I fredags åkte vi hela familjen efter mycket om och men, från en velig och strulig tonåring vid namn William till Barkarby och sedan Uppsala.

Vi sprang runt på outlet och William handlade både byxor och jacka. Själv kom jag återigen hem med underkläder från Björn Borg. Skilla fick följa med, vi blev alla ganska förvånade när vi blev inbjudna i butiken Tommy. Tydligen så får man ha med hundar in i butikerna på Barkarby. Jag såg sedan att mer eller mindre alla gick ut och in med sina hundar. Är det alltid så runt Stockholm och storstäder? Här uppe är det strikt hundförbund för hundar i butikerna.

Efter vi varit på Barkarby drog vi mot Uppsala. De har öppnat EKO där och ja, ni vet ju vad jag älskar EKO vid det här laget. Väl i Uppsala så kontaktade jag min kusin som bor där, så vi åkte och hälsade på där en stund. Det var jättetrevligt och roligt att ses!

Dagen avslutades med att jag och Skilla sov över hos Björn.

25 kommentarer

 1. Jag vet inte om man får ha hund i alla affärer, men det blir mer och mer vanligt. Det jag däremot vet är att man inte kan binda en hund utanför en affär om man vill att den ska vara kvar när man kommer ut.
  Du verkar åka till Barkarby rätt ofta? Hör av dig någon gång så kan vi ta en fika där. Jag bor inte så jättelångt därifrån.
  Kraka recently posted..Farfarsresan

  1. Spännande det dr :D. Jag skulle aldrig våga binda Skilla utanför, då står jag med henne 🙂 . Hehe ja det har blivit två vändor på kort tid. Grejen är den att först behövde Björn kläder och då kunde inte William följa med.
   Sedan nu vid lov kunde vilja följa, och han behövde jacka och byxor. Så vet inte när vi åker ditåt igen, men gör vi ska jag absolut säga till så vi kan ses :D.

 2. I Nore er det også veldig striks hvor man kan ha med hunder inn. Jeg var på sommerferie og det var halvparten av hotellene som jeg ikke fikk ha med min hund inn. Det endte opp med at jeg fant alle overnattingene på forhånd, så jeg ikke skulle stå uten rom når jeg kom fram.
  Lillian recently posted..Uka som gikk #44

 3. Det var helt nytt för mig att man får ta med hundar i butiker. Det måste Barkarby Outlet vara ensam om i nollåttaland.
  EKO var också helt nytt för mig. Nu har jag lärt mig två saker:-)
  BP recently posted..Skyltsöndag #339

 4. Trevligt att göra en liten dagsutflykt 😃. Kul att både du & William hitta kläder 👍. Vad bra att man fick ta med sig hund in i butik/varuhus. Så Skilla fick följa med 🙂.
  Trevligt att du besökte din kusin.

  EKO butiken var jag inne först här i Västerås. Men nu dyker det upp i fler städer. Jag gillar EKO. Men det är ju som Rusta, Ö&B. Alla dessa biliga affärer.
  Skönt att sova hos Björn. Så du slapp åka hem.

  Ha en trevlig start på veckan❣️

 5. Det där med hundförbud börjar släppa även här. Oftast är det små hundar dom tar med sig in i butikerna. Jag har absolut inga problem med det, men bara man håller koll på hundarna. De allra flesta gör det, men det kommer alltid dyka upp någon där “deras hund inte gör nåt” Det är ju djur, och djur hittar på bus. Flera restauranger tillåter djur inne nu också, och jag tycker bara det är roligt.

 6. Det är verkligen inte lätt att komma iväg med tonåringar. Vi har börjat säga till en bra stund innan vi verkligen ska åka för att få en chans att hinna dit vi ska. Konstigt att hundar är tillåtna i affärerna. Det finns nog inte en affär här i stan där hundarna får följa med. Men det var ju tur för Skilla att hon slapp sitta och vänta på er. Kul med att träffa din kusin. Eko har jag nog helt missat, vad är det för butik?
  Hannas krypin recently posted..Söndagslistan vecka 44

  1. Nej precis. Ja det är helskumt?! Alltså hon och jag var utanför, skulle aldrig lämna henne själv. EKO är en butik som har typ allt till billiga priser, kända märken som leksaker, städ osv.

 7. Det är samma här i Kungsbacka/Göteborg. Hundförbud i butikerna om det inte är en service hund. Sedan finns det ett kafé i Kungsbacka som tillåter djur som katt/hund in! ♥️
  Malin moen recently posted..Nyttig kladdkaka

 8. Härlig dag ni hade. Har ännu inte varit inne på Eko trotts att jag bor i uppsala. Det låter som en affär man måste kolla in. Ska kolla vart den ligger så jag vet vilken buss jag ska ta dit.

 9. Det är betydligt vanligare att man ser hundar i butiker i Stockholm än vad det är här hemma. Lite märkligt men så är det har jag noterat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: