Jag kör en bloggutmaning i januari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag är definitivt mer introvert än extrovert. Men som mycket annat i livet är jag en kameleont som kan ändra färg efter situationer. Med det menar jag att folk kan uppleva mig som glad och framåt, medan jag egentligen bara vill sitta i mi bubbla och fundera och analysera.

Det här medför väl kanske att folk kan anse att jag är tråkig? Men jag kan ta det, för jag älskar att sitta och bara begrunda livet i sin enkelhet.

Att vara introvert är skönt också, jag får energi av att bara ta det lugnt. Det är inte alla som har den fördelen.

30 kommentarer

 1. Tror att jag är extrovert. Med detta sagt kan jag mycket väl sitta tyst i ett större sällskap och bara observera personer. Behöver absolut inte prata hela tiden;-)
  BP recently posted..Skyltsöndag #347

 2. Jag är en typiskt introvert som kan glädjas åt socialt umgänge i lagom mängd och blir totalt utmattad efteråt. Men jag tror inte att man behöver ses som tråkig för det. Desto bättre när man väl är närvarande.

 3. Säger samma sak om mig själv. Att jag är tråkig.. är jag säker i en situation blir jag öppen och pratsam, annars väldigt tyst,

 4. Vad spännande det är med att vara introvert eller extrovert. Jag har aldrig tänkt att jag är något utav det. Vad bra att du ändå är introvert men också en kameleont som kan ändra färgerna efter stationen. Jag får energi både av att göra saker och ta de lugnt 🙈
  Jennysvardag recently posted..Några saker som ni inte visste

 5. Det här var intressant, hade ingen aning om att det fanns en dag för introverta. Jag ser mig mer som introvert, visst kan jag vara social och framåt och vissa skulle nog ta mig som extrovert men jag får ny energi av att bara vara i min lilla bubbla som du säger. Med rätt personer så kan jag prata väldigt mycket 😀

 6. Jag tycker du beskriver det bra. Precis som du gillar jag också att sitta på min kammare – eller i en skogsdunge – och drömma mig bort. Jag tänker mycket, både fantiserar och analyserar. Den bubblan har bara utrymme för mig. Skapar också mycket, och skapar gör jag allra bäst när jag inte träffar andra i för stor utsträckning.

  Jag är introvert på så sätt att umgänge tar mer energi än vad det ger energi, kan dock inte svara på om det beror på att jag redan är så trött av den ständiga värken. Att träffa andra blir liksom en triggare av värk och trötthet. Om jag gör något socialt i några timmar kan jag behöva sova 15 16 timmar i sträck efteråt.

  Samtidigt kan jag vara ganska bubblig, är alltid väldigt nyfiken på andra och brukar hamna i de djupaste samtal även med främlingar. Tror inte att andra skulle beskriva mig som direkt introvert, är mer en stämpel jag ibland sätter på mig själv. Klarar dock inte av kallprat. Eller jag klarar ju av det, men jag gillar det inte. Det ger mig noll och jag undviker ytliga sammanhang när jag kan.
  Sandra Jönsson recently posted..2021 – året när jag började se skönheten i markfrost

 7. Okej. Jag är med introvert person. Att vare kemelont är nog många. Att man ler. Fast i själv verket så mår man inte så bra.

  Okej. Jag är med sån som samlar på mig energi när jag tar det lugnt 🙌🏼😊

  Ta hand om dig & ha en bra första måndag på året❣️
  Jessifri85 recently posted..Fem frågor om 2021 & 2022

 8. Jag är helt klart introvert. Är tyst av mig om jag är bland nya människor. Gör heller inte mycket väsen av mig bland mina vänner. Behöver också mycket tid för mig själv så klarar inte av att vara mycket tid bland andra om jag inte får chansen att gå till ett annat rum för att ta småpauser.

 9. Oj, vad spännande, jag vet faktiskt inte vad jag är mest. Vad gäller hur jag får energi är jag introvert. Jag vill gärna vara själv. Tack och lov vill min man också gärna vara själv, så jag kan leva med honom och ändå få energi. Jag gillar att sitta ifred och göra mitt. Jag har alltid svår ångest inför att gå på middag, fest, restaurang och AW och sånt, och lider flera dagar i förväg.

  Däremot är det väldigt naturligt för mig att småprata och surra med främlingar jag träffar på gatan och sånt, det skulle väl inte en introvert göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: