Förbannade otur och åskväder.

Den här dagen har inte varit min dag, så är det bara ibland. Den slutade heller inte som min dag. Ett rejält åskväder drog genom Falun och jag skyndade mig hemåt. Väl hemma ska jag plocka ur en mask ur Skillas mun som hon tagit. DÅ ramlar mobilen rakt ner i backen. Det såg ut som den klarat sig, sedan efter 15 min så böjar den spricka upp. Så nu är det en spricka längst ner på mobilen! Så förbannat surt, 3444 kronor kostar ett byte och jag misstänker att hemförsäkringen gör att jag får betala runt halva priset för saken i alla fall. Skrev direkt så får jag se vad som händer, FÖRSTA gången sedan jag fick mobil för 20 år sedan som en gått sönder för mig.

Ringde mamma för jag blev så ledsen, men hon sa så kloka ord där att det kunde varit värre. Tänk om det varit Skilla till exempel, en mobil är ändå ett dött ting och det är sant. På något vis så fick det mig att börja tänka bortom saken, det KUNDE helt klart varit värre!

Nu ska jag bege mig till sängen, imorgon är det jobb igen. Sedan blir det nästan ledig fredag, jag ska in 1,5 h på jobb på fredagen med. Ett möte för alla nyanställda, men sen ska väl året vara på rullning igen.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

10 thoughts on “Förbannade otur och åskväder.

 • 12 augusti, 2020 at 22:05
  Permalink

  Ibland blir allt bara fel! Lika när vi blev påkörda i söndags. Det kunde också varit mycket värre, men man blir irriterad och ledsen när sådant händer. Hoppas försäkringsbolaget är snälla mot både dig och mig😇

  Reply
 • 12 augusti, 2020 at 22:52
  Permalink

  Osis! Men “shit happens”! Din mamma har ju helt rätt egentligen, men visst blir man aningen sur när man ser en räkning på sisådär 3 500 kronor framför sig. Även häften av det beloppet kunde du ju haft roligare för.

  Reply
  • 14 augusti, 2020 at 22:59
   Permalink

   Ja så är det ju :/. Som tur var gick det på drullen så får betala 1500, visst mycket pengar det med. Men kändes ändå som “okej” :).

   Reply
 • 13 augusti, 2020 at 01:29
  Permalink

  Vi har också haft åska här o spö regn de praktiskt taget bara dånade här 😮 och ja försökte prata i tele, och de mullra o såna här en stund, synd de bara var en kort stund. Ganska mysigt med åska o regn
  Tess recently posted..TOG EN POWERNAP I SOFFAN

  Reply
 • 13 augusti, 2020 at 07:44
  Permalink

  Vilken otur, alltid tråkigt när dyra saker går sönder fast som din mamma sa sa år det ju inget levande…

  Reply
 • 13 augusti, 2020 at 15:21
  Permalink

  Det är trots allt surt. Vad man än säger är det mycket pengar och som ensamstående förälder har man inte hur mycket pengar som helst. Skönt att försäkringen tar något iaf.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: