Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord. Högkänslighet

Med regnet på natten, och solen på dagen.

Det finns säkert de som anser att jag återupprepar mig, om denna fantastiska sommar. En drömstart, med sol och värme. Det har regnet på nätterna men på dagarna skiner solen, för bra för att vara sant! Regnet behövs ju för växtligheten, och läste om en bonde som var så nöjd i år för den perfekt skörden. Tänkte att jag förstår varför för vad kan man annat vara med detta ljuvliga väder?

Varje dag njuter jag av sommaren, är så oerhört tacksam över att ha semester och ges chansen att njuta av detta, upplever dessutom att människor blir lyckligare överlag med sommaren.

Förra veckan var jag till Säter en vända, då tog jag kort på fasta paviljongen som nu ska rivas. Det är alltså där många hölls inlåsta för sina psykiska sjukdomar och aldrig kom ut igen. Sorglig historia, men också intressant hur vi behandlat de människor som varit svagare på insidan.

Hur som helst här är tvättmaskinen är igång, jag ska hämta ett paket senare samt ta dagen lite som den kommer. Det känns ljuvligt med semester!

13 Comments

  1. Det är ju perfekt om det kan regna på natten och strålande sol på dagen ? Här verkar det inte vara så. Ja, vi ska vara otroligt tacksamma hur långt vi har kommit inom psykiatrin även om vi har långt kvar att gå.

  2. Ja det är verkligen bra att det har regnat också och idag är det nog toppenväder för dig då, =D här är det 31 gr idag. Vi har ägnat hela förmiddagen åt vår balkong och skurat den, hualigen i värmen haha

  3. Visst är det perfekt när det regnar på natten för regnet behövs.
    Det är verkligen för väl att synen på psykisk ohälsa är förändrad. Ändå är det inte riktigt rumsrent för alla utan behöver förskönande omskrivningar som ”utbränd” och ”gått in i väggen”.

  4. Det blir aldrig tjatigt, känns som att jag också kunna skriva varje dag hur härligt jag tycker att det är med sommar och semester. Vi är rätt så lika har jag kommit på ? visst blir vi lyckligare att vara lediga och inte ha massor med krav på oss hela tiden. Jag njuter som bara den av att inte passa tider. Säter fasta paviljong, har jag sett många gånger på bild från några grupper som jag är med i på Facebook. Där folk tar bilder på övergivna hus. Tänk att hemskt som hände där i huset.

  5. Perfekt med regn under natten och sol på dagen. Här regnar det inte ens under nätterna… Är lika nöjd med det härliga vädret som du:-)

  6. Det må vara varmt men jag är så glad över sommaren, solen och ljust längre på dagarna. Jag njuter. Jag tycker det är så intressant med säter och den historien. Historia överlag tycker jag är intressant ?

  7. Ja starten på denna sommar har varit bra. Det är ju bra att det regnar på nätterna för som du skriver behövs det för naturen och skogen. Kan ana att det varit en bra skörd för bönder. För mig så får det gärna bli lite svalare men annars har jag inte något att klaga på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: