Jag är aldrig modig, ni som följer mig vet att jag beskriver mig som väldigt skör. Det är jag, det är inget fel med det. Jag går sönder bara av små ord och brister likt glas som krossas mot golvet. Jag vågar ingenting, jag står upp men har av livets hårda verklighet blivit bräcklig. Jag är inte modig eller stark, jag är bara bräcklig och svag. Men det är jag, och det är inget fel med det.

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

14 kommentarer

 1. Åh, men det här med att vara modig är ju verkligen en definitionsfråga! Man måste vara rädd innan man kan vara modig och man måste vara svag innan man kan vara stark. Att fortfarande stå upp efter allt du gått igenom är både starkt och modigt!

 2. Så kan det säkert vara men samtidigt så tycker jag att du står för mod. Du blev mamma tidigt och har utbildat dig flera gånger om. Det tycker jag vittnar om en styrka. Kanske är det inte mod men något är det.

 3. Hej!
  Jag tycker skilla är så fin, och är sugen på att skaffa hund någongång i framtiden.
  Det måste dock vara en allergivänlig då dottern är allergisk.
  Känner du någon gång av någon allergi av skilla? Är du allergisk mot andra raser? Brukar du tvätta henne ofta? Klipper du henne själv eller anlitar någon och isf vad kostar det?
  Varför blev det just pudel, och den mellanstora varianten? Är hon skällig av sig?

  1. Så roligt att du tycker hon är fin. Hon är helt underbar 🙂 .
   Pudlar går ju inom kategorin just för allergivänliga hundar, men det är inget som säger att man inte skulle kunna reagera. Ett tips är att du kontaktar någon kennel i närheten och ser hur det fungerar för din dotter att vara nära. Jag känner aldrig av Skilla. Men jag har också gjort en hyposensibilisering och därmed “vaccinerat” bort allergin kan man säga. Detta tar dock 3 år så det är en ganska omgående process, och de är ingen garanti att man kan ha hund. För mig blev det så att jag kunde.
   Jag brukar duscha henne när hon behöver, oftast märks det när hon är skitig. Borstar henne några gånger i veckan, jag har gått till hundtrimmer och fått henne klippt. Detta har jag gjort två gånger sedan jag köpte henne i maj. Då har jag valt att raka pälsen. Det tar runt 1,5 timmar, men då ingår allt. Betalar 780 kr per gång för detta. Klipper man själv så har jag hört att man får räkna med 4-5 timmars jobb, och jag känner att det är skönare för min del att låta ett proffs göra det samt att det går fortare då.
   Det blev pudel och mellan varianten då jag vuxit upp med mellanpudel. Det är en helt lagom stor storlek för mig, hon är ganska liten i storlek och är inte så dyr i matkostnad som en större hund. Hon skäller, men jag tränar henne att inte göra det. Då hon skäller är det mest på kvällarna när ni är ute (hon är unghund och i spökåldern, det är vanligt att de skäller och är rädda i mörkret då för alla raser) samt om det kommer någon och ringer på dörren :).

 4. Egentligen ville jag ju kommentera inlägget, men istället fastnade jag på ditt svar till Nina. Så mycket man lär sig i Blogglandia… Intressant läsning – ditt svar alltså.

  Det är lite konstigt här, nämligen att du uppfattar dig själv som skör, medan jag tycker att du är en tuff tjej som kommit himla långt med tanke på dina upplevelser i skolan bland annat. Du behöver absolut inte omvärdera din självbild, för det är som du säger inget fel på att vara skör, men jag skulle önska mig att du kanske kunde acceptera dina tuffa sidor också och vara stolt över dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: