Vädret, vädret, VÄDRET vissa hävdar att det inte är någon ide att prata om väder eftersom det inte är något vi kan påverka i alla fall. Det är förvisso sant, men man ska nog ändå påminna sig själv om att prata om tragedier är bra för att verkligen kunna bearbeta saker. Visst vädret är ingen tragedi egentligen, men jag sörjer att sommaren snart är slut och jag fick ta del av en julimånad som känns som september. Idag när jag och Skilla gick ut så drog det så kallt i luften att jag tänkte, ”Det är som september i juli”.

Idag ska vi ut och åka. Det blir Gagnef och Tulavippan, Leksand och William har önskat mat på Moskogen. Sedan får jag se vart mer vi ska, många promenader lär det bli och jag har en känsla av att Skilla kommer gilla att få röra på sig så mycket som är tänkt denna dag. Jag har förberett mig med byxor och ska ha en lite varmare jacka utanpå, är det höstsommar så får man väl helt enkelt frysa och förbereda sig med varma kläder.

Idag är det Madeleine som står på namnsdagen, det är mitt namn och det jag heter. Madeleine, kallas väl oftast för Madde. Men hur som helst idag är det alltså min namnsdag!

Hoppas du får en jättefin dag!

32 kommentarer

 1. Fin bild, hamnade här då jag gjorde en Google sökning på ordet ”spanska kastanjetter”….Vi glömmer det ordet nu. Bloggade själv under många år http://www.oumberligating.blogspot.com fick många fantastiska vänner. Har en riktig bästis och det är min Fru sedan 33 år tillbaka. Fin blogg, ha en lika fin dag. Mvh Oumberlige Peter!

 2. Kan hålla med dig att det är trist att det inte är direkt värme längre, mycket regn och kalla vindar. Men så skönt ändå att vara ledig och ta vara på tiden och njut! 😀
  Stort grattis till dig på namnsdagen <3

 3. Grattis på namnsdagen här är det med som höst väder i vår oskadd det och rengnade hela dagen så känns som. Hösten är här tidigt

 4. Stort GRATTIS på namnsdagen 🙂

  Här har det kommit två mycket små regnskurar (med stooora droppar) på morgonen, till och med lite åska. Nu är himlen blå igen, regnet varar sällan särskilt länge här.

 5. Grattis till oss på vår namnsdag ?? De pratar om att detta är kallaste juli på 44 år. Tänker att vi behöver sol och värme lite extra nu

 6. Men åh grattis på namnsdagen! ? Håller med om att det verkligen inte är det där sommarvädret man vill ha. Snarare som september precis som du skriver… ?

 7. Min man är helt förtvivlad för han börjar jobba snart och haft dåligt väder nästan hela semestern.
  Grattis på namnsdagen 🙂

  Kram

 8. Jag håller verkligen med. På något sätt har det blivit en ”no go” att prata väder, men det är ju någonting som påverkar så väldigt många att jag tycker det är logiskt att prata om. Särskilt en sommar som denna. Jag är väldigt väderstyrd och känner mig väldigt deppig över att det inte är någon sommarkänsla i år. Tycker också att det känns som september..

  1. Ja eller hur. Jag är som dig, otroligt väderstyrd och jag vet att det här kommer medföra att jag blir väldigt deppig under resten av året. Det känns inte så bra :(.

 9. Grattis på namnsdagen! 🙂
  Jag håller med dig, denna sommaren har inte varit något att hurra för tyvärr..hade önskat lite mer sol och värme. Det är riktigt fuktigt om mornarna tycker jag och det är bara juli…:( <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa