Jag kör en bloggutmaning i februari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det sista böckerna jag läst är teori och metodböcker, vilket kanske inte direkt var jätteroligt. Just nu är vi mitt uppe i att skriva intervjufrågor samt sätta igång med den biten i studierna eftersom vi ska ha en kvalitativ studie. Jag längtar dock efter att få läsa något totalt oakademiskt snart. Sånt där som bara är lugnt och inte pressande alls.

Deltagare i februariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Louise
Marianne
Hanna – Hälsa och träningsglädje
Amandizan
Zinnie
En jordemors liv och lustar
Geddfish
Linda

33 kommentarer

 1. Har aldrig läst hans böcker =) vilka fina my little ponnys du har där =) Ja det är en del som gör denna utmaning ser jag spännande och läsa =)

   1. Har inte läst men gillar hans program på tv .brotts journalen
    Han är bra tycker ja
    Usch ja läser ju inte böcker men en dej program där är bra

   2. Jag är väldigt ledsen om du tyckte det va fel . Ja läser inte böcker och tyvärr fattade ja inte orden kvalitativ studie
    ,?
    Trodde du läst om den boken på bilden och skrev ja bara ser tv program .
    Ni gör kanske nåt i skolan ja inte fattade med iinterljuv frågor det fattade ja men är inte så duktig på oskademiska du är för duktig med fina ord ❣️

 2. Oj Jadu jag började läsa Harry Potter innan branden skedde. Hade läst första kapitlet och nu har jag förlorat alla böckerna och många fler men har funderat på att köpa in de igen ärligt talat

 3. Roligt tema! Jag läste nyligen färdigt Alla floder flyter mot havet av Dorit Rabinyan, riktigt bra och även ganska kontroversiell i författarens hemland Israel då det handlar om en kärlekshistoria mellan en israelit och en palestinier, ett stort no-no i somligas ögon. Men förbjuden kärlek har väl alltid lockat och fascinerat människor, lite som en modern Romeo och Julia 🙂

 4. Oj vad känner igen mig…. jag älskar att läsa och gärna skönlitteratur men när jag pluggade juridik så orkade jag verkligen inte läsa en rad mer än nödvändigt. Då började jag lyssna på ljudböcker. Kanske en idé när du tröttnar på teori och metod. Man behöver koppla ifrån hjärnan i bland för att sedan kunna fokusera på att skriva bra intervjufrågor.

 5. Jag kan tänkt mig att det inte är så roligt att läsa massor med teori och metod böcker. Så spännande med eran intervjun och examensarbetet. Jag hoppas att du snart kan njuta och läsa en bra bok som inte teori och metodböcker. Den senaste boken som jag läste nu var totte hos doktor för Loui ? Men den boken som jag själv läste var pappas pojke av Emelie shcepp:) rekommenderar hennes böcker om du gillar deckare och spänning ?

 6. När man läser kurslitteratur så kan man verkligen längta efter en skönlitterär bok. GW:s böcker tycker jag dock inte alls om. Den senaste boken jag läste var ”En halv värld bort” och den var mycket bra.

  1. Ja så är det verkligen, jag vill helst bara läsa vad som helst. Denna köpte jag för jag aldrig läst hans böcker. Lite som med Stephen king, köpte en av hans böcker och läser den aldrig igen haha.

 7. Googlade faktiskt kvalitativ forskning bara för att förstå vad dina intervjufrågor syftar på. Svar gick jag ju, men frågan är om jag förstod det;-)
  Du får gärna ge några smakprov på ämne och frågorna.

  Skrattade gott åt att de flesta av dina läsare trodde att du längtade efter att få läsa G W Perssons bok. Det trodde jag faktiskt också, men förstod av dina svar att så inte var fallet. Så nu vet jag varför jag ofta skriver ”Bilden jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra”;-)

  PS. Har läst alla av Perssons böcker, fast inte den här än, då jag väntar på pocketversionen. Absolut älskar hans böcker, men har svårt för honom på tv. DS.

  1. Kvalitativ studie är att man kan intervjua till exempel för att få ett svar som är mer ”utvidgat” än kvantitativ som man brukar göra i form av frågor med några svarsalternativ. 🙂
   Haha ja du ;), lätt att tro men som du skriver ”bilden har inget med inlägget att göra” :-p

 8. Jag håller VERKLIGEN med dig! Läser ingenting annat än kurslitteratur och forskningsrapporter nu och längtar, precis som du, efter att få gotta ned mig i någonting helt annat. Något skönlitterärt och avslappnande.

 9. Förstår att du börjar längta efter att läsa en vanlig bok det ger en annan känsla. Gillar du GWs böcker? isf har jag en bok du kan få, jag fastnade inte för den. 🙂

 10. Jag längtar också efter att kunna läsa det jag vill och det jag inte måste. Inte för att jag har något emot kurslitteraturen, den är riktigt bra. Jag bara längtar efter något annat. Det låter så spännande med den här studien som du ska göra.

 11. Oj, det är samma här! De senaste böckerna jag har läst är någon form av studentlitteratur. Men i julas blev jag introducerad för Denice Rudbergs böcker och golade dem skarpt. Jag läste ut två stycken på kort tid. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa