En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

Jag kör en bloggutmaning i januari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag kanske är en tråkig människa men ger löften till ett år görs inte. Jag är sådan att löften är något man ger för att hålla, och att då ge löfte till sig själv för att bryta känns inte rätt.

Istället brukar jag ha mål. Något att sträva efter och kanske uppnå. Ett mål jag har är att läsa en bok I månaden fram tills december. Då jag knappt unnat mig läsning på flera år känns det viktigt för mig. Att ta mig den tiden att läsa och hänga med i böckernas underbara värld. En i månaden borde jag kunna fixa, det är varken för svårt eller för lätt.

Något mer mål har jag inte, eller om önskemål räknas så önskar jag av hela mitt hjärta att bli hjälp av dagvården för mina ätstöringar. Jag önskar det så hårt att det gör ont i tummarna.

19 kommentarer

 1. Jag tänker precis som du kring nyårslöften. Jag har (önske)mål kring en mer hållbar vardag, men de håller jag fast vid året runt. De blir liksom inte mer aktuella för att det är nyår.

  Faktiskt tycker jag att ”önskemål” är ett bra ord för det. Förr vara mina önskemål ganska storslagna, många av dem kunde kopplas till karriär och resor. Numera önskar jag mest att jag själv och mina nära får mår bra. Storslagenhet på ett annat sätt, för vad är väl egentligen viktigare än det?

  Jag håller tummarna med dig: hoppas du får hjälpen du behöver. ❤
  Sandra Jönsson recently posted..Är så tacksam för stunderna jag har med syskonbarnen

 2. det va i vårt förra boende detta året i maj blir det 6 år vi bott här

  ja ger inte löften då måste det va något som Går att lyckas med . en del tar för lättvindigt på det tycker ja
  gott nytt år
  ullie recently posted..Evening vibes – old

 3. Hittills har jag inte läst en enda blogg där man avger nyårslöften. Så du är i gott sällskap där.
  Det där med mål är ju så mycket smartare. Det har jag aldrig tänkt på faktiskt. Å ditt mål med en bok per månad är helt realistiskt. Det gäller att välja en genre som intresserar dig, så att du inte blir uttråkad. Du får berätta sedan vilka ”månadsböcker” det blir.

  PS. Himla snygg selfie. Vet inte om du har tänkt på det, men du är en väldigt vacker tjej. Så det så. Kan hända att jag redan sagt det, men det tål ju att upprepas, eller hur:-)DS.
  BP recently posted..Nyårsdagen med bokmärke

 4. Jag har inte heller något nyårslöfte tycker det känns ganska svårt och hålla , men jag vill försöka få ett bra år. Tycker ditt läsmål låter väldigt klokt och bra 🙂

 5. JAg brukar inte heller sätta upp nyårslöften men så hände en sak som gjorde att jag visst ska ha ett löfte. Annars brukar jag precis som du sätta upp mål för året. Just det där att läsa mer tänker jag också varje år att jag vill göra. Men eftersom jag går in i min egen bubbla ända tills boken är utläst så gör jag det inte så ofta. Blir ju ganska tråkig för familjen när jag har näsan i en bok. Tycker det låter som ett bra mål att läsa en bok i månaden. Många använder boktjänster och då blir det ju lättare, kan göra annat samtidigt som man lyssnar men jag vill helst läsa boken ”på riktigt”. Hur tänker du kring boktjänsterna som finns?
  Hannas krypin recently posted..Insikter, tankar och minnesvärda händelser 2021

 6. Nä jag tror inte att det blir några löften i år, men jag ska försöka att påminna mig själv och att hitta tillfällen varje dag som får mig att le ❤️
  Gott nytt!
  Ann recently posted..Review of 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: