någon gång i början på 90-talet tror jag. Vi tänkte campa där, men efter nån timme på stranden åkte vi vidare upp till svägerskans stuga i Lingbo istället.

  Möss är söta, men man vill att de ska göra sina behov ute och inte bland ens saker, annars hade de gärna fått bott med mej 😉

  Reply
 • 5 februari, 2020 at 11:50
  Permalink

  Jojomen, liten planering finns! En bussresa ut i Europa, får det bli till sommaren.
  När mina barn var små så fick deras omsorger och begivenheter gå först, nu gör jag som jag vill.
  Trevlig onsdag!

  Reply
 • 5 februari, 2020 at 12:52
  Permalink

  Har inte heller några planer ännu för sommaren. Vi åker ju alltid hela familjen tillsammans trots att barnen är vuxna. I år har vi liksom inte kunnat komma överens om var vi ska åka dock så vi får se vad det blir 🙂 kram <3

  Reply
  • 7 februari, 2020 at 11:56
   Permalink

   Så fint att ni åker tillsammans trots att barnen är vuxna. Då måste det vara en uppskattad sak hos er alla 🙂

   Reply
 • 5 februari, 2020 at 13:11
  Permalink

  Låter spännande med sonens resa! 🙂

  Här har vi inget inplanerat ännu, men plötsligt händer det 😀

  Reply
 • 5 februari, 2020 at 16:53
  Permalink

  Vi har bokat en resa till Parga i Grekland vilket vi ser fram emot. Sedan satser vi nog på en tur till sonen i Stockholm. Så roligt för sonen att få åka till Spanien efter nian.

  Reply
 • 5 februari, 2020 at 17:44
  Permalink

  Jag tycker det låter så mysig men husvagn men ändå är jag lite för bekväm och föredrar stuga med allt nödvändig 👌 det blir en svensk sommar hemma i Dalarna men en utlandsresa till Turkiet i aug… Längtar så 🙂

  Reply
  • 6 februari, 2020 at 21:18
   Permalink

   Jag har bott i stuga med, men husvagn är helt klart min grej. Jag känner mig så fri då :).

   Reply
 • 5 februari, 2020 at 18:59
  Permalink

  jag vet inte ens när jag ska ha semester, så har inget planerat direkt 🙂

  Reply
 • 5 februari, 2020 at 19:27
  Permalink

  Nej vi jobbar i sommar så vi ska inte resa någonstans faktisk. Jag är vikarie och jag ska jobba i sommar haha men kul att ni ska åka med husvagnen =)

  Reply
  • 6 februari, 2020 at 21:18
   Permalink

   Åh det förstår jag :). Alltså jag vet inte om det blir någon husvagnsresa men jag hoppas på det :).

   Reply
 • 5 februari, 2020 at 19:38
  Permalink

  Jag kommer ha VFU hela Maj vilket innebär att sambon får ta sin semester då och att vi inte kommer hinna ha någon gemensam. Men min mamma undrade över när jag tyckte hon skulle ta sina fyra veckor idag 😂

  Reply
  • 6 februari, 2020 at 21:30
   Permalink

   Åh förstår, då blir det inte mycket för er ihop då. Haha föreslog du att hon skulle ta under din VFU :-p

   Reply
 • 5 februari, 2020 at 20:01
  Permalink

  De planer jag har hittills är att närvara vid min kompis bröllop. Sedan är mina få semesterdagar helt oplanerade ännu, Vill gärna iväg på en eller flera weekends till städer i Europa, men vi får se! Kram

  Reply
 • 5 februari, 2020 at 21:26
  Permalink

  Bilden är ju helt fantastisk, och sommaren 2018 var nog den bästa sommaren jag kan minnas. Får man hoppas på en repris i år…

  Har aldrig förstått folk som planerar sin semester ett halvår eller fyra månader i förväg. Okej, har man barn som går i skolan/förskolan måste man ju ha lite framförhållning, men inte så lång tid. Det kan hända såååå mycket under tiden tycker jag.

  Vi har ju inga barn, så vi har alltid “spontanåkt” med chefernas goda minne. Dessutom har vi nog aldrig tagit semester under sommaren, utan bara under våren, hösten och vintern. Men som sagt, så hade vi ju inga barn heller.

  Reply
  • 6 februari, 2020 at 21:23
   Permalink

   Åh tack :D. Eller hur, bästa sommaren någonsin. Tror faktiskt aldrig att man får uppleva en sådan underbar värme igen haha.

   Reply
 • 6 februari, 2020 at 04:54
  Permalink

  Jag har inte heller planerat något in för sommaren jag har inte tänkt så långt fram. Tar dagarna lite som dom kommer 😊

  Reply
 • 6 februari, 2020 at 19:05
  Permalink

  Har inte några planer inför sommaren mer än en resa söderut med familjen. Får ingen semester i år då jag började jobba i januari detta år.

  Reply
 • 9 februari, 2020 at 17:40
  Permalink

  Inte än, men borde börja fundera snart. Fast jag har tänkt hinna med en vårresa före det så borde väl ta itu med den först 😊

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: