Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad har du för favoritord?
 2. Vilket ord kan du inte säga?
 3. Vilket ord har du alltid svårt att stava?
 4. Med vilka fyra ord skulle du beskriva veckan?
 5. Finns det tillfällen som du ordbajsar?


Vad har du för favoritord?
Oj aldrig ens tänkt tanken. Kanske ja då, det är ju positivt betingat.

Vilket ord kan du inte säga?
Hmm, tror inte jag har så svårt att säga ord? Möjligen från andra språk då. Där känner jag att det kan vara svårt.

Vilket ord har du alltid svårt att stava?
Medicinska ord och termer. Det tycker jag är rejält svårt. Samma engelska ord, där älskar jag att Googla.

Med vilka fyra ord skulle du beskriva veckan?
Uppgivenhet, sjukdom, livet, dagdrömmar.

Finns det tillfällen som du ordbajsar?
Jo när man skriver tentor. Då blir det en hel del av den varan.

24 kommentarer

 1. Känner igen det där med tentor, där försöker man skriva med så mycket som möjligt och då finns det risk till att det drar iväg 😉 Hoppas du får en fantastisk helg!

  1. För mig är det de. Vi ska ofta hålla oss till minst antal ord, vilket medför att om man då REDAN skrivit det väsentliga måste man ordbajsa för att fylla ut texten… Aldrig gillat det där.

 2. Haha… Hos oss är det ofta begränsning på hur lång texten får vara och då finns inte utrymme för ordbajsande. Ska skriva en hemtenta nu som är mycket strikt begränsad till antal ord i varje svar.

  Ha en fin fredagskväll!

  1. Jag brukar kunna skriva det som är relevant snabbt, men eftersom det krävs ett visst antal ord så får man fylla ut. Aldrig gillat det där, då jag personligen föredrar kvalité framför kvantitet. Men vad ska man göra? 🙄

 3. Tycker att Elisas veckoval är alltid så himla roliga. Jag menar, jag måste ju verkligen tänka efter vad jag vill svara.
  Sedan tänkte jag på ordbajseri. Tror att alla lärare/specialpedagoger/bibliotekarier inte kommer ifrån att behöva ordbajsa ibland.
  BP recently posted..Fem en fredag: Vecka 43 – Ord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: