En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

11 kommentarer

 1. Oj, oj, oj! Här finns oändliga möjligheter! Om jag fick bestämma skulle jag se till så att de mjuka värdena lyftes oftare, bland annat i skolan så att folk tidigt lärde sig vikten av att vara nyfikna på varandra och sig själva. Så många saker som antas i detta hårda samhälls- och samtalsklimat utan att man tänkt till en extra gång eller försökt förstå varandra. Lätt att peka finger åt andra håll, men jag efterlyser ett slags grundläggande träning i att kunna se sin egen roll i sammanhanget. Konfliktlösningsförmågorna hade över lag blivit bättre, det är jag säker på.
  Sandra Jönsson recently posted..Hercule Poirot nystar i mordet på Orientexpressen

 2. Hmm , Jag skulle vilja att vi hade högre straff för mycket bla för våldtäkt och mord det ska liksom inte vara så lätt att komma ut. Har man gjort ett brott då ska man inte vara ute känner jag.
  Att vi med funktionshinder ska ha samma möjlighet till arbete. Det är vad jag kan komma på 🙂

 3. Håller med dig. En konsekvens av sitt handlande. Det måste börjas tidigt, men i vissa kretsar ses det som ända möjligheten att få något är att bli kriminell. Belöningen ska väl ligga i de som sköter sig mot alla odds. Jag har inga problem att ge en som kämpar både en skidsemester, lägenhet och körkort men kokar då jag ser kriminella skitungar få det. ( Vet att det är hårda ord, men sett det i min närhet)
  Madde recently posted..Om jag fick bestämma.

 4. Håller helt med dig! Skulle vara fängelse automatiskt om man tex vanvårdade djur med flit och att man fick ett djurförbud för alltid. Djuren kan ju tyvärr inte prata så de kan inte skaffa hjälp själv.

 5. Straffen för de som missköter djur har ju faktiskt höjts väldigt mycket och det har tex tillkommit lex maja så det är på gång. Men jag håller med, kan man skada ett djur kan man också skada andra och gå till grövre kriminalitet. Själv önskar jag mig ett återinförande av fritidsgårdar med generösa öppettider och massor med vuxna – då tror jag vi kan komma åt spridningen av gängkriminalitet
  Diana+Saelöen recently posted..Men vilken start på det nya året – suck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: