Jag kör en bloggutmaning i oktober. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.
Novembermånads utmaning hittar du nu här!

Ja det gör jag, speciellt nu när folk springer runt och smittas oavsett om man är ovaccinerad eller inte. Nu ska vi ju dessutom sluta testa oss, och i ärlighetensnamn som arbetande i skolan känns det rent av förjävligt. Nej jag vill inte alls detta, rädslan är helt vidrig.

10 kommentarer

 1. När man arbetar i skolans värld är det omöjligt att värja sig när det gäller smitta. De yngre barnen är ju inte vaccinerade och kommer väl inte att bli det heller. I vår kommun är vaccinationsgraden hög men i invandrartäta områden i stora staden är den skrämmande låg. Det blir nog bra med en tredje spruta nästa år.

 2. Det där väljer man ju själv. Upp till var och en om man vill testa sig. Sen är affärspersonal och vårdpersonal lika utsatta som skolpersonal. Man ska ju fortfarande tänka sig för och hålla avstånd.

  1. Väljer rädslan själv? Nej det är inte upp till var och en efter första november. Jag bryr mig inte huruvida andra är utsatta, jag utgår ifrån mig själv och jag är rädd.

   1. Nej du väljer själv om du vill testa dig eller inte. Om du går ut i stora folksamlingar osv. Det var det jag menade. Du kan fortfarande köpa en snabbtest och det tror jag många kommer att fortsätta med.

    1. Kommer inte köpa snabbtest, tycker det är för dyrt och utifrån hur svenskar beter sig så tror jag knappast på att folk kommer sluta trängas. Det vet väl regeringen med så bättre att inte visa på hur många som är smittade så vi kan leva i ovisshet.

 3. Jag var rädd i början av pandemin innan jag visste hur det skulle bli med allt. Nu är jag inte rädd längre, tror dock att jag tänkt annorlunda om jag hade bakomliggande sjukdomar till exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa