Dark Mode Off / On
Fem en fredag

Fem en fredag v. 16: Ysch

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När blev du senast störd av ljud?
 2. När senast höll du något hemligt?
 3. Vad är den längsta period du inte pratat?
 4. När är du som mest högljudd?
 5. Vilket ljud ger dig mest obehag?

När blev du senast störd av ljud?
Är lättstörd på ljud, så stör mig ofta. Men tror det var imorse när alla fåglar körde sång kl 5:00 utomhus…

När senast höll du något hemligt?
Är nog hela tiden. Delar hemligheter med människor ofta, och dem med mig.

Vad är den längsta period du inte pratat?
Det där är inte min starka sida. Kanske någon timme?

När är du som mest högljudd?
När jag har ont någonstans. Som nu med ryggskott…

Vilket ljud ger dig mest obehag?
Spadar som kommer åt stenar i sandlådor som ett exempel. Det ljudet! Eller klickljud, eller folk som härmar dialekter.

16 Comments

 1. Jag tror att jag har blivit mer lättstörd av ljud med åldern. Människor stör mig mer och mer, speciellt dem som okynnes låter 😉 Ha en fin helg!

 2. Stör du dig på kvittrande fåglar? Eller är det skrattande skator eller skränande måsar kanske? Jag pratar gärna med mig själv, får så kloka svar då!
  Trevlig helg

 3. Vänta bara någon månad eller så, då kommer fåglarna skräna redan vid tvåtiden på natten. Trutar är värst, en ren plåga. Dessutom tycker dom att vita balkongräcken är väldigt fina toaletter – grrrrrrr.
  Klickljud kan också göra mig vansinnig. Däremot gillar jag personer som är duktiga på att härma dialekter. När dom är dåliga på det är det lika smärtsamt som karaoke…

 4. Ja när fåglarna låter är inte så kul men något som stör mig är när bilar med hög musik står utanför och man försöker sova. Eller grannar som har fest, nu händer det inte så ofta som tur är. Men lika störigt varje gång 🙂

 5. Intressant att läsa din svar. Jag klarar inte av ljud som kommer plötsligt. Till exempel om någon ringer på min ringklocka och jag inte är beredd. Då hoppar jag till. Jag har inte blivit störd av något ljud på länge. Speciellt om jag sover då jag inte vaknar av vårat brandlarm äns.

 6. När blev du senast störd av ljud?

  När något gör med händer el pillar el bankar på något
  När senast höll du något hemligt?
  Höll saker hemligt ganska nyligen för jag inte ville berätta vissa saker
  Vad är den längsta period du inte pratat?
  Tror 2 veckor
  När är du som mest högljudd?
  När jag skrattar
  Vilket ljud ger dig mest obehag?
  när grannar är störiga

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: