Ett astmanfall, coronatält och livet.

Jag väljer ut en glad bild till inlägget på fina Skilla från i helgen, när hon stod i min fåtölj och blickade ut över gården. Därifrån vaktade hon mig och huset mot ogärningsmän och annat löst folk som tog sig fräckheten att vandra utanför mitt fönster en regnig dag i maj. Behövdes påbörjas glatt i det här inlägget, för det är en smula tufft att skriva ner.

Igår så kom jag till jobbet, på måndagen hade jag reagerat på att jag blev trött och hes samt fick hostanfall i mitt rum. Något jag börjat uppmärksamma ganska mycket sedan jag började spendera mer tid där i rummet på grund av Covid19. Hur som helst det var okej, jag åkte hem i min heshet efter jobbet hostan och den avtog och jag var återigen frisk som en nötkärna. Men så kom då tisdagen och sedermera gårdagen.

Jag är morgonpigg, detta medför att jag är på jobbet 7:15 varje morgon. Jag satte mig glatt i mitt rum, började jobba och känner hur jag börjar småhosta igen. Småhostan övergick till extremhosta, och snart var jag hes som att jag antingen befunnit mig i ett rum full med brandrök eller var extremt förkyld. Jag beslutade mig för att nu måste jag åka hem, så det gjorde jag. Åkte hem, väl här hemma så hade jag ingen luft bokstavligen, jag var så trött kroppen ville bara sova. Ringde vårdcentralen, men där fick jag en tid efter cirka 40 minuter. Jag går in och möts av William som ännu inte gått till skolan, tar min astmamedicin och han övertalar mig om att jag MÅSTE till akuten nu. Vi går och jag får hålla honom genom stadsparken mot lasarettet. Jag vill sova men han håller mig vaken, vi kommer fram och på grund av att jag har luftvägssymptom och andningsbesvär ska jag gå via coronatältet….

Perfekt för mig som är extremt rädd för just covid19 och ABSOLUT inte ville till akuten av rädslan för sjukdomen. William går till skolan och jag går in, där möts jag av människor i skyddskläder och visir över ansiktet. Får berätta om allt och de skriver in mig som “misstänkt” Covid19 patient trots att de båda samtidigt säger att “det här är inte covid19”. Får gå till ett avlägset rum på akuten, dit kommer en jättetrevlig manlig sjuksköterska in som också har visir först tills jag berättar min historia då plockar han av det och säger: “DU har inte covid19, det här är solklart astma”. Vi pratade och jag fick ett jättebra bemötande. Togs prover och sedan gick han iväg.

En läkare kommer in, och frågar om det är okej att han har med en student som ska bedömas. Självklart är det okej. Studenten var hur bra som helst och efteråt fick jag bedöma honom som patient, märkligt att sätta betyg på en AT-läkare men han fick en 5:a av mig på en skala mellan 1-5 så han var JÄTTEBRA. Tog kolla på hjärta, lungor och lite annat.

At-läkaren återkommer och berättar att mina prover är perfekta rent av. Man kunde inte ha bättre resultat och mitt prov som visar om man har en infektion eller virus i kroppen var på noll så han sa att så där bra kan man inte ha, någon covid19 varken har eller har du haft. Skönt för mig, men jag visste ju att det var astman.

Fick veta att rummet jag sitter i på dagarna orsakar att jag får astma, och det fick jag byta redan igår. Dock är jag hemma både idag och igår eftersom jag är RIKTIGT trött. Men imorgon ska jag till jobbet, nu tänker jag att det bara kan bli bättre. Astma hörrni, finns nog få saker som är så galet jobbigt.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

70 thoughts on “Ett astmanfall, coronatält och livet.

 • 6 maj, 2020 at 17:23
  Permalink

  Usch vad otäckt när det blir värre så som det blev och när man tar prover vill man ju verkligen att det ska gå till och vara rätt.. Men sån tur att det gick bra och att proverna inte visade någon fara, man blir ju himla orolig!! Astma är inte det minsta kul alls, så ta hand om dig <3

  Reply
 • 6 maj, 2020 at 17:37
  Permalink

  Men så bra! Det måste ju kännas som en lättnad att få veta hur proverna var….och att det gick att åtgärda med rummet, kram på dig!

  Reply
 • 6 maj, 2020 at 17:42
  Permalink

  Vad jobbigt med astma. Jag har lite tendens till det med speciellt nu när allt börjar slå ut men inte lika mycket som dig. Tur att det inte var Corona i alla fall 🙂
  Vilken fin bild på Skilla, söt hon är 🙂

  ha en fin onsdagskväll kram

  Reply
  • 11 maj, 2020 at 19:21
   Permalink

   Ja fy det är inte en kul sjukdom igen :(. Ja det är jag glad över. Visst är hon söt :).

   Reply
 • 6 maj, 2020 at 18:39
  Permalink

  Astma är inte ett dugg kul. Jag har det, rätt lindrigt dock. Min ex-man har det, det var många gånger vi körde till akuten!
  Hoppas ditt nya rum är bättre!

  Reply
  • 6 maj, 2020 at 21:13
   Permalink

   Nej fy, det är hemskt att ha det :(. Det är verkligen så där att man kan ha riktig otur med sånt där :(.

   Reply
 • 6 maj, 2020 at 18:55
  Permalink

  Ett ordentligt astmaanfall är bland det jobbigaste man kan vara med om. Man får inte luft och känner att man håller på att kvävas. Jag har varit inlagd ett antal gånger så jag vet. Nu är det dock länge sedan (peppar, peppar) men jag tål verkligen inte att bli förkyld och får ofta andningssvikt då.

  Krya på dig!

  Reply
 • 6 maj, 2020 at 19:27
  Permalink

  Men fy att få sånt astmaanfall. Man tänker ju inte på att rum, arbetsplatser och ens eget hem kan orsaka ett astmaanfall. Skönt att William var hemma och tvingade dig till akuten. Astma kan verkligen ställa till det för en. Jag är glad att det gick bra för dig 💖

  Reply
  • 6 maj, 2020 at 21:14
   Permalink

   Nej man gör ju inte det :/. Så lätt på något vis att liksom tänka att det inte är farligt. Men luften är ju viktig så där när man är astmatiker. Är verkligen glad att han brydde sig :). Tack fina du <3.

   Reply
 • 6 maj, 2020 at 19:38
  Permalink

  Så roligt att läsa att ditt besök hos vården blev så bra och ett positivt besked. Ingen Covid 19

  Reply
 • 6 maj, 2020 at 20:13
  Permalink

  Men jösses vilken upplevelse! Astma är verkligen inte kul, hoppas du mår bättre nu, och att du får jobba i ett annat rum som passar dig bättre!

  Kram

  Reply
  • 11 maj, 2020 at 19:30
   Permalink

   Ja fy, varje gång man hamnar i det där blir jag lika rädd. Fastän jag haft det så många gånger. Fick ett nytt rum och det känns bättre :).

   Reply
 • 6 maj, 2020 at 20:51
  Permalink

  Tur att de är noggranna ändå. Heja sjukvården för hur de kämpar just nu!

  Reply
 • 6 maj, 2020 at 21:02
  Permalink

  Gud vad jobbigt med en sån astma alltså stackars dig 🙁 Alltså paniken att inte veta o får gå in i sånt tält 🙁 vi har ett sånt utanför mitt jobb med så när ja och sambon åker runt med bilen o ska rasta hundarna o ser tältet så får jag ångest å bara hoppas att ja inte blir smittad 🙁 hoppas att astman blir bättre snart ♥️
  Tess recently posted..MÅR BRA MEN SÅ TRÖTT!

  Reply
  • 6 maj, 2020 at 21:17
   Permalink

   Ja fy det var inte kul alls :(. Ja det var inte alls kul. Var inte dit man ville direkt :(. Jag med, tycker de där tälten är läskiga som bara den.

   Reply
 • 6 maj, 2020 at 21:24
  Permalink

  nä så fruktansvärt, vilket tur att William var hemma ändå! Med sådan syrebrist kan man inte tänka helt rationellt, du hade kanske kunnat kvävas!? Nä fy, ta hamd om dig <3 <3

  Reply
 • 6 maj, 2020 at 21:24
  Permalink

  Astma kan vara riktigt läskigt, hade det ofta som barn men växte ifrån det. skönt ändå att de tog prover trots att de kunde tala om för dig vad det var frågan om

  Reply
  • 8 maj, 2020 at 17:05
   Permalink

   Ja fy det är verkligen det. Så skönt att din växte bort efter att du blev vuxen <3.

   Reply
 • 6 maj, 2020 at 21:42
  Permalink

  Så skönt att det “bara” var din hemska astma och inte covid 19! Tråkigt att det var rummet på jobbet som framkallade astman, men tur ändå att det kom fram så du fick en möjlighet att byta!
  Ta hand om dig vännen! Kram 💖

  Reply
 • 6 maj, 2020 at 21:59
  Permalink

  Vad jobbigt med astma, jag brukar ha förkylningsastma och bara det tycker jag är jobbigt.
  Va skönt att han tvinga dig till akuten, hoppas du mår bättre nu

  Reply
 • 6 maj, 2020 at 22:08
  Permalink

  Men kära nån!!! Förstår att det är kämpigt med astman (har det inom familjen), men blev ändå lättad att läsa att du inte hade covid-19. Skönt att du fick så bra hjälp på sjukhuset och att du fick nytt rum på jobbet. Ta hand om dig nu! KRAM

  Reply
 • 6 maj, 2020 at 23:06
  Permalink

  Usch, ja vissa får verkligen panik nu när någon hostar & om kanske tror det värsta själv också. Skönt att det inte va viruset men sjukt jobbigt med din astma verkar det som. Vila nu <3

  Reply
 • 6 maj, 2020 at 23:52
  Permalink

  Usch! Men om man nu får se det positiva i det hela så vet du nu att du varken har haft eller har Covid-19. Så skönt att få det bekräftat tycker jag. Å så skönt att du fick ett nytt rum direkt i skolan.
  Min pappa led av astma, och jag vet hur hemskt det är att få astmaanfall.
  Så nu hoppas jag att du mår bättre redan idag:-)

  Reply
  • 8 maj, 2020 at 17:04
   Permalink

   Ja så är det verkligen, försöker också tänka den saken. Åh fy så jobbigt för honom. Idag är ju medicinerna ändå okej men för bara 10-20 år sedan var de verkligen inte lika som då. Det blir bättre som tur är :).

   Reply
 • 6 maj, 2020 at 23:53
  Permalink

  Åh jag lider verkligen med dig! Jag har ju själv haft 4 läkarbesök de senaste tiden och det är otäckt att vara på en plats där man vet finns covid patienter och när läkare kommer med full skyddsutrustning… men vad skönt för dig att alla andra prover var så bra 🙂

  Reply
 • 7 maj, 2020 at 00:49
  Permalink

  Oj.vad otäckt. Tur att fick så bra bemötande och att de kunde ställa en diagnos.
  Hoppas det blir bättre i det nya rummet nu.

  Reply
 • 7 maj, 2020 at 07:24
  Permalink

  Men fy vad hemskt att få ett sådant där astma anfall har sätt när en nära släkting till mej får det och det ser verkligen inte roligt ut <3 Men skönt ändå att du inte hade något virus i kroppen är otroligt röda för denna sjukdom så förstår dej helt <3 Hoppas nu att du mår mycket bättre och att du kan vila lite kram på dej <3

  Reply
 • 7 maj, 2020 at 08:45
  Permalink

  Så jobbigt när arbetsplatsen ger en astma. Jag har själv varit med om det, inget kul.

  Reply
 • 7 maj, 2020 at 08:59
  Permalink

  Men usch vad otäckt, tur att du fick hjälp iallafall! Astma är tufft! 💕

  Reply
 • 7 maj, 2020 at 09:42
  Permalink

  usch har också astma! Dock har den blivit mycket bättre just nu och de är jag tacksam över! Hoppas du mår bättre snart. kramis

  Reply
 • 7 maj, 2020 at 10:20
  Permalink

  Men usch din stackare 🙁 Förstår att det måste vara jättejobbigt! Men skönt att få bekräftat att du inte har covid19 eller haft det iallafall! Hoppas det blir bättre i det andra rummet nu, och att du känner dig piggare! Krya på dig! <3 Kram<3

  Reply
 • 7 maj, 2020 at 16:18
  Permalink

  Jag har aldrig haft astma och således vet jag inte hur det känns, men kan tänka mig att det är fruktansvärt jobbigt. Andning och inte få luft.
  Skönt att du är undersökt och kommit underfund med orsaken och att det inte var Covid-19.
  Kram
  Geddfish recently posted..Middagen serverad

  Reply
  • 11 maj, 2020 at 19:19
   Permalink

   Ja fy det är inte kul direkt :(. Ganska läskigt rent av. Ja glad över att jag fick hjälp :).

   Reply
 • 7 maj, 2020 at 16:49
  Permalink

  Vad läskigt men skönt att det ändå fick ett så bra slut! Stor kram till dig

  Reply
 • 7 maj, 2020 at 16:56
  Permalink

  Åh gud vad jobbigt det måste varit!! Men skönt att det inte var corona! Kram<3

  Reply
 • 7 maj, 2020 at 18:27
  Permalink

  Vad läskigt! Skönt att det gick bra!!

  Reply
 • 7 maj, 2020 at 20:24
  Permalink

  Oj, det lät inte bra, men, det kunde varit värre! Astma kan jag bara föreställa mig hur det känns, jag har testat andas genom sugrör, det är helt galet.
  Nu har du egen erfarenhet som inte många har av hur man blir bemött i coronatältet! Då kan du lugna andra att de inte är farliga där utan tar väl hand om alla patienter.
  Mitt barnbarn Paulina som väntar barn har astma som hon utvecklade redan som liten. Den har blivit något bättre med åren men ibland ger den sig ordentligt tillkänna, ofta i samband med förkylning. Nu väntar hon barn och jag är ganska orolig för hon jobbar i borlänge och åker buss varje dag. Hoppas du hunnit repa dig och får vara frisk!

  Reply
  • 11 maj, 2020 at 19:23
   Permalink

   Ja absolut det kan jag göra. Fy då tycker synd om henne det är inte kul alls när man ar det.

   Reply
 • 7 maj, 2020 at 21:05
  Permalink

  bra att du fick byta rum, inte kul att få de besvären varje gång 🙁 skönt att det gick bra <3

  Reply
 • 7 maj, 2020 at 21:06
  Permalink

  Astma är verkligen inte roligt 🙁 Dock var det bra att du blev så noggrant kontrollerad. Bra också att du har fått byta rum. Vi har ett rum på skolan där det luktar skumt och kollegan som arbetar där har alltid luftvägsbesvär. Hon har tagit upp det flera gånger på olika nivåer men ingen har gjort något. Så ska det inte vara!

  Unna dig nu att vila ut!

  Reply
  • 8 maj, 2020 at 17:02
   Permalink

   Nej fy, det är hemskt. Ja är verkligen glad över det. Nu tänker jag att detta förhoppningsvis blir bra. Nej fy så ska det inte vara, har hon pratat med skyddsombudet?

   Reply
 • 8 maj, 2020 at 07:49
  Permalink

  Att vara sjuk är inte kul. Men att få svart på vitt att man INTE har Corona, de är redigt glädjande.
  Det är skönt att träffa på bra folk inom sjukvården, men jag måste säga att 99% av dem är kanon, de är min erfarenhet. De har de tufft nu de som jobbar inom sjukvåden.
  Hoppas du är bättre nu och att din astma håller sig lugn nu.
  Kramiz o go fredag

  Reply
  • 11 maj, 2020 at 19:18
   Permalink

   Nej fy, nog finns det roligare saker än sjukdom. Ja det var verkligen det jag behövde höra. Ja verkligen, har aldrig dåliga erfarenheter av vården :). Tack fina du <3.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: