Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Tonårsbarn

Familjedag i Västmanland och fina Västerås.

Vi drog ut på en riktig familjedag i torsdags. Vi begav oss mot fina Västerås för att umgås, handla och ha det allmänt trevligt ihop. Vi åt på vår favoritrestaurang där och hittade fina saker. Skilla fick vara hemma hos min bror Mattias den dagen. Det är så pass varmt att vi inte tycker att det är lämpligt att ha med hund en hel dag, samt hur kul är det för en hund att flänga med på stan, stå utanför köpcentrum samt åka bil?

Vi passade på att åka förbi Engelbergs bruk på vägen hem för att kolla in där. Vi gick även genom en skulpturpark och det var riktigt spännande. Medan andra gnäller på värmen, så tycks vår familj njuta och verkligen ta dagarna som de kommer. Det är helt underbart att få uppleva livet så här sommartid tycker jag.

För mig är sommaren verkligen magisk, det är några få dagar av värme vilket jag vill uppleva till fullo. Blir så provocerad av alla som ska skriva att man borde tänka på klimatet och borde lyssna på Gretas sommarprat. Helt ärligt spyr jag på sånt där! Jag tänker på klimatet och är klimatmedveten, var det långt innan Greta hade sitt sommarprat. Men jag vill kunna njuta av sommaren utan pekpinnar. Jag lider hela vinterhalvåret, och försöker någonstans ge alla vinterälskare chansen att få njuta, varför kan de då inte ge mig samma sak 3 månader per år om ens det? Nej nog om irritation kring folk som inte kan unna mig en varm sommar.

I Västerås var jag in på Hööks och köpte en and åt Skilla som älskar fåglar som jag skrivit om tidigare. Det var så kul för när vi kom till Mattias för att hämta henne lyfte jag ut anden, hon tog den direkt och sprang snabbt iväg med den. Sedan dessa har hon burit runt på den överallt. Hon sover med den och spöar den i omgångar. Så himla sött verkligen!

Jag köpte en fin kopp med fat på Myrorna i Västerås. Gustavsbergs ranka för 20 kronor. Tyckte det verkligen var som hittat!

41 Comments

 1. En härlig dag – och klokt att låta Skilla vara hemma!
  Jag gillar inte värmen – mår helt enkelt inte bra av den, men inte missunnar jag någon att njuta fullt ut av den! Jag gillar ju inte vintern heller, men det är en annan sak.
  Engelsbergs skulpturpark – där var vi för flera år sedan … jättetrevligt!
  Önskar dig allt gott! Njut av sommaren så länge den varar!
  Kram

  1. Åh ja verkligen :). Nej så är det ju att man inte kan tycka om allt, och man behöver ju inte missunna andra saker som jag folk gör. Det är ju så att vi alla har rätt till vår åsikt :).
   Åh så kul, visst är det fint där :D.

  2. Vet att långa har problem med värmen, själv njuter jag och barnen till fullo och passar på att göra saker anpassade för vädret helt enkelt. Kul att ni kom iväg på utflykt, så mysigt att göra ngt

 2. Lät verkligen som en bra dag tycker jag, så mysigt att göra såna utflykter! Har inte lyssnat på något sommarprat än och drar mig lite för att lyssna på Gretas, vet inte hur jag kommer reagera direkt haha ?

 3. Vilken skön utflykt ? Vad bra att ni kunde lämna iväg hunden, säkert roligare för den att inte följa med.
  Jag håller med dig om det här med klimatet. Jag tänker inte heller lyssna på Gretas sommarprat. Är så trött på debatten. Har alltid tänkt på miljön och gör jag jag kan för att inte försämra klimatet. Det finns viktigare saker att tänka på, tycker jag.

  Kul att du kunde fynda en så fin kopp och fat! Second hand är guld ??? Kramar ?

  1. Åh ja jättekul :D. Nej eller hur, är också trött på saken ska man inte få njuta av livet utan bara tänka på klimatet? Till sist kommer man ju gå under då.

 4. Så roligt för Skilla att få en ny leksak som hon dessutom verkligen verkar tycka om! Jag blir så glad i hjärtat när jag lyckas hitta en leksak som Lowa tycker om och som hon vill leka med. Hon har flera leksaker men hon går hårt åt vissa av dem så favvisarna har fått bytas ut och det är lika pirrigt varje gång att se om hon gillar den nya leksaken.
  Favvo just nu är ett mjukdjur som piper… det är en hund-björn-råtta… nånting obeskrivbart… men den gillar hon skarpt!
  Hur gammal är Skilla? Vilken sorts pudel är det? Lowa är en vit dvärgpudeltik som är 7 månader.

  1. Åh ja :D. Precis det blir jag också, så där jätteglad :D. Åh då är våra pudlar ungefär lika gamla. Skilla blev 9 månader nu den 19 juni :). Hon är mellanpudel :).

 5. Jag lyssnar inte på sommarprat och Gretas tänker jag verkligen inte lyssna på. Tycker hela Greta-grejen är konstigt. Ett barn med en rätt grav diagnos som hyllas till skyarna. Hur utnyttjad är hon? Jag har svårt för det.
  Fin dag ni haft!

  1. Precis som för mig där, kommer inte heller lyssna på Greta. Likt dig undrar jag över hur man kan hylla ett barn på sådant vis? Jag undrar också över utnyttjandet av henne?

 6. Kaffekoppen med fat ja det var verkligen ett fynd, den koppen är ju jättefin.
  Så härligt att ta dagen som den kommer och bara umgås familjen.
  Jo jag njuter oxå å tänker att jag ska ta till vara dessa fina soliga dagarna och verkligen njuta av värmen.

 7. Myrorna i Västerås…där är min dotter stamkund, hon älskar den butiken och även jag har varit där flera gånger och fyndat. Vilken är din favoritrestaurang i Västerås? sskulpturparken….var ligger den?
  Jag håller med, låt oss njuta av sommaren och inte tvingas till oro pga vad Greta säger…klimatet är viktigt, men det blir inte bättre av att vi inte får njuta av sommaren

  1. Så kul jag brukar dra dit när jag är i Västerås 🙂 . Skulpturparken låg i Engelsberg :). Den heter Asian Garden tror jag :).
   Ja eller hur, så trött på att så fort man är glad för värmen ska man diskutera Greta…

 8. Jag verkligen älskar den här värmen ? ja mår riktigt gott i den ? förstår inte riktigt varför folk ska gnälla antingen gillar du vinter o kyla o andra inte men de ska alltid gnällas på något. Ja menar du gillar inte när de är så där jätte varmt men jag gör de – det behöver inte betyda att vi ska spy galla på varandra o tjafsa för de. Alla är vi olika ? alla kroppar tål olika bara att acceptera kram

 9. Vilket helt underbart inlägg:-) Otroligt fina irl-bilder, nästan dagsfärska. Love it!
  Å återigen är vi rörande överens. Orkar inte ens lyssna på Greta. De få gånger jag gjort det höll jag på att spy. Orkar inte med henne. Hon har bara en ursäkt – hon har Asperger, men det räcker inte för mig att lära mig tåla henne.
  Var faktiskt riktigt glad när hon äntligen försvann från media när coronakrisen tog över. Pustade ut liksom, men tyvärr verkar hon vara tillbaka. GRRRRRR:-)

  PS. Tycker det är så himla roligt att du som är så mycket yngre än jag ofta har exakt samma åsikt som jag. Så jag är alltså ingen gammal sur tant, inte än alltså. Dessutom älskar jag ju värme, vilket det flesta personer i min ålder inte kan förstå heller… DS.

 10. men va mysigt , jag har inte lyssnat på nå sommarprat än faktiskt. Jag både njuter och lider vid nästan alla årstider haha, för och nackdelar med typ alla, men vintern gillar jag inte als precis som dig. Dock gillar jag inte heller när det blir så varmt så man får svårt att sova om nätterna haha . fy så bitter jag känner mig nu, jag gnäller säkerligen på värdet året om hmm när blev jag denna gnällkärring mån tro haha ?❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d