Stockholm tur och retur på en tisdag.

Igår efter jobbet tog jag bilen och hämtade först upp Skilla hos min lillebror Mattias, för att sedan åka mot Vika för att hämta Björn. Väl i Vika så passade jag på att ta en liten kisspaus för Skilla samt promenera lite i väntan på Björn. Han kom ut rätt fort och då fick han sätta sig vid förarsätet. Sedan begav vi oss mot huvudstaden. Så vad gör man då när man åker strax efter två när man slutat mot Stockholm från Falun? Jo Björn skulle köpa en bil, och jag har en bil så det blev ganska lätt att skjutsa ner honom och sedan fick han åka före mig hemåt.

Det passade mig väldigt bra då detta var första gången jag kört i Stockholm, eller ja någon av våra fyra största städer till och med. Jag har kört en hel del i städerna i Sverige, men inte Stockholm, Göteborg, Malmö eller Uppsala, ja förutom igår då när jag checkade av Stockholm. Det gick ju bra, jag trodde det skulle vara läskigt att köra i city men det var bara att följa flowet helt klart målar man upp bilder som inte stämmer.

Men jag körde och åkte inte bara bil igår, Björn handlade som sagt en bil. Så jag och Skilla tog en promenad i parkområdet där vi befann oss och sedan så fick hon chansen att hälsa på två pudelpojkar som vi mötte i samband med att Björn köpte bilen. Skilla fick även se en igelkott för första gången, den fräste åt henne och jag blev lika lyrisk som alltid när jag ser igelkottar. Under mina år här i Falun har jag sett EN igelkott! Förstår ni EN endaste, det är inte många och det var runt 14 år sedan.

Vi började resan hemåt igen, vi var hemma strax innan halv tolv igår. Jag somnade ganska omgående, ni vet jag lägger mig normalt vid 22:00 så att vara uppe dryga två timmar till var onekligen bra jobbat av mig.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

63 thoughts on “Stockholm tur och retur på en tisdag.

  • 3 juni, 2020 at 12:34
   Permalink

   Det är ganska ljust så märktes knappt att det var kväll. Hade varit värre under hösten :D.

   Reply
 • 3 juni, 2020 at 08:05
  Permalink

  Även om det kan vara tufft att köra i storstäderna så gäller det att hålla modet uppe=) Kul att komma utanför gränsen och passa på att bekanta sig med en annan miljö.
  Trevlig dag <3
  Kram

  Reply
  • 3 juni, 2020 at 21:19
   Permalink

   Mysig utflykt. Skönt att det gick bra att köra i storstaden, jag brukar undvika att köra i de större städerna. Fast övning ger färdighet.

   Reply
 • 3 juni, 2020 at 09:44
  Permalink

  länge sedan jag såg en igelkott men brukar se några per år 🙂

  Reply
 • 3 juni, 2020 at 10:19
  Permalink

  Oh vad gulligt att se igelkotte och bra stasmiljöträning för er alla då

  Reply
 • 3 juni, 2020 at 11:04
  Permalink

  Det är toppen när man kan hjälpas åt på det sättet, så den som ska köpa bilen slipper ta buss/tåg.
  Jag hade dock aldrig vågat köra i Stockholm. Tycker det är skitjobbigt och stressande att köra i Halmstad, och det gör jag relativt ofta eftersom jag pluggar där. Haha =)

  Reply
  • 3 juni, 2020 at 11:05
   Permalink

   Ja eller hur 🙂 . Förstår, gör ofta upp i huvudet att det ska vara läskigt men egentligen är det inte det. Jag är ju van att köra amerikanska bilar och egentligen är jag nog ganska bra förare 😅.

   Reply
 • 3 juni, 2020 at 11:59
  Permalink

  Oj, inga igelkottar på sisådär 14 år då förstår jag att du blir lyrisk. Jag blir det också i och för sig trots att jag ser några varje år här där jag bor. Älskar igelkottar. Visste inte att de fräser, häftigt ju. Vad bra att han fick tag på en bil, det är ju rätt långt att åka om den inte passat av någon anledning.

  Reply
  • 3 juni, 2020 at 12:33
   Permalink

   De lyser med sin frånvaro här i Falun eller i alla fall området jag bor på. Ja verkligen, fördelen med denna är att William kan börja övningsköra med den :D.

   Reply
 • 3 juni, 2020 at 12:42
  Permalink

  Det var bra gjort, tycker jag….inget jag skulle göra men jag är en fegis 😉

  Reply
 • 3 juni, 2020 at 13:09
  Permalink

  Vad kul att komma ut lite. Lite tufft att köra tur och retur . Jag har inget körkort men skulle jag ha haft det så skulle jag nog inte våga köra inne i Stockholm.
  Ha en bra onsdag

  Reply
 • 3 juni, 2020 at 14:01
  Permalink

  Ååååh nästa gång får du hojta till när du är i närheten av “da bigg city” ^^… har jätte fina skogsområde i närheten för en vovve som skilla tex!! Min vovve (som farsan har tagit över) älskar att gå när han hälsar på<33

  Reply
  • 5 juni, 2020 at 23:37
   Permalink

   Absolut det kan jag göra. Blir sällan att jag reser dit dock :). Men om det blir skriver jag :).

   Reply
 • 3 juni, 2020 at 14:09
  Permalink

  Jisses så tuff du är som kör i Stockholm. Det har jag aldrig gjort och kommer aldrig göra. Tur och retur måste ha varit en tuff dag. Förstår att du måste vara trött, hoppas du kan vila lite nu i dag i stället.
  Jag missar att läsa din blogg. Den ligger ju inte uppe på bloglovin längre, men nu har jag lagt den som favorit under bloggar (om jag nu minns att kika där) minnet är inte särskilt bra och väldigt, väldigt kort.

  Reply
  • 5 juni, 2020 at 23:39
   Permalink

   Ja det var ganska tufft faktiskt, men en lärdom rikare :D. Ja du min blogg har inte kommit upp där automatiskt sedan 2018 :(. Har däremot skrivit till bloglovin så de försökt få upp inlägg, vilket funkar då men inte sen. Så himla surt :(.

   Reply
 • 3 juni, 2020 at 16:30
  Permalink

  Ibland tror jag nästan att det är värre att köra i Malmö än i Stockholm. Tyvärr är inte Malmöbor så bra på att visa hänsyn i trfiken.

  Förra året hade vi en hel igelkottsfamilj i vår trädgård men i år har den inte kommit tillbaka.

  Reply
  • 5 juni, 2020 at 23:38
   Permalink

   Åh fy då 🙁 . Inte kul när det är såna där i trafiken, det kan rent av vara läskigt :-o.

   Reply
 • 3 juni, 2020 at 16:39
  Permalink

  Kul o fara iväg så där till Sthlm 🙂 ja saknar pite Luleå litegrann faktiskt men har vänner där så kanske är därför 🙂 dock utan körkort hade ja inte dragit till Sthlm iaf usch hahah

  Reply
 • 3 juni, 2020 at 16:52
  Permalink

  Låter som en rolig utflykt 🙂
  haha kul att du fick åka till storstaden för att se en igelkott 🙂

  Kram <3

  Reply
 • 3 juni, 2020 at 17:26
  Permalink

  Kul att se en igelkott, de är så sällsynta nuförtiden!
  Att köra i storstäderna idag, är tufft. Jag har faktiskt kört en del i Stockholm då jag var i tjugoårsåldern, det gick bra. I Göteborg flera gånger. Men nu kör jag inte alls, ser för dåligt.
  Kram!
  Geddfish recently posted..Middagen serverad

  Reply
  • 5 juni, 2020 at 23:36
   Permalink

   Ja jättekul :D. Ja de är verkligen inte vanligt att se dessa söta saker längre :).

   Reply
 • 3 juni, 2020 at 21:00
  Permalink

  Jag ska erkänna att även om jag har kört ganska många gånger i våra största städer, så roar det mig inte det minsta. När det har rört sig om tjänsteresor har jag varit tvungen att köra, men när jag åkt på ”nöjesresor” har jag med glädje suttit i passagerarsätet😄 Förstår att du inte var svårsövd vid den sena hemkomsten😄
  Lillan Kind recently posted..Har jag hamnat i ett flow?!

  Reply
 • 3 juni, 2020 at 21:05
  Permalink

  Kul med en tur till Stockholm. Har bara hört att det är så krångligt att köra där. Men jag vet inte jag har inte körkort.

  Reply
 • 3 juni, 2020 at 21:15
  Permalink

  Det är nog minst 25 år sedan jag såg en igelkott, de är nog ganska sällsynta numer verkar det som.
  Tufft att köra Falun-Sthlm tur och retur samma dag. Jag har ju bott i Sthlm, och har kört väldigt mycket bil där. Flyttade till vischan 05 men åker ju upp ibland. Under dessa år ha jag även kört i Gbg, men där hittar jag inte så det är lite stressande…hehe
  Jag hänger på utmaningen i juni också, men hann inte med idag, det tar jag igen i morgon.
  kram

  Reply
  • 5 juni, 2020 at 23:33
   Permalink

   Ja så är det nog, många som blir överkörda tyvärr :(. Så kul att du hänger på.

   Reply
 • 3 juni, 2020 at 21:15
  Permalink

  Härligt att det gick bra, inte helt lätt o köra i de stora städerna tycker jag 🙂

  Reply
 • 3 juni, 2020 at 21:38
  Permalink

  Igelkott var det länge sedan jag såg,
  kul med en tripp som omväxling och att få testa köra i Stockholm.

  Reply
 • 3 juni, 2020 at 22:06
  Permalink

  Jag har också alltid haft en skräck för att köra i storstaden 😉 men kul att du har checkat av de <3

  Reply
 • 3 juni, 2020 at 22:50
  Permalink

  Just nu är det ju inte så mycket trafik i Stockholm, då så många jobbar hemifrån, men ändå bra gjort av dig. Skrattade gott att du fick se en igelkott i huvudstaden. Det har jag då inte lyckats med måste jag medge. Trodde att de bodde mera “på landet”. Hoppas du fotade honom/henne.
  I vilken del av Stockholm var du då, eller frågade du inte;-)

  Reply
  • 5 juni, 2020 at 23:32
   Permalink

   Nej så är det ju :). Märktes ganska tydligt :). Så kul, här finns det knappt några. Jag försökte ta en bild men den var lite skygg så bilden blev inte så bra :D. Faktiskt hört att igelkottar, harar och rådjur samt räv trivs allra bäst inne i städerna :-o. Var på södra sidan om jag förstod det rätt ;D , Huddinge :).

   Reply
 • 3 juni, 2020 at 22:56
  Permalink

  Det är riktigt läskigt att köra i storstäder när man inte brukar det. Jag körde från Norrköping till Uppsala förra sommaren och blev riktigt nervös när jag skulle “igenom” och förbi Stockholm men bara man håller sig lugn går det ju faktiskt ganska bra 🙂

  Reply
 • 4 juni, 2020 at 04:31
  Permalink

  Har hört att det är många som ogillar att köra inne i Stockholm city. Vet att min svärmor blir riktigt stressad, likaså min sambo. Jag kan bli lite stressad av at vara sitta i bilen haha. När jag tar körkort så funderar jag på att övningsköra just i city så det är avklarat haha

  Reply
  • 5 juni, 2020 at 23:29
   Permalink

   Förstår det, är nog inte jättekonstigt :). Låter bra tycker jag att prova sådant :).

   Reply
 • 4 juni, 2020 at 07:11
  Permalink

  Jag undviker gärna att köra inne i centrala Stockholm, det är rörigt och bökigt och alltid en massa byggen och vägarbeten…. men lite mer utanför centrum går det bra, där följer jag också flowet de få gånger jag nu har bilen med mig upp. I Malmö kör jag nästan varje dag och det är inte så illa här…Göteborg är värst, undvik det om du kan…..Jag föredrar att köra på landsvägar eller motorvägar…är inte så förtjust i stadskörning.
  Men det var ju ändå bra att du kunde skjutsa Björn…blir alltid så besvärligt annars. Hoppas du fick sova gott

  Reply
  • 5 juni, 2020 at 23:29
   Permalink

   Förstår det, många som nog inte vill köra där :). Hört det där om Göteborg, trist att det ska var så :). Ja man får ställa upp :D.

   Reply
 • 4 juni, 2020 at 08:59
  Permalink

  Ja de är skillnad att köra i stora städer än små. Jag kör i vanlig fall många mil varje dag till jobbet (nu jobbar jag hemma) men jag kör genom skogen och där får man se upp för vilda djur men inte så många andra trafikanter 🙂 det är bara skönt. Jag har aldrig varit i Stockholm med bil. Jag har bara flugit dit och förr även åkt buss några gånger. Har åkt taxi o de kör som vildar 🙂 Vi har åkte igenom några gånger då har gubben kör, han är där uppifrån trakterna och har jobbat i Stockholm i massa år, så han är van 🙂
  Skönt allt gick bra för er.
  Kramiz
  Herr Nilssons Fru recently posted..Sopor – fåglar – kalas – mors dag som inte firas

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: