fbpx
Dark Mode Off / On
Skilla vår mellanpudel

En nyklippt Skilla, och att hoppa två meter från en balkong.

Skilla min Skilla igår kunde det gått riktigt illa…

Igår så passade jag på att städa på kvällen. Om vädret ändå är tråkigt kan man likaväl städa. Så sagt som gjort, jag städade. Duschade av alla blommor, dammade och skulle som vanligt dra fram snabeldraken. Satte igår att dammsuga i ungefär 10 minuter. Ropar på Skilla som låg på balkongen. Precis då ringer min granne på mobilen, hon frågar om Skilla är med mig och min första tanke är: Hon har hoppat ut från balkongen! Det är två meter ner, vi bor på första plan med halvtrapp. Gräsmatta under som tur är! Skyndar mig ut i trapphuset och där är Skilla med några fina människor bland annat mina grannar. Hon var helt tyngdlös och var lika chockad som jag. Alla tankar som kom, tänk om hon blivit överkörd, hon brutit något efter hoppet, om någon skulle stulit henne.

Tog med henne in och kramade om henne, samtidigt som jag kände mig som världens sämsta hundägare. Ni med barn vet sådana där tillfällen när man känner att man misslyckats som förälder? Precis den känslan flög runt i mitt huvud.

Alla säger dock samma sak till mig: Att en hund ska hoppa ut från balkongen kan man inte förutse. Det är nog sant, katter hör man ju om men är först idag jag fått höra om hundar som gör det utöver Skilla. Nu kommer hönsnät upp samt kompostgaller.

Idag stod en till sak för Skilla på schemat. Första gången hos frisören, på riktigt besök. När vi kom in på Arkens Zoo där Trimmis ligger var Skilla jätteglad. När man är där träffar man andra hundar och får godis, när Skilla såg tjejen som skulle klippa henne så dök tydligen minnet från valpbesöket för en månad sedan upp. SKILLA ville inte klippas och försökte dra! Jag fick bära in henne, sedan gick jag därifrån. Åkte och handlade, jag tänkte vilket otacksamt jobb hundfrisörer måste ha med hundar som absolut inte vill dit, men de får ju tacksamma hussar & mattar i alla fall. Även om kunden inte allas är nöjd med besöket…

Skilla hade dock varit jätteduktig och medgörlig. Hon var väldigt glad när jag hämtade henne, och så himla liten när pälsen var borta, men också så galet fin! Så himla smal och nätt! Men så glad hon varit efter klippningen, trippat fram så glatt. Märks att hon inte tycker det är lika varmt också. Hon riktigt njuter!

30 Comments

 1. Men lilla hjärtat! Hoppa från två meter… oj oj jag förstår att du hade hjärtat i halsgropen! Men så skönt att allt gick bra! Hon är ju en sockertopp lilla damen. Jag har ju också en pudel, en vit dvärgpudel… också en sockertopp förstås!

 2. Åh vilken fin hund 😍. Just pudel är något jag själv varit sugen på, en chokladbrun. Sambon är inte övertygad dock utan vill ha en schäfer eller bull-hund. Så någon ny hund har det inte blivit igen ännu.
  Men fy så läskigt med hoppet från balkongen! Tur att allt gick bra. 💞

  1. Visst är hon, helt underbar :D. Åh förstår det, pudlar är helt ljuvliga hundar. Ni kanske kanske kompromissa och köpa två? Skillas uppfödare föder upp både pudlar och schäfrar :).

 3. Men fy va läskigt, tur att det gick bra! Ja, den där obehagliga känslan av skuld, dåligtsamve, lite dålig, skuldande… ja, fy. Men man gör ju allt man kan… å nu vet du vad hon kan 😉
  Härligt för henne att bli lite friterad också, ock att hon trivdes med klippningen 🙂☀️

 4. Ojojoj 🙈 Det där är mardröm. Säga vad man man vill men hunden är ens bebis. Det har hänt att min hund smitit ut och då får jag panik. Kan absolut förstå hur dina tankar gick sen. Usch, jag lider med dig! Så skönt att det slutade väl.
  Och så fin hon blev 💗 Från stor till liten 😆 Skönt att slippa all varm päls på pälsklingen 🤗

 5. Vilken tur att Skilla inte bröt nåt där och tack och lov att du bor på första våningen och inte högre upp.
  Det är ju en helt annan Skilla, nu när hon är nyklippt. Vilka långa ben hon hon har helt plötsligt;-)

 6. nej et är ju samma med barn man kan inte föruut spå o et går på nån sek .
  men man blir orolig o sen undrar man dem ifall de har skadat sej
  usch va skönt att allt gick bra ändå
  nä har hört om klippning ingen favorit för en el fniss söt är hon ännu mera nu <3
  kram

 7. Nä, man kan verkligen inte förvänta sig att hundar ska hoppa ut från balkongen…..men nu vet du var du har henne, lilla fina Skilla, hon blev verkligen fin som nyklippt
  Diana+Saelöen recently posted..Jag hann!

 8. Uff, det er så fort gjort, men når alt gikk bra så ble det nok ikke noen skrekkopplevelse. Hunder er stort sett medgjørlige når eierne er ute av syne.

 9. Men sicken busig Skilla, jag förstår att du blev skräckslagen, tur att grannen såg det och framförallt att hon inte skadade sej. Usch man vill inte ens tänka på vad som kunnat hända.

 10. Oj vilken skillnad det blev efter att hon har varit hos frisören. Hon ser verkligen jätteliten ut. Men kan tänka mig att det är skönt för henne i värmen. Skönt att det ändå gick bra med klippningen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.