Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Julkalender

Lucka 20, Hanna – Hemmaträning under pandemin!

Under lucka döljer sig mig – Hannas krypin. Vad roligt att få gästblogga här hos Madeleine igen.  Jag gjorde det för några år sedan med mitt inlägg ”från soffpotatis till fotbollsdomare och pilatesinstruktör. HÄR kan du läsa det inlägget om du vill. Skrev även samma inlägg på min blogg efter att ha deltagit här hos Madeleine. 

Hannas krypin – Från soffpotatis till löpare, pilatesintruktör och fotbollsdomare (blogg.se) 

I min blogg hittar du träningstips, min vardag, kanske inte så mycket om barnen men jag är i alla fall trebarnsmamma. Min stora passion är pilates så skriver en hel del om det i min blogg. Men det ska inte dagens inlägg handla om. Utan snarare träningstips, hur man kan träna under pandemin. 

Du kan alltid använda väggen till att göra övningar på ett litet annorlunda sätt.

Det är verkligen konstiga tider vi lever i. Pandemin ställer stora krav på oss alla. Eftersom jag gillar att träna och inspirera andra till träning och hälsa tänkte jag i dagens inlägg tipsa om ”coronasäker” träning.  Min form är uppbyggd på hemmaträning. Nackdelen med att träna hemma är att det kan bli svårare med motivationen. Soffan kanske lockar mer och det finns heller ingen som peppar på en när det går tungt. 

Du ska få några tips på hur du kan göra din hemmaträning ruggigt effektiv. 

  • Det första jag vill skriva är att vänta inte på att få motivation till att träna. Motivation till att träna, det får man inte utan det måste man skapa sig genom att faktiskt ta tag i det och träna även om man egentligen inte har lust att träna. 
  • Youtube!  Här finns allt. Allt från lugna pilatespass till riktigt högintensiv konditionsträning.
  • Har du svårt att motivera dig till tuff träning hemma? En del gym sänder pass live som man kan anmäla sig till. En del använder också sina sidor på Facebook för att sända pass live. Det är perfekt. Då tränar du ensam men får ändå samma pepp som om du är på ett gruppass. 
  • Har du en partner hemma? Med den persoen kan du göra olika parövningar. Det är grymt kul att träna tillsammans på det sättet. 

Hoppas att du känner dig peppad att ta din hemmaträning till nya höjder! Tack Madeleine för att jag har fått skriva några rader här på din blogg. 

6 Comments

  1. Jag gillar Hannas blogg läser den ofta. Det här var ju superbra tips för hemmaträning. Jag önskar bara att jag var ensam hemma någon gång, har svårt att träna annars

  2. Så kul med lite gästbloggare, det är ett perfekt att ge andra tips om bloggare och härliga ämnen som kanske one annars kommer upp på bloggen. Hannas fina blogg känner jag ju redan till men ser fram emot fler tips framöver t

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: