Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad bidrar du med lite mer än vad dina grannar gör?
 2. Vad senast gjorde du som du blev stolt över?
 3. Vad gör andra bättre än du?
 4. När presterar du som bäst?
 5. Vilken idrottsgren presterade du bäst i under skoltiden?

Vad bidrar du med lite mer än vad dina grannar gör?
Inget tror jag? Alltså jag tror faktiskt att vi bidrar lika mycket här.

Vad senast gjorde du som du blev stolt över?
Hållit Amningskurs varje dag sedan i onsdags. Så himla fint att hjälpa alla dessa blivande föräldrar. En jättefin grupp var det, och det är alltid lite speciellt att lämna en för en ny grupp. Jag kommer att köra Amningskurs i sammanlagt tre veckor, så på måndag kommer nästa grupp att börja kursen.

Vad gör andra bättre än du?
Orkar lyssna på döprat… Upplever att folk älskar de där tråkiga talet som slösar så otroligt mycket på mitt humör på jobbet. Jag vill ha effektiva möten, inte massa oviktigt skitsnack om “lekbodens vara och inte vara” som ett exempel. Man kommer ingenstans på sådana möten, och jag det är det bästa med digitala möten man SLIPPER lägga tid på massa onödigt skit!

När presterar du som bäst?
När jag får jobba, när det inte är massa dödtid som försvinner på möten för att vi ska ha möten, men det egentligen inte finns något syfte för mer än att någon beslutat att: “Vi ska hålla ett möte”. Det är så himla typiskt skolans värld, massa möten och 98% är helt meningslösa.

Vilken idrottsgren presterade du bäst i under skoltiden?
Ingen.

16 kommentarer

 1. Där håller jag med dig i allt utom amningskursen, då.
  Jag är inte för döprat heller och absolut inte möten för mötets skull.
  Sen vi började med styrelsemöte digitalt så har tiden minskat från två till en timme. Effektivt, det gillar jag.
  Trevlig fredag!

  Geddfish recently posted..Fem en fredag 🌻 prestation

 2. Jag är så himla dålig på det där med att ha en massa dötid. Jag är inte den där personen som hittar saker att göra när det inte finns något att göra. Vissa är såna arbetsmyror som springer runt och pysslar mest hela tiden. Sån är inte jag. Det bästa är när det finns något att pyssla med hela tiden. Då är jag också fokuserad på ett annat sätt.

  Hannas krypin recently posted..Fem en fredag vecka 21: Prestation

 3. Himla snygga naglar:-)
  Skrattade gott åt ditt sista svar – kort och koncist:-)
  Du, det är inte bara i skolans värld som totalt bortkastade timmar går åt möten. Det gäller industrin också. Det värsta är tjafset och att deltagarna inte kan hålla sig till ämnet. Men jag slipper ju det nu som pensionär;-)

  BP recently posted..Fem en fredag: Vecka 21 – Prestation

 4. Jag skulle vilja ha en sån där nöjdhetsmätning efter varje möte, där man får ange om man tycker att mötet var nödvändigt eller bara ren skit. Tror det skulle bli väldigt mycket färre möten om man fick betyg på det! Och vissa människor måste lära sig leda möten, kallar du till möte så ska du se till att mötet håller sig till agendan och att den håller tiden!

 5. Haha, du o jag är helt eniga angående möten. Jag tror många känner sig viktiga när de kan säga att Nu ska jag iväg på ett möte! De är dötrista och sällan ser man resultat och uppföljning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: