Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Tonårsbarn

Friskolan Mosaiks 9:ors avslutningskonsert 2020.

Så var det idag dags för William och hans fina klasskompisar att ha avslutningskonsert för att de slutar nian. Vi föräldrar och släkt fick följa via livesändning och jag satt och grät. William sjöng och det har jag aldrig sett honom göra på scen så där tidigare. Han spelade bas och trummor, det sista visste jag att han kunde. Bas framförallt eftersom han går på just bas på musikskolan men trummor har jag bara fått höra honom berätta att han kan.

Hur som helst det brast för mig och jag satt här hemma och grät samtidigt som jag klappade på Skilla. Jag är så oerhört stolt över William, så tacksam för alla åren han gått i samma klass på Friskolan Mosaik. De går tillsammans från förskoleklass tills årskurs 9 på den skolan. Så deras band till varandra är nog väldigt starkt.

Tänk att han om en vecka slutat grundskolan, vart tog tiden vägen? För 16 år sedan låg han där i min mage, och det är 20 år sedan jag var lika gammal som han är nu. Åren, de går så fort och jag är så tacksam över dem! Älskade William mitt hjärta slår dubbelt för dig.

32 Comments

 1. Vilken stilig son du har! Han verkar vara väldigt lång för sin ålder också. Ja, det är du ju också:-)
  Du har verkligen all anledning att vara stolt över William. Så duktig han är. Kollade faktiskt på YouTube om skolan hade lagt upp konserten, men det hade man inte gjort. Synd. Om du har en länk för ”allmänheten” kan du väl lägga upp den på din blogg.

  1. Åh tack <3. Visst är han lång 193 sist frågade förmodligen växt lite till. Visst är det så att jag är rätt lång med :D. Åh ja <3. De var bara för föräldrar, släkt och vänner sedan tog de bort. Finns barn som inte får vara med på film egentligen, men som föräldrarna godkänt nu.

 2. Jag förstår du är stolt vännen o ja förstår dig o dina tårar ❤️ Så fint skrivet fina du! Tänk vad åren går fort, va fan hände med tiden??

 3. Vilken stilig kille. Klart du är stolt!
  Vi gick också i samma klass i grundskolan, men vi har inte några starka band för det. Det dröjde många år innan jag träffade någon igen. Fast det är klart olika.

 4. Det förstår jag att du grät av lycka och stolthet. Nu är han på väg att bli en vacker yngling på väg bort in i den värld vi som föräldrar aldrig riktigt når fram till. Det är precis så det ska vara, det är för detta vi har fostrat och format

 5. Vad härligt att alla föräldrar fick följa konserten via datorn ?. Förstår att du blev rörd själv är jag så blödig så jag skulle böla av lycka om min son sjöng ?…
  Hoppas ni får en bra fredag ?

 6. Få saker kan få en att bli rörd till tårar som en skolavslutning med ens barn, så jag förstår att du grät där framför skärmen. Och efter nian blir de liksom lite vuxna.
  Kul att han spelar både trummor och bas, hör de ihop på något vis? Det är nämligen de instrument som min son huvudsakligen spelar.
  Önskar er en fin dag,
  kram

  1. Ja visst är det så, efter nian så blir det ett helt annat liv som slår om :). Jag vet inte riktigt, på hans skola har de estetisk profil så de arbetar mycket med estetiska uttrycksformer :).

 7. Vilken stilig son du har! Jag kan tänka mig hur stolt du var denna dag! Det måste ha varit väldigt speciellt att se honom sjunga och spela. Men det är allt rätt så konstigt det där att tiden går så fort. Ibland när jag tittar på bilder känns det som om dom togs för inte alls så längesen, och så är det i själva verket ett antal år som har gått?

  1. Åh ja, att få följa med så där och se allt trots covid19 känns så otroligt underbart :D. Jo det är märkligt det där med tid och foton :-o. Tycker tiden ibland känns som den står stilla tills man räknar tiden.

 8. Vad roligt att de löste konserten till live så att ni föräldrar fick följa! Vad roligt att få se sitt barn uppträda, det tror jag de flesta föräldrar hade vart stolta över =)

 9. Jag förstår att du grät av glädje, tacksamhet och stolthet för din William. En stolt mamma, de får man vara och många glädje tårar blir det när man följder deras resa genom livet.
  Då är det dax för högstadiet till hösten, de brukar växa iväg väldigt sommarlovet mellan 6 och 7 minns jag, så gjorde mina. Lite smått vuxna 🙂
  Kramiz o go fredag

 10. Åh så härligt att få avsluta nian och grundskolan! Mysigt att få följa åtminstone live, kan tänka mig att man blir berörd av att se sin son sjunga och spela instrument! 🙂

 11. Vilket stort steg i livet, att sluta 9:an <3 Nu börjar en ny period några år framåt, lycka till William <3

 12. Vad kul med skolavslutning. Tyckte alltid det var så mysigt. Måste vara konstigt att inte vara där som vanligt dock. Kan tänka mig det var kul att se din bror spela ?

 13. Gud vad härligt! Jag hade också suttit och gråtit, är så himla blödig. Och det är så himla fint att vara tycker jag 😀 Hälsa grattis! Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: