För första gången i min karriär inom skolans värld spenderar jag min studiedag hemma. Jag har lust käkat lunch och ligger här på soffan en stund innan mötet jag ska medverka på börjar. Denna förmiddag har jag hunnit med en av många saker som stressat mig en tid, det kännas skönt. Varje sak att dra över och tänka klart med är glädjande. Ni vet som dockan Sigrid i Beppes Godnattstund som ropade färdig! Ungefär så känner jag mig när något är klart.

Efter jobbet idag ska jag passa på att städa lite här hemma, sedan den dagligen långpromenaden förstås. Längtar dock efter solen igen, hur tråkigt är det inte med grått på himlen så här sista dagarna i mars?

Hörde dock ett glädjande rykte om att sommaren 2021 ska bli varmare än sommaren 2018! Hoppas verkligen det, då kan jag härda ut i det tråkiga gråväder som mars säger hej då med.

Fb-Button

22 kommentarer

 1. Sån fin vy du har 😃.

  Hoppas att mötet gick bra. Så skönt att få saker gjorda som har stressat dig 😊. Brukar med säga ”Färdig” när jag är klar med något 😊.

  Skönt med en lång promenad.
  Mm det är lite trist väder ute nu. Men man kan inte begära sol jämt. Okej. Oj då 😃 härligt. Därför att jag älskar sol & värme.

  Ta hand om dig!

 2. Älskade sista stycket i ditt inlägg! Sommaren 2018 var ju rekordvarm och alla gnällde. Ja inte du och jag, inte Gerd heller om jag minns rätt. Äntligen nåt att se framemot:-)

 3. ojojjj nu var det ett tag sen jag pallrade in i bloggeriet, självklart tar jag och glutta hos er som jag har haft en lååång å trogen blogg”relation” med =D Jag tar det chill med vad året kommer ger mig, ta dagen som kommer och väljer att se det fina, njuta av de chanserna och ögonblickar som ger en<3 Ha en fantastiskt vecka och ta hand om dig tjejen!! Massa kramar =)

 4. Jag kan förstå om det kändes konstigt att ha studiedagen hemma. Skönt att du blev klar med så mycket som har stressat dig. Är det sant att det kan bli varmare i sommar än vad det var 2018? Då hoppas jag verkligen att regeringen stänger alla förskolor under sommaren. (Det är inte säkert att föreskolepersonal och skolpersonal får ha semester i sommar fick jag höra på jobbet i dag.
  Jennysvardag recently posted..Nytt till balkongen

  1. Fy låter inte klokt om vi ska behöva jobba på semestern. Som lärare får man heller aldrig tillbaka sin semester vår är beställd på sommaren, sedan komptid. Då blir det ett år vi får jobba utan paus.

 5. Hur vackert bor du inte??? Vilken utsikt, har sjöfåglarna kommit? Tofsvipor, lommen, storspoven med flera… Skönt att beta av saker och man kan lägga dem bakom sig och känna FÄRDIG.. Kram 💗
  Kort recently posted..Tack gode Gud….

 6. Visst är det en märklig känsla att jobba hemifrån när man är van vid att befinna sig på en arbetsplats.
  Jag jobbar själv i förskola så studiedagar hemifrån känns väldigt konstiga. 🙈

  Hoppas att ryktet du hört stämmer, vore helt underbart att få en så barn och skön sommar igen.
  Rebecca recently posted..Där var måttet rågat!

 7. Många som har det lite annorlunda nu. Möten och utbildningar hemma, osv. Vi är alltid på plats, men min man sitter vid köksbordet varenda dag och arbetar,

 8. Ja, det blir mycket som blir annorlunda i pandemin. Och frågan är också.. Vad kommer vi att behålla efter pandemin? Kommer de som trivts med att jobba hemifrån fortfarande kunna göra det?

  1. Inom skolvärlden tror jag det återgår till fysiska möten. Finns inte på världskartan att skolan kommer fortsätta erbjuda sina anställda digitala möten. Kanske att det erbjuds digitala föräldramöten och utvecklingssamtal samt möten med andra instanser för att slippa pendla, men annars blir det nog som vanligt igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: