Dagar som går med studier, promenader och hösten som visar sig.

Vi är inne i september och jag har nog inte riktigt förstått den saken. Redan har det passerat fyra dagar sedan första september och vår flytt närmar sig med stormsteg. Idag är det två veckor prick tills vi får nycklarna till den nya lägenheten, dagen efter flyttar vi in. Jag har funderat på om vi kanske ska bära lite saker redan på fredagen där när jag får nycklarna, det är på kvällstid och lite skulle jag vilja fixa med sängen först. Packa upp den för att sova i vårat nya hem tillsammans. Konstigt att tänka på det, vårt nya hem! Vi kommer snart att flytta efter snart prick 14 år i denna underbara lägenhet på tre rum och kök med sina 80 kvadratmeter.

Hur som helst igår började en ny kurs för mig på Mälardalens högskola, Neuropsykiatriska funktionshinder som är 7,5 hp. Den behövs för att jag skall kunna läsa inriktningen mot Speciallärarprogrammet läs- och skriv nästa år. Jag har även börjat läsa: Kost vid graviditet och Amning på Umeå universitet samt Kost för barn och ungdomar på samma lärosäte. Sedan läser jag Utveckling av e-tjänster på Högskolan Dalarna. Massor av läsning bara för att jag tycker att det är kul!

Det märks tydligt att hösten visar upp sig nu. Färgar löven i andra färger och det faller löv till marken från björkarna, sorgesamt är det för en sommarsjäl som mig. Jag försöker dock se det fina med livet. Som alla underbara promenader med Skilla, att jag har William som är så otroligt nöjd med sin klass och utbildning på gymnasiet. Att jag snart ska flytta, att jag har världens finaste grannar som kommer fortsätta bo nära mig!

Jag ser även framemot byloppisen i Kniva den 26 september. Då ska jag se till att sälja saker, bor du i Dalarna så se till att åka dit! Det kommer vara massor med härliga hus som är öppna för loppisfynd.

Nu ska jag bege mig mot sängen! Hoppas du har en fin fredag!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

28 thoughts on “Dagar som går med studier, promenader och hösten som visar sig.

 • 4 september, 2020 at 22:00
  Permalink

  Skönt att få sälja sina gamla saker 🙂

  Reply
 • 5 september, 2020 at 09:24
  Permalink

  Vilka intressanta kurser du ska läsa och så en spännande flytt som väntar! Jag vet fortfarande inte om vi fattade rätt eller fel beslut angående lägenheten…

  Reply
 • 5 september, 2020 at 09:37
  Permalink

  Nog märks det att det blivit september. På gott och ont. Egentligen gillar jag att vi har fyra årstider. Tycker bara att våren och sommaren går lite för fort😇
  Lycka till med flytten! Självklart ska ni börja så smått på fredagen!

  Reply
 • 5 september, 2020 at 10:59
  Permalink

  Har inte heller fattat att det är september. Hösten kom så fort tycker jag.
  Vad spännande med flytt. Vi ska vara flyttkarlar när ena dottern flyttar hemifrån i veckan 🙂
  Låter som en riktigt rolig och intressant kurs du läser. 🙂

  Ha en fin lördag kram

  Reply
 • 5 september, 2020 at 11:09
  Permalink

  Jag har nog inte heller riktigt förstått att det är september än, och främst kanske för att det fortfarande både ser ut och känns som sommar här. Jag är också en riktig sommarsjäl, men höstpromenader när löven är som färggladast är riktigt fint. Med en liten bedårande söt Skilla med sig måste det vara underbart😍
  Så roligt att flytten är så nära nu, och att du ska börja läsa igen. Och så byloppisen! Den skulle jag absolut ha gått på om jag hade bott närmare!😄
  Så ett tack för det du skrev hos mig igår!❤️
  Lillan Kind recently posted..Var tog jag vägen?

  Reply
  • 12 september, 2020 at 23:26
   Permalink

   Nej som här, blir alltid så himla förvånad av månader som går ;). Visst är hon :). Ja det ska bli så kul 😀

   Reply
 • 5 september, 2020 at 11:10
  Permalink

  Vad spännande att du snart ska flytta , hoppas ni kommer trivas på det nya stället 😊..
  Ja tiden går verkligen fort tycker jag och snart är det vinter och kallt 🥶..
  Fin bild på lilla skilla

  Reply
 • 5 september, 2020 at 11:32
  Permalink

  Ja, nu smyger hösten sej på även här hos mej, både mysigt och mindre mysigt.
  Spännande med flytten, jag skulle nog börjat flytta samma dag jag fick nycklarna, haha
  Sv Filmen är amerikansk, och ingen Persbrant, den bygger på en bok av Alice Sebold från 2009.

  Reply
 • 5 september, 2020 at 19:19
  Permalink

  va spännande låter med skolan blir nog bra
  hur går det me packningen då ? vi hade ju bott 17 år nästan och det kändes konstigt men härlig känsla man behöver rensa o slänga så bra o flytta hi hi

  ha en härlig söndag hos er kram kram

  Reply
 • 5 september, 2020 at 20:31
  Permalink

  Så många projekt du har på gång denna höst! Då lyckas du kanske förtränga höstväder med blåst och kyla. Hoppas det! Hösten har kommit längre hos dig än hos mig, men tyvärr är det ju bara en tidsfråga tills allt det gröna har försvunnit.
  Så kul med din nya lägenhet. Tycker det är smart att börja flytta lite åt gången, då blir det mindre stressigt på självaste flyttdagen.

  Reply
  • 6 september, 2020 at 21:36
   Permalink

   Ja jag hoppas kunna göra det i år, jag tycker hösten är en lång pest och pina ;D

   Reply
 • 5 september, 2020 at 20:56
  Permalink

  Men oj, är det redan ni flyttar! När du berättade om det tyckte jag det kändes som ni skulle få vänta länge, men var fort det har gått =)

  Reply
 • 5 september, 2020 at 20:57
  Permalink

  Gud ja, det är ju september. Här i somriga Kroatien har jag förträngt det. Gillar inte heller hösten men försöker härda ut med tända ljus och mysiga tvkvällar.

  Reply
 • 5 september, 2020 at 22:43
  Permalink

  Vilka fina bilder!
  Jag är ju också en sommarmänniska ända ut I fingerspetsen & det är verkligen med vemod man ser de sista fina, varma dagarna försvinna… usch jag vill inte ha mörker & kyla! Men färgerna ute blir väldigt vackra!

  Reply
 • 5 september, 2020 at 23:18
  Permalink

  Men du, flyttar ni längre bit eller inom området? Större eller mindre. Ni är ju fortfarande du och sonen och hunden eller? Lycka till med flytten

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: