Snart är en av de fina dagarna här, dagen då alla mammor ska firas. För mig är det något alldeles speciellt med just mors dag. Kanske är det för att det är den dagen som jag firade mamma på, och eftersom pappa dog när jag var så pass liten så har fars dag istället inte blivit lika stor för mig även om jag istället valt att låta William få fira Björn mycket på den dagen. Det är ändå sådana dagar som betyder något, man firar dagarna för att uppmärksamma föräldraskap. Det är ändå något fint att alla har föräldrar och en förälder behöver inte vara biologisk det ska vi också komma ihåg. En förälder kan lika väl vara biologiska som någon som tagit sin ann dig precis som den du är.

Det är därför jag tycker så mycket om mors dag och absolut anser att den dagen ska uppmärksammas och firas. En mamma ska definitivt få något. Ibland kan man dock behöva ett presenttips och där finns det ju en risk att man lite kör fast tänker jag. För även om du har en plan så kanske den förändras, då får man fundera lite extra kring vad man vill köpa och vad som passar just den mamma du vill uppmärksamma. Förra året gav jag och mina syskon vår mamma gardiner i mors dag-present. Det var med dalahästar på och mamma hade sett dem tidigare och tyckt att de var så fina. Därför kändes det jättekul när hon fick dem av oss. Jag har istället fått lite olika från William, allt från blommor och choklad till någon fin kopp. Allt har alltid varit uppskattat och jag har blivit otroligt glad varje gång. Så klart är det inte presenten i sig som är det viktigaste utan att någon tänker på en. Att få känna att någon bryr sig och att man får bli uppmärksammad för den du är.

För nog är det viktigt ändå? Att få känna att någon tänker på en och vill ge en något speciellt. På Presentguiden finns en kudde som tips på Mors dag-present där står det: “Man väljer inte sin mamma, men jag hade valt dig 100 gånger om“. Hur fint är inte det? Du kanske inte väljer din mamma, men den du känner är din mamma är väl värd just dessa ord för den som känns som en mamma och som du älskar högt över allt annat förtjänar all din kärlek. Det är något extremt vackert med just den saken. Det måste vi väl ändå alla medge?

Relaterade etiketter:

8 kommentarer

 1. Jag tycker också mors dag är viktig, även om jag försöker visa mamma uppskattning varje dag. Hade inte varit något eller någon utan henne. I år ska vi bjuda mamma på mors dag-middag (hemmavid och med de närmsta). Jag blir mer och mer för upplevelser än prylar, faktiskt. Blommor brukar jag också ge, för mamsen älskar blomster. Håller med, det är en jättefin text: “Man väljer inte sin mamma, men jag hade valt dig 100 gånger om”.
  Sandra Jönsson recently posted..5 skäl att jag älskar vårblomman vitsippa

 2. Jag rankar mors dag högre än fars dag. Kan jag erkänna. Mamma är ändå mamma. Mammor finns där i vårt & tort.
  Jag & mina syskon gav för några år sen ett smycke i en hals kedja där våra månads stenar finns & våra namn ingraverat. Det blev hon hur super glad över 😃

  Fint att William vill fira Björn på hans fars dag. Ja, idag finns alla konsultationer med föräldrar. Huvudsaken är att barnen trivs med den vuxna personen & ser upp till den & har respekt.

  Ja, att känna sig uppskattad & känner att personen tänker på en. I år blev det ett kort som jag har skickat till min mamma 🙂❤️

  Ta hand om dig! Kram❣️

 3. Det var längesedan jag var in här:)
  Jag tycker också mors dag är viktig.
  Jag har fräschat till min blogg lite, gärna in och titta:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: