Igår på eftermiddagen kom solen och värmen tillbaka. Jag och Skilla njöt förstås. Vi gick tipspromenad som planerat och när vi sedan skulle åka hemåt kom åskan och ett rejält oväder till Falun. Men det var på kvällen och natten så kändes kvällsvädret till trots helt okej, för jag lägger mig tidigt.

Igår passade jag på att storstäda här hemma. Medan jag städade tänkte jag dock på hur onödigt det är. Trots att jag mår som allra bäst av ett städat hem, och känner mig glad endaste in i hjärtat känns det samtligt onödigt. För tanken kommer alltid när jag städar att: “Nu får någon jättegärna hälsa på.” Självklart kommer ingen och hälsar på.

Det är ett fåtal människor som hälsat på i min nya lägenhet. Den 19 september har vi bott här i ett helt år. Nu var jag visserligen ingen som hade massor med besök innan pandemin heller, men konstigt nog så känner jag ändå det där med: “Nu får någon gärna hälsa på…” självklart kommer ingen att göra det. Men tanken kan ju så en ändå.

12 kommentarer

 1. Jag känner igen mig, vi har ju köpt nya möbler i vardagsrum och Bellis rum och det är ju ingen som sett direkt, mest Bellis kompisar som sett, men tror inte de “ser” det eller vad man ska säga, barn ser inte sådant. Alltid ändå skönt att ha städat hem för sig själv
  Mirre recently posted..Kalaspingla och åskväder!

 2. Härligt att solen kom tillbaka och att du och Skilla var ute på tipspromenad. Det perfekta sommarvädret för mig är sol på dagarna och regn på natten så jag håller med om att regnovädret och åskan där på kvällen inte gör så mycket.
  Det värsta jag vet är röra men ändå är jag så bekväm vad gäller städning. Gör det mest när jag ska ha besök. En anledning att städa ordentligt liksom. Jag har inte heller så många som kommer på besök. Även om jag gärna har det såklart.
  Hannas krypin recently posted..Söndaglistan vecka 24

 3. Någon större mängd besökare har det verkligen inte blivit på ett bra tag nu tyvärr. Eventuell städning har man fått göra för egen trivsels skull vilket i och för sig inte är helt oväsentligt.
  Znogge recently posted..Jag kan…

 4. Det får gärna komma lite åska här också nu, så kvalmigt och hett.
  Jag gillar att städa och vissa anser att jag gör det jämt, inte vet jag, nu är hemmet fullt av sand iallafall. Det med besök har nog minskat, men jag är som du, inte många som kom innan heller.
  Sv: Innan jag fick hästen för drygt 20 år sedan sydde jag mycket, men när jag flyttade hit gav jag bort min symaskin som bars stod och samlade damm. Tur jag kan låna syrrans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: