Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Har syrenen och häggen börjat blomma hos dig ännu?

Jag kör en bloggutmaning i maj Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Nej inte vad jag sett, men jag vill någonstans tro att det inte är allt för långt kvar tills de blommar igen. Gud som jag ändå längtar tills dess, underbara syrener och häggen sen som luktar sommar. Skolavslutningsblommor är det för mig, lite som vitsipporna som verkligen blommar överallt här i Falun just nu.

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Ditten_datten
S
tenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Geddfish
Tanthuset
Lotta
Lise-Lotte
Madalena
Jenzel
Tant Augustas Tekopp
Susjos

Zinnie
Kraka

30 Comments

 1. här har det börjat att blomma lite gran men allt har inte slagit ut en 🙂 Längtar med syrenerna blommar ut ordentligt det är verkligen en underbar doft:)

 2. Jag har aldrig sett vare sig hägg eller syren här. Så OM dom finns så har jag ingen aning ifall dom blommar.
  Men vi har många andra fina blommande grejer här nu 🙂

 3. Jag längtar efter både hägg och syren men än så länge är det ju bara några plusgrader här på morgnarna så det lär dröja…

 4. Häggen brukar blomma i början av juni… syren närmare midsommar.
  Än är det långt till vår… vintern har inte rasat ut ännu.
  Vitsippor vet jag faktiskt inte ifall det växer häromkring annat än typ planterade… jag vet att min mor har det på solsidan vid husväggen och de har börjat sticka fram så smått 🙂

  1. Så spännande, det är lite intressant det där med hur saker växer i vårat avlånga land ändå :). Hos er finns de ju djur och växter som inte finns här :).

 5. Så underbara blommor! De är bland mina favoriter också. Visst doftar de skolavslutning! Vår syrenhäck är på gång att slå ut här i trädgården, men inte riktigt än … Häggen har inte heller slagit ut, men snart så!

 6. Vilken fin tallrik – love it!
  Syrener tillhör mina absoluta favoriter. De doftar ju ljuvligt! Har dock inte sett några här än. Buskarna vi hade i närheten mejades ned när ett nytt bostadsområde byggdes. Himla synd kan jag tycka.

 7. Nu har jag kommit igång med maj-utmaningen.

  Vet du, jag blev så pass orolig för dig när du var borta från bloggen i flera dagar så jag kollade upp din hemadress och hade du inte dykt upp under helgen, som du ju gjorde, hade jag kontaktat någon för att kolla att det var okej med dig. Du hade ju skrivit innan att du kände dig ovanligt trött och sliten.
  Kram

  1. Man du så gulligt <3. Alltså jag blir alldeles varm av att läsa detta, vilken otroligt fin människa som bryr sig så mycket. Blir verkligen rörd, och vet inte hur jag ska uttrycka mig riktigt. Det här är bland det varmaste jag läst i hela mitt liv. <3

 8. Det är ingenting jag sett här heller men jag är inte så uppmärksam, hehe. Men visst är det härligt när saker och ting börjar blomma.

 9. Jag kan bara instämma med Ama att jag varken sett Hägg eller Syrén i Spanien.
  Ps, skönt att provet visade negativt men krya på dig <3

 10. Jag ser knopparna i våra syrénbuskar som inte blommade förra året då vi gallrade ganska styggt i den. Men i år kommer det mycket nya skott så den blir tät nerifrån och många blomembryon! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: